ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Απειλούν με απεργία στους Ολυμπιακούς Aγώνες

Εξαιτίας κωλυσιεργίας στις πληρωμές οι μεταφραστές

Κάτι λιγότερο από έντεκα μήνες έχουν απομείνει από την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι, με τους Γάλλους να προετοιμάζονται πυρετωδώς για την παγκόσμια γιορτή του αθλητισμού.

Όπως είναι γνωστό εδώ και λίγους μήνες, έχει παρθεί η απόφαση να «κλείσει» για μικρό χρονικό διάστημα το «Σταντ ντε Φρανς» προκειμένου να υπάρξουν οι απαραίτητες αλλαγές, την στιγμή που στη χώρα, έχουν ήδη ξεκινήσει να γίνονται οι κρατήσεις στα ξενοδοχεία στα οποία θα καταλύσουν οι αποστολές.

Ωστόσο, ένα απρόοπτο φαίνεται πως υπάρχει ένα χρόνο πριν την τελετή έναρξη και αυτό έχει να κάνει με τους μεταφραστές. Οι Οι δικαστικοί διερμηνείς, περίπου οκτώ χιλ. στον αριθμό, έχουν αποφασίσει να κατέβουν σε απεργία, καθώς σύμφωνα με τα γαλλικά ΜΜΕ, υπάρχουν τακτικές καθυστερήσεις πληρωμών.

Οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι υπόκεινται από το 2016 στο δημόσιο και καταγγέλλουν ότι από την πρώτη μέρα κιόλας στον κλάδο τους, παρατηρείται το συγκεκριμένο φαινόμενο.

Οριστικές εξελίξεις αναμένεται να υπάρξουν πολύ σύντομα, με το Υπουργείο Εργασίας αλλά και οικονομικών της Γαλλίας, να τονίζει ότι πάντοτε έδιναν βάση σε τέτοια προβλήματα και θα κάνουν το καλύτερο δυνατό, προκειμένου, η κατάσταση να αλλάξει άμεσα.

Πηγή: sport-fm.gr

Διεθνή / Διοργανώσεις: Τελευταία Ενημέρωση