ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Advertisement

Γηριατρικοί Ολυμπιακοί Αγώνες για 4η χρονιά – Geri Olympics 2026

Κύπρος • Ελλάδα • Αμερική

4οι Γηριατρικοί Ολυμπιακοί Αγώνες – Geri Olympics 2026

Τοποθέτηση της Διευθύντριας της Στέγης Καϊμακλίου «Αρχάγγελος Μιχαήλ»,

κυρίας Έρσης Παπαγιάννη

Υπάρχουν στιγμές που μια διοργάνωση ξεπερνά τα όρια ενός θεσμού και μετατρέπεται σε μήνυμα ζωής.

Οι Γηριατρικοί Ολυμπιακοί Αγώνες δεν είναι μόνο μια συνάντηση ανθρώπων μεγαλύτερης ηλικίας. Είναι μια υπενθύμιση ότι η ανθρώπινη παρουσία έχει αξία σε κάθε στάδιο της ζωής και ότι κανείς δεν πρέπει να μένει στο περιθώριο λόγω ηλικίας.

Με έμπνευση από τη φράση του Κικέρωνα «το να είσαι και όχι να φαίνεσαι», η Στέγη Καϊμακλίου «Αρχάγγελος Μιχαήλ» [ΑΜΕΝ], σε συνεργασία με το Εργαστήριο Ιατρικής Φυσικής και Ψηφιακής Καινοτομίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, διοργανώνει τους 4ους Γηριατρικούς Ολυμπιακούς Αγώνες Κύπρου, Ελλάδας και Αμερικής – Geri Olympics 2026.

Η φετινή διοργάνωση στέλνει ένα δυνατό κοινωνικό μήνυμα για την ανάγκη δημιουργίας μιας κοινωνίας χωρίς αποκλεισμούς, όπου οι άνθρωποι μεγαλύτερης ηλικίας παραμένουν ενεργοί, ορατοί και ουσιαστικά συνδεδεμένοι με την κοινότητα. Μέσα από τη συμμετοχή 84 Φορέων, Οργανώσεων και Δήμων, δημιουργείται ένα μεγάλο δίκτυο κοινωνικής σύνδεσης που ενώνει ανθρώπους, εμπειρίες και γενιές. Οι αγώνες αναδεικνύουν τη σημασία της διαγενεακής επικοινωνίας, δίνοντας χώρο σε νέους και ηλικιωμένους να συνυπάρξουν, να ανταλλάξουν εμπειρίες και να χτίσουν σχέσεις αλληλοσεβασμού και συνεργασίας. Παράλληλα, προβάλλουν τη δια βίου μάθηση και την αξιοποίηση της τεχνολογίας ως δικαίωμα όλων, ακόμη και των ανθρώπων που ζουν σε κλειστές δομές φροντίδας, αποδεικνύοντας ότι η καινοτομία μπορεί να γίνει εργαλείο συμμετοχής, αξιοπρέπειας και ανθρώπινης επαφής. Οι Geri Olympics υπερασπίζονται το δικαίωμα κάθε ανθρώπου να συνεχίζει να ονειρεύεται, να δημιουργεί, να συμμετέχει και να αισθάνεται ότι ανήκει. Γιατί η ενεργός γήρανση δεν αφορά μόνο τα χρόνια ζωής, αλλά την ποιότητα, τη φροντίδα και τον σεβασμό που προσφέρουμε ως κοινωνία.

Η τελετή έναρξης θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, 18 Μαΐου 2026 και ώρα 10:00 π.μ. στο Πολυπροπονητήριο «Ευάγγελος Φλωράκης» στη Λευκωσία.

Με σύνθημα «Η ηλικία είναι αριθμός. Η ζωή είναι επιλογή και όχι όριο», η Κύπρος και η Ελλάδα ενώνονται ξανά σε μια διοργάνωση που δίνει φωνή, χώρο και αξία στους ανθρώπους που άνοιξαν τον δρόμο για όλους μας.

 

Άλλα Σπορ: Τελευταία Ενημέρωση