ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Τι είναι τα κρυπτονομίσματα;

Πώς δημιουργήθηκαν και γιατί διαφέρουν

24news team

Βρισκόμαστε στον 21ο αιώνα, εποχή της ψηφιοποίησης, των συναλλαγών, και της ευκολίας του τρόπου πληρωμής. Ο αιώνας της ραγδαίας αύξησης της τεχνολογίας, της παγκοσμιοποίησης, του διαδικτύου και της συρρίκνωσης του χωροχρόνου.

Τα κρυπτονομίσματα, δημιούργημα της εποχής στην οποία ζούμε, ήρθαν για να μπουν στη ζωή μας ως «ψηφιακά χρήματα», τα «μαγικά χρήματα» του διαδικτύου ως ευρέως γνωστά.

Αυτό το καινοτόμο νόμισμα, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τις ανάγκες των πληρωμών, όμως αυτό που το διαφοροποιεί άμεσα από τα συνηθισμένα χρήματα και νομίσματα, είναι ότι δεν εκδίδεται από κάποια κεντρική τράπεζα, όπως γίνεται με τα άλλα νομίσματα, όπως όλοι μας γνωρίζουμε.

Μπαίνοντας για τα καλά στο πετσί της ψηφιοποίησης και του διαδικτύου, το κρυπτονόμισμα είναι δημιούργημα ενός λογισμικού, το οποίο κρυπτογραφεί τα δεδομένα των συναλλαγών.

Στη μάχη της παγκόσμιας οικονομικής ανταγωνιστικότητας και κυριαρχίας, «βγαίνοντας από την εξωτερική», το κρυπτονόμισμα αποσκοπεί στο να οικοδομήσει ένα χρηματοοικονομικό σύστημα, ελεύθερο και ανεξάρτητο από τα γνωστά τραπεζικά συστήματα. Ένα είδος εξουσίας του χρήστη, όπου το χρήμα, δεν μπορεί να παρθεί χωρίς την άδεια του ιδιοκτήτη του. Με απλά λόγια, δεν μπορεί εύκολα να «παγώσει», να κατασχεθεί ή να βρεθεί σε κατάσταση πληθωρισμού.

Σημείο καινοτομίας και πρωτοπορίας για το κρυπτονόμισμα, είναι το ότι καμία εξουσία, είτε κυβέρνηση, είτε τράπεζα και εταιρεία, δεν μπορεί να παρέμβει ως ελεγκτική εξουσία. Εξού και πρώτιστος στόχος ήταν για το Bitcoin η ανεξαρτησία και αδεσμευτικότητα από τρίτους.

Το Bitcoin αρχικά, αργότερα και τα υπόλοιπα κρυπτονομίσματα, είναι απαλλαγμένα από τον αυθαίρετο πληθωρισμό. Το να αγοράζεις κρυπτονομίσματα είναι κάτι το σταθερό και γνωστό, ένα είδος ελευθερίας και προσβασιμότητας για τον οποιοδήποτε, όπου μπορεί να ελέγξει την κυκλοφορία και να είναι σίγουρος για την προσφορά. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν 21 εκατομμύρια κρυπτονομίσματα, όπου σύμφωνα με τις πληροφορίες θα παραμείνουν σταθερά. Η αιτία της στασιμότητας της διαθεσιμότητας είναι διότι προγραμματίζονται σύμφωνα με κώδικα και όχι σύμφωνα με τις ορέξεις και επιθυμίες τρίτων δυνάμεων, κρατών, τραπεζών και ηγετών.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Viral: Τελευταία Ενημέρωση

X