ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Australian Open: Ευχάριστα νέα για τις προπονήσεις

Φαίνεται να ξεπερνιέται και το μεγάλο εμπόδιο

Ευχάριστα νέα συνεχίζουν να έρχονται από την Αυστραλία, ενόψει της έναρξης της νέας αγωνιστικής σεζόν στο επαγγελματικό τένις.

Η 1η Φεβρουαρίου φαίνεται να είναι η επικρατέστερη ημερομηνία έναρξης του Australian Open και σύμφωνα με την εφημερίδα “The Age” φαίνεται να ξεπερνιέται και το μεγάλο εμπόδιο που έχει να κάνει με την καραντίνα των 14ων ημερών που θα μπουν οι τενίστες.

Σύμφωνα, λοιπόν, με την Αυστραλέζικη εφημερίδα, η Κυβέρνηση της Βικτώρια φέρεται να έχει έρθει σε συμφωνία με την Ομοσπονδία Αντισφαίρισης της Αυστραλίας (Tennis Australia) σχετικά με την ειδική άδεια προπόνησης των αθλητών που θα συμμετάσχουν στη διοργάνωση, κατά τη διάρκεια της αυστηρής καραντίνας σε όσους ταξιδέψουν στη Μελβούρνη για το πρώτο Grand Slam της σεζόν.

Οι τενίστες και οι τενίστριες θα χρειαστεί να περάσουν την πρωτοχρονιά στην Αυστραλία καθώς η έλευσή τους πρέπει να γίνει την τελευταία εβδομάδα του έτους.

Για 14 ημέρες θα μείνουν σε καραντίνα, χωρίς να έρχονται σε επαφή μεταξύ τους ή με το κοινο, ωστόσο θα επιτρέπεται η καθημερινή τους προπόνηση, στο πλαίσιο της προετοιμασίας τους για τη σπουδαία διοργάνωση.

Η Βικτώρια έχει καταγράψει 28 συνεχόμενες ημέρες χωρίς κρούσμα Covid-19 και οι Κυβερνόντες θέλουν να διατηρήσουν την άψογη αυτή εικόνα στην μεγαλύτερη πολιτεία της Αυστραλίας.

Η ακύρωση των προκριματικών αγώνων, παραμένει μια πιθανότητα για το Australian Open ενώ πολύ δύσκολα θα γίνουν τουρνουά προετοιμασίας, μεταξύ των οποίων και το ATP Cup.

Αν επαληθευτεί αυτό, οι συμμετέχοντες θα αγωνιστούν στο Australian Open 2021, χωρίς τουρνουά προετοιμασίας γι’αυτό και ενδέχεται να αυξηθούν τα φιλικά τουρνουά στο τέλος Δεκεμβρίου.

Πηγή: tennis24.gr

Τέννις: Τελευταία Ενημέρωση