ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

SOS! Οδηγίες για σωστό πλύσιμο ρούχων ενόψει κορωνοϊού

Το πλύσιμο των ρούχων στους 30°C δεν αρκεί για να σκοτώσει τον ιό

Οι ειδικοί λένε ότι είναι πολύ σημαντικό να πλένουμε τα ρούχα μας και τις πετσέτες οσο πιο συχνά γίνεται, για τον λόγο του ότι μπορούν να μετατραπούν σε ένα ζεστό καταφύγιο για τα βακτήρια.

Αυτός είναι ο λόγος που πρέπει να τα πλένουμε περισσότερο από ότι συνήθως και να λάβουμε επιπλέον μέτρα για να σταματήσουμε τον πολλαπλασιασμό των βακτηρίων. Έχουμε να πούμε, με βάση τους ειδικούς, πως ή πλύση ρούχων δεν είναι αρκετή στους 30 βαθμούς για να σκοτώσει τον ιό. Ειδικότερα τα σεντόνια και τις μαξιλαροθήκες, πρέπει οπωσδήποτε να τα πλένουμε στους 50 βαθμούς και πάνω.

Ενώ το πλύσιμο των χεριών μας παραμένει η πιο αποτελεσματική μέθοδος, υπάρχουν και άλλα βήματα που μπορούμε όλοι να ακολουθήσουμε για να μειώσουμε τον κίνδυνο να εξαπλωθεί περαιτέρω ο κορωνοϊός. Μέχρι τώρα ξέρουμε ότι το να αποφεύγουμε να αγγίζουμε το πρόσωπό μας είναι πολύ σημαντικό καθώς και το να καλύπτουμε το στόμα και τη μύτη μας όταν βήχουμε ή φτερνιζόμαστε.

Όσο πιο υψηλές θερμοκρασίες τόσο το καλύτερο

Όσο υψηλότερη είναι η θερμοκρασία που πλένεται τα ρούχα σας – τόσο πιθανότερο είναι να εξαφανίσεις τυχόν σημάδια του Covid-19. Η βασική θερμοκρασία σώματός μας κυμαίνεται κατά μέσο όρο στους 37 ° C και παρέχει τις ιδανικές συνθήκες για να ευδοκιμήσουν τα βακτηρίδια και οι ιοί. Αυτό σημαίνει ότι το πλύσιμο 30C ίσως να μην είναι αρκετό. Οι περισσότεροι ιοί δεν θα επιβιώσουν σε θερμοκρασίες πάνω από 60C, έτσι μπορείς να πλένεις σε αυτή τη θερμοκρασία πετσέτες, κλινοσκεπάσματα, γάντια, κασκόλ, παιδικά ρούχα και ό,τι άλλο χρησιμοποιείς συχνά.

Δείτε την συνέχεια στο must.com.cy  

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Viral: Τελευταία Ενημέρωση

X
X