ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Οι 6 φορές που μας... «έκαψε» ο Μόρφου

Ο Ανένταχτος - Αντιεμβολιαστής Μητροπολίτης ενάντια στη Νέα Τάξη Πραγμάτων

24news team

Δεν είναι λίγες οι φορές που ο Μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος, μας εξέπληξε με τα λεγόμενα του σχετικά με τον κορωνοϊό και τα εμβόλια. Μόλις χθες, μετά την αποδέσμευση του από την καραντίνα, προχώρησε σε νέες καυστικές και ομολογουμένως κωμικοτραγικές δηλώσεις, αναφέροντας χαρακτηριστικά, «Είπα στην Παναγία να μου δώσει κορωνοϊούλη».

Κάνοντας μία ανασκόπηση των δηλώσεων του με φόντο την πανδημία ξεχωρίσαμε τις 6 φορές που μας… έκαψε!

Αρχικά, τον Νοέμβριο του 2020, το τεύχος του αγαπημένου κόμικ με τίτλο «Ο Αστερίξ και ο Υπεριταλικός», επέλεξε να σχολιάσει ο Μητροπολίτης Μόρφου, λέγοντας πώς η συγκεκριμένη έκδοση, αναφέρεται στον κορωνοϊό και κυκλοφόρησε το 2017.

Συνοπτικά, η πλοκή της συγκεκριμένης έκδοσης αναφέρει: «Βρισκόμαστε στο 50 π.Χ. όπου όλη η Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία διασχίζεται από δρόμους και λεωφόρους που εκτός από το αγαθό της μετακίνησης τώρα προσφέρουν και την υπέρτατη τέρψη του μηχανοκίνητου αγώνα. Και τι πιο κατάλληλο για να αναδείξει τον λαμπρό πολιτισμό της και τη σοφία του ο Ιούλιος από έναν αγώνα με κάρα και άρματα, με οδηγούς Βενέτους, Ετρούσκους, 'Ελληνες, Λουζιτάνους, Γότθους, Αιγύπτιους κ.λ.π, οι οποίοι θα αγωνιστούν μεν, ο νικητής θα είναι... Ρωμαίος δε. Και θα είναι αγώνας με όλα τα ευγενικά γνωρίσματα που όλοι καλά γνωρίζουμε: σπρωξίματα, παγίδες, ντοπαρίσματα, κόλπα και νοθεία. Ο Αστερίξ και ο Οβελίξ θα κάνουν άνω κάτω τον αγώνα ιδίως όταν ο αντίπαλος τους είναι ο ένας και μοναδικός Καίσαρας ...».

Οι δύο ήρωες συμμετέχουν στο μεγάλο γκραν πρι που διοργανώνει ο Ιούλιος Καίσαρας και μεταξύ άλλων έχουν να αντιμετωπίσουν τον μυστηριώδη μασκοφόρο αρματοδρόμο «Κορωνοϊό» (Coronavirus). Δεν πρόκειται ακριβώς βεβαίως για προφητεία, αφού ο όρος «κορωνοϊός» δεν είναι σημερινός.  Ωστόσο ο Μητροπολίτης Μόρφου έχει άλλη άποψη.  «Είναι μια απόδειξη ότι δεν είμαστε συνωμοσιολόγοι», είπε ανάμεσα σε άλλα.

Αργότερα, τον Ιανουάριο, ο Μητροπολίτης Μόρφου, προκάλεσε με τη στάση και τα λεγόμενά του, με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη να μην αφήνει ασχολίαστες τις πράξεις του.

Σε συνέντευξή του σε ραδιοφωνικό σταθμό, ο Μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος μίλησε για την ημέρα των Φώτων, εμμένοντας στις θέσεις του πως η θεία λειτουργία θα τελεστεί με κάθε τρόπο.

«Εάν το κράτος που είναι πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει άλλη άποψη, τότε είμαι έτοιμος να ακολουθήσω τη νομική διαδικασία. Αν θέλετε βάλτε με φυλακή. O κόσμος ήρθε αθρόως, δικαιούμαστε μέχρι 75 άτομα εμείς είμαστε πάνω από 300. Δεν μπορώ να αφήσω πίσω τον μέγα αγιασμό των Φώτων ούτε να τον κάνω κεκλεισμένων των θυρών φοβικά».

Εντύπωση προκάλεσε η δήλωση του ότι, «Τώρα αν θέλει ο Χριστός να περάσω έναν κορωνοιό ας τον περάσω ρε παιδάκι μου», αψηφώντας την πανδημία.

Ανάγκασε ο Μητροπολίτης, τον ίδιο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, να σχολιάσει τις δηλώσεις του, όπου μάλιστα, δεν δίστασε να τον αποκαλέσει δειλό: «Υπάρχει μία τάση από τον ίδιο και το λέω ευθαρσώς να ηρωοποιηθεί. Τους δειλούς δε θέλω να τους μετατρέπω σε ήρωες».

