ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Φέντερερ: “Ξέρω ότι σύντομα θα τελειώσει η καριέρα μου”

Ο Ρότζερ Φέντερερ σε λίγες ημέρες θα κλείσει τα 39 του χρόνια

Ο σοβαρός τραυματισμός στο δεξί γόνατο όπου χρειάστηκε να προχωρήσει και σε διπλή επέμβαση μέσα σε λίγους μήνες, κατά τη διάρκεια του έτους, έχει εγείρει ανησυχίες στους οπαδούς του για τη συνέχιση της καριέρας του.

Ο Ρότζερ Φέντερερ σε λίγες ημέρες θα κλείσει τα 39 του χρόνια (8 Αυγούστου), ωστόσο ο ίδιος παραμένει μάχιμος και αποφασισμένος να επιστρέψει στο tour προκειμένου να συνεχίσει να κάνει αυτό που αγαπάει περισσότερο: να παίζει τένις.

Μιλώντας στην τηλεοπτική εκπομπή Sportpanorama Plus του τηλεοπτικού δικτύου SRF, ο Φέντερερ αναφέρθηκε στην συνταξιοδότησή του, αναγνωρίζοντας ότι βρίσκεται στη δύση της καριέρας του αλλά υπογράμμισε ότι αυτό θα γίνει μόνο όταν νιώσει ότι το σώμα του δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του αθλήματος.

“Από τότε που κέρδισα το Γαλλικό Όπεν το 2009, τα μέσα ενημέρωσης ασχολούνται με την απόσυρσή μου. Είναι σαφές ότι βρίσκομαι στη δύση της καριέρας μου. Δεν μπορώ να πω αν θα είναι μέσα στα επόμενα δύο χρόνια. Κάνω τον προγραμματισμό μου χρόνο με το χρόνο. Είμαι ακόμα χαρούμενος και λατρεύω να παίζω. Όταν, όμως, το σώμα μου δεν θα αντέχει, θα σταματήσω” είπε χαρακτηριστικά.

Για την κατάσταση του τραυματισμού του στο γόνατο, ο Φέντερερ ανέφερε: “Στόχος είναι να είμαι 100% έτοιμος την 1η Ιανουαρίου 2021. Έχουμε σχεδιάσει ένα μπλοκ γυμναστικής 20 εβδομάδων με τον γυμναστή μου. Έχει πολύ δρόμο ακόμα αλλά είμαι έτοιμος να το παλέψω. Ελπίζω να μπορώ να παίξω τένις όταν επιστρέψω (γέλια)”.

Όσον αφορά την κατάσταση στο ATP Tour, λόγω του κορονοϊού, ο Φέντερερ είπε ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα για τους τενίστες είναι τα ταξίδια και η καραντίνα.

“Το French Open ανακοίνωσε πρόσφατα ότι θα επιτρέψει την προσέλευση θεατών κατά 50% της χωρητικότητας των γηπέδων κάτι που είναι απίστευτο και συναρπαστικό. Πιστεύω ότι ακόμα είναι αβέβαιο το μέλλον στο τένις αλλά ελπίζω να επιστρέψει σε κάποια φάση. Τα ταξίδια και η καραντίνα είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα για εμάς” είπε.

Πηγή: tennis24.gr

Τέννις: Τελευταία Ενημέρωση

X