ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Καλλίας:«Ιστορικές στιγμές για όλους μας»

Χθες, βραδύ, ο Στέφανος Τσιτσιπάς σήκωσε την κούπα σε μια εκπληκτική βραδιά για τον ίδιο και την μεγαλύτερη της καριέρας του στον τελικό του ATP Finals στο Λονδίνο και έγινε ο πρώτος Έλληνας που κατάφερε να πάρει το συγκεκριμένο τίτλο.

Με αφορμή αυτή την μεγάλη επιτυχία του Έλληνα τενίστα ο προπονητής τένις, Φώτος Καλλίας παραχώρησε δηλώσεις στο ΣΠΟΡ FM 95,0 και στην εκπομπή «Κάνε παιχνίδι».

Αναλυτικά:

Αρχικά θέλω να πω ότι είναι μια ιστορική μέρα, ιστορικές στιγμές, για όλους μας, ο Στέφανος αυτό που κατάφερε χθες το βράδυ να κατάκτηση το ATP Finals είναι κάτι μοναδικό. Κάτι το οποίο δυο χρόνια πριν δεν θα μπορούσαμε να φανταστούμε ότι θα είχε μια πορεία ανέλιξης τόσο γρήγορη, όχι ότι δεν θα το έφτανε αλλά όχι τόσο γρηγορά.

Η Επιτυχία αυτή του δίνει περισσότερη ώθηση;

Σιγουρά με τις μεγάλες επιτυχίες δημιουργούνται και μεγάλες προσδοκίες, νομίζω είναι αναπόφευκτο αυτό. Αν θα το βοηθήσει είναι σίγουρο, αγωνίζεσαι αναμεσά στους οκτώ καλυτέρους της χρονιάς, ανάμεσα στους τρεις καλυτέρους ίσως όλων των εποχών, Ναδάλ, Φέντερερ, Τζόκοβιτς και καταφέρνεις κα κατακτήσεις ένα από τους σημαντικότερου τίτλους της χρονιάς, είναι κάτι μοναδικό.

Μια τέτοια επιτυχία μας ανεβάζει επίπεδο και εμάς στην Κύπρο

Το τένις την Κύπρο εδραιώθηκε στην Κύπρο το 2006 με την επιτυχία του Μάρκου στην Αυστραλία. Μετά από κάποιές επιτυχίες και εμένα και του Μακρού σίγουρα καταφέραμε να εδραιώσουμε το τένις στην Κύπρο και φέραμε το τένις να είναι ένα από τα σημαντικότερα σπορ της χωράς μας. Το τένις στην Κύπρο είναι αρκετά ανεπτυγμένο, μετά και την επιτυχία του Στέφανου θα υπάρξει ενθουσιασμό που είναι και λογικός.

Αγωνιστικά πως είδες το παιχνίδι;

Βρέθηκε πάρα πολύ ώριμα έδειξε ότι είναι εκεί ο Στέφανος ψυχολογικά, ήταν έτοιμος για να κάνει τα πάντα να πάρει την νίκη. Ο Στέφανος παίζει ένα γρήγορο παιχνίδι, κατεβαίνει στο φιλέ, είναι επιθετικός.

 

Το κλειδί για να πάρει την νίκη ήταν να διαχειριστεί την νίκη απέναντι στο Φεντερερ.

Σιγουρά ο τρόπος που διαχειριστικέ το παιχνίδι και γενικότερα ολόκληρη την εβδομάδα μας δημιουργεί όνειρα για το μέλλον, για να πέτυχει ακόμη περισσότερα πράγματα. Είδαμε τον Στέφανο να χρησιμοποιεί όλα του τα όπλα στην εντέλεια, παρόλο που έχασε το πρώτο σετ. Όπως είπε και ο Ναδαλ όταν είμαστε πίσω δεν είναι η στιγμή να σπάζουμε ρακέτες και να εκνευριζόμαστε, είναι η στιγμή να πιέζουμε τον εαυτό μας και να προχωρήσουμε.

Την συνέχεια για του Στέφανου

Θα ακολουθήσει χαλάρωση και στη συνέχεια θα ξεκινήσει προετοιμασία για την επόμενη σεζόν που είναι πολύ σημαντική. Προετοιμασία για να μπορεί να κατακτήσει και άλλες διοργανώσεις. Πιστεύω ότι του χρόνου θα είναι ακόμη πιο κοντά στα Grand Slam και ίσως να κατακτήσει.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Τέννις: Τελευταία Ενημέρωση

X