Τον Απρίλιο, κατά την λειτουργία το Σάββατο του Λαζάρου, σε κήρυγμα του για τα μέτρα της πανδημίας από την Κυβέρνηση, δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στα εμβόλια και αν οι πιστοί μπορούν να κολλήσουν κάποια αρρώστια μέσα στην εκκλησία. Αρχικά είπε, «Βεβαίως μπορούμε να κολλήσουμε, όπως κρυώνουμε όταν έχει κρύο. Να έχουμε φόβο Θεού και όχι αρρωστοφοβία. Και το πότε φεύγουμε από αυτή τη ζωή και με ποια αρρώστια και με ποιο ατύχημα και σε ποια ηλικία το αποφασίζει μόνο ο Θεός».

Τελειώνοντας, για το πιστοποιητικό εμβολιασμού, είπε: «Αν σας πουν αύριο πρέπει και οι 50 που θα μπουν μέσα να έχουν το πιστοποιητικό, για εμάς το πιστοποιητικό είναι οι βαφτισμένοι και οι μυρωμένοι».

Μετέπειτα, όταν τελείωσαν και οι εορτές του Πάσχα, ο Μητροπολίτης Μόρφου, προέβη σε νέες δηλώσεις σχετικά με το εάν έχει εμβολιαστεί και εάν προτίθεται να εμβολιαστεί. Χαρακτηριστικά τόνισε έναντι των φημολογιών, «ΟΥΤΕ ΕΧΩ ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΕΙ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΠΡΟΤΙΘΕΜΑΙ ΝΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΩ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ, καθότι θεωρώ πολύ επικίνδυνα τα συγκεκριμένα εμβόλια».

Τις θέσεις του για ακόμη μία φορά, με αντικείμενο την πανδημία εξέφρασε το καλοκαίρι όπου απαντώντας σε ερώτηση πιστής σχετικά με τον κορωνοϊό, ο ίδιος απέδωσε τον φόβο που επικρατεί στη Νέα Τάξη Πραγμάτων. Κάνοντας μάλιστα αναφορά περί παγκόσμιας κυβέρνησης.

«Αυτή είναι η εξέλιξη. Αυτή η ασθένεια είναι αρρώστια, υπάρχει αρρώστια, αλλά την χρησιμοποιούν οι άνθρωποι της νέας τάξης πραγμάτων για να μας φοβίσουν, δεύτερο για να μας οδηγήσουν στο χάος, βλέπε τώρα Λίβανος, σαν το Λίβανο θα γίνει σε πολλές χώρες… Ακυβερνησία… Και μέσα από αυτό το φόβο, το τρόμο και το χάος, οι άνθρωποι της νέας τάξης πραγμάτων, το σχέδιο τους που εν θα το κάμουν όμως τωρά, είναι να μας πουν παγκόσμια Κυβέρνηση. Τα προβλήματα είναι παγκόσμια και πρέπει να κάνουμε μια παγκόσμια Κυβέρνηση, η οποία θα μας πει πως το τέλειο εμβόλιο για να αντιμετωπίσουμε, όχι μόνο τον κορωνοϊο αλλά όλες τις επιδημίες, το έχουμε έβρει εμείς».

 

Αμετανόητος, ακόμη και όταν κόλλησε κορωνοϊό, περί τα μέσα Αυγούστου, δεν δίστασε να δηλώσει μέσω ανακοίνωσης της Ιεράς Μητρόπολης Μόρφου, ότι δεν εμβολιάστηκε και ούτε πρόκειται να το πράξει. «Υπενθυμίζουμε ότι δεν εμβολιάστηκε ούτε και πρόκειται να εμβολιασθεί με εμβόλια για τη νόσο COVID - 19». Δείχνοντας ότι ακόμη και στα δύσκολα παραμένει αμετακίνητος στις θέσεις και τις απόψεις του.

Στην τελευταία του δήλωση, η οποία έχει κλέψει και τις εντυπώσεις και εμφανώς ανανεωμένος από την καραντίνα, προχώρησε σε κήρυγμα. Αρχικά είπε, «Ασθένησα, αλλά όμως ιδού, ζω!», λέγοντας μάλιστα πως είχε παρακαλέσει την Παναγία να του στείλει «κορωνοϊούλη» εξηγώντας ότι αμάρτησε για αυτό και προσβλήθηκε από τον ιό. «Τι ωραία ασθένεια, απλά ταπεινώνει», είπε ανάμεσα σε άλλα.

«Της λέω Παναγία μου, παρά να είμαι ένας Δεσπότης και να νομίζουν πως είμαι Superman και μερικοί πως είμαι και Άγιος, δεν μου δίνεις, ένα κορωνοϊούλη. Και παρά να είμαι ένας φαντασμένος, υγιής, καλύτερα ένας ταπεινωμένος και ασθενής. Η Παναγία μας άκουσε. Ήταν πολύ ήπιο, σαν να μου έδωσε άδεια η Παναγία να ξεκουραστώ.»

 

Συνοψίζοντας την περίπτωση του Μητροπολίτη Μόρφου Νεόφυτου, παραμένει μία προσωπικότητα αμετανόητα και κάθετα ενάντια στον εμβολιασμό και υπέρ της δυσφήμισης περί της επικινδυνότητας του κορωνοϊού. Παρασύροντας πίσω του πλήθος κόσμου, δεν διστάζει να προχωράει σε αιρετικές ως και συνωμοσιολογίες δηλώσεις, δίχως να φοβάται κανέναν! Τώρα που δημιουργήθηκαν και αντισώματα στον οργανισμό του… ποιος τον πιάνει!

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Viral: Τελευταία Ενημέρωση

X
X