ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Οι στολές αρρώσταιναν τις αεροσυνοδούς - Αποζημίωση 1 εκατ.

Πήγαν εταιρεία ρούχων στα δικαστήρια

Τουλάχιστον 1 εκατ. δολάρια καλείται να καταβάλει εταιρεία ένδυσης σε τέσσερις αεροσυνοδούς της American Airlines, οι οποίοι υποστήριξαν ότι η χρήση των στολών τους ήταν η αιτία να αρρωστήσουν.

Η ετυμηγορία εναντίον της Twin Hill και της πρώην μητρικής της εταιρείας, Tailored Brands, βγήκε την περασμένη εβδομάδα από δικαστήριο της Καλιφόρνια, μετά από μακρά διαμάχη. Αν και εκκρεμεί η επίσημη έγκριση από δικαστή, δικηγόρος, που εκπροσωπεί τις αεροσυνοδούς, δήλωσε στο Associated Press ότι πρόκειται απλώς για μια τεχνική λεπτομέρεια.

Μία από τις ενάγουσες αεροσυνοδούς, η Τρέισι Σίλβερ Χάραν, έλαβε 320.000 δολάρια, σύμφωνα με την ετυμηγορία του δικαστηρίου, όπως μετέδωσε η Washington Post.

Η Χάραν ενημέρωσε τους προϊσταμένους της για προβλήματα, όπως εξανθήματα, αναπνευστική δυσχέρεια και τάσεις λιποθυμίας, που εμφάνισε σύμφωνα με την The Post. Ανέφερε ότι περιέργως αισθανόταν καλύτερα μόλις επέστρεφε στο σπίτι της.

Στη μήνυση υποστηρίχθηκε ότι τα προβλήματα αυτά προκλήθηκαν από τη φορμαλδεΰδη που είχαν τα ρούχα.

Η εφημερίδα ανέφερε ότι μια άλλη γυναίκα, η Μπρέντα Σαμπαντίνο, έλαβε το μεγαλύτερο ποσό, αυτό των 750.000 δολάρια.

Τι περιείχαν οι στολές των αεροσυνοδών της American Airlines

Οι ένορκοι αποφάσισαν ότι οι στολές που παρείχε η Twin Hill Acquisition Co. ήταν «ουσιαστικός παράγοντας πρόκλησης βλάβης» στις αεροσυνοδούς. Ωστόσο, οι ένορκοι είπαν ότι η εταιρεία δεν ήταν αμελής ως προς τον σχεδιασμό των ενδυμάτων ούτε ως προς την παράλειψη ανάκλησής τους όταν άρχισαν να καταφθάνουν τα παράπονα.

«Ήταν ένας μακρύς δρόμος, αλλά είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με το αποτέλεσμα», δήλωσε ο Ντάνιελ Μπάλαμπαν, ένας από τους δικηγόρους των υπαλλήλων της αεροπορικής εταιρείας.

Η Twin Hill θα μπορούσε να ζητήσει από τον δικαστή να μειώσει την απόφαση των ενόρκων και να ασκήσει έφεση στην ετυμηγορία. Ο δικηγόρος της εταιρείας, Ρόμπερτ Β. Γκουντ Τζ. αρνήθηκε να σχολιάσει στο AP.

Στην αγωγή τους, οι αεροσυνοδοί ισχυρίστηκαν ότι οι στολές τους περιείχαν ίχνη φορμαλδεΰδης, τολουολίου και άλλες τοξικών χημικές ουσιών που συνδέονται με προβλήματα υγείας. Οι ρητίνες που περιέχουν φορμαλδεΰδη χρησιμοποιούνται εδώ και χρόνια στα υφάσματα για να μείνουν τσακαλώνονται τα ρούχα.

Οι δικηγόροι δήλωσαν στο AP ότι εκπροσωπούν περισσότερους από 400 άλλους αεροσυνοδούς της American Airlines που προβάλλουν τους ίδιους ισχυρισμούς.

Πηγή: iefimerida / Με πληροφορίες AP & Business Insider

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Viral: Τελευταία Ενημέρωση