ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Έβγαλαν αστυνομικούς «σκιάχτρα» στους δρόμους (pic)

Έξυπνες ιδέες για να φέρουν σημαντικά αποτελέσματα στη μείωση των παραβατικών συμπεριφορών

Ένας Ιάπωνας επιχειρηματίας, ο Μαμόρου Μιγιάτα, αποφάσισε να τοποθετήσει δύο ρεαλιστικές κούκλες αστυνομικών στο πλάι του Εθνικού Δρόμου 176 στην περιοχή Ταμπασασαγιάμα, στην περιφέρεια Χιόγκο, για να πείσει τους οδηγούς να μειώσουν ταχύτητα.

Οι οδηγοί τείνουν να επιβραδύνουν όταν βλέπουν αστυνομικούς, ακόμα και αν δεν παραβιάζουν το όριο ταχύτητας, και ο Μιγιάτα ήλπιζε να εκμεταλλευτεί αυτό το φαινόμενο για να βελτιώσει την οδική ασφάλεια.

Οι κούκλες που δημιούργησε περιλαμβάνουν μια γυναίκα αστυνομικό που κρατά ένα ραβδί κυκλοφορίας και έναν άνδρα που χειρίζεται ένα λέιζερ ταχύτητας, καθώς και ένα ψεύτικο περιπολικό δίπλα τους.

Παρότι οι ψεύτικοι αστυνομικοί και το αυτοκίνητο μοιάζουν ρεαλιστικά, δεν φέρουν επίσημα διακριτικά, και το αυτοκίνητο έχει την επιγραφή «peace» αντί για «police».

Η ιδέα του Μιγιάτα δεν παραβιάζει τον νόμο, αφού οι κούκλες είναι τοποθετημένες σε ιδιωτική ιδιοκτησία και δεν φέρουν επίσημα διακριτικά.

Ο στόχος είναι να αποτρέψει τους οδηγούς από το να αυξάνουν ταχύτητα σε αυτήν την ευθεία κοντά στον Σταθμό JR Minamiyashiro.

Τα στατιστικά δείχνουν ότι τέτοιες προσπάθειες ήταν αναγκαίες, καθώς οι τοπικές αρχές απέτυχαν να μειώσουν τον αριθμό των ατυχημάτων στην περιφέρεια.

Οι Αστυνομικές Αρχές της Περιφέρειας Χιόγκο αποκάλυψαν ότι καταγράφηκαν πάνω από 5.000 ατυχήματα με τραυματισμούς στους πρώτους τέσσερις μήνες του έτους, εκ των οποίων 1.250 σοβαρά κάθε μήνα, και 36 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τον Ιανουάριο μέχρι τον Απρίλιο του 2024.

Ελπίζεται ότι αυτή η πρωτοβουλία θα είναι αποτελεσματική και θα υιοθετηθεί και από άλλες περιοχές, εντός και εκτός Ιαπωνίας.

Πηγή: newsauto.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Viral: Τελευταία Ενημέρωση