ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Δείτε πώς αλλάζει ο άνθρωπος τον πλανήτη (Βίντεο από δορυφόρο)

Οι εικόνες από τους δορυφόρους ξεκινάνε από το 1984 και φτάνουν μέχρι το 2018

Η αποψίλωση των δασών, η αστική ανάπτυξη και η εξόρυξη φυσικών πόρων είναι μερικοί από τους παράγοντες που έχουν αλλάξει την εικόνα της επιφάνειας της γης

Κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί ότι ο αντίκτυπος του ανθρώπου στη φύση είναι μεγάλος. Οι παρακάτω εικόνες υπό τη μορφή timelapse αποτελούν ισχυρό τεκμήριο για το πόσο έχει αλλάξει η μορφολογία της γης τα τελευταία χρόνια.

Αυτό δείχνουν και οι δορυφόροι της Google σχετικά με τις αλλαγές που έχει κάνει ο παράγοντας άνθρωπος σε διάφορα σημεία του κόσμου (στην επιφάνεια της γης).

Οι εικόνες από τους δορυφόρους ξεκινάνε από το 1984 και φτάνουν μέχρι το 2018, ενώ το δείγμα που συνέλεξαν οι τρεις δορυφόροι ανέρχεται σε περίπου 15 εκατομμύρια φωτογραφίες τις τρεις τελευταίες δεκαετίες.

Η αποψίλωση των δασών, η αστική ανάπτυξη και η εξόρυξη φυσικών πόρων είναι μόνο μερικές από τις επιπτώσεις του ανθρώπου, όπως αναφέρει το Zero Hedge .

*Πατήστε το κουμπί Play για να δείτε την αλλαγή σε βίντεο

Ντουμπάι, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Κάιρο, Αίγυπτος

Η σημερινή πόλη του Καΐρου υπάρχει για περισσότερα από 1.000 χρόνια. Τα τελευταία χρόνια παρουσιάζεται μια έκρηξη του πληθυσμού της πόλης με αποτέλεσμα μια νέα πόλη η οποία θα αντικαταστήσει το αρχαίο Κάιρο. Αν τα φιλόδοξα σχέδια της κυβέρνησης πραγματοποιηθούν αυτή η πόλη της ερήμου θα μπορούσε να έχει πληθυσμό πάνω από 6 εκατ. άτομα.

Αλάσκα, ΗΠΑ

Οι αυξημένες θερμοκρασίες ξεκίνησαν την υποχώρηση του παγετώνα Columbia πριν από τρεις δεκαετίες. Πρόκειται για έναν από τους πιο ταχέως μεταβαλλόμενους παγετώνες στον κόσμο.

Οντέσα, Τεξας


Η μικρή πόλη Οντέσα στο Τέξας, είναι μια από τις πιο παραγωγικές περιοχές φυσικού αερίου στον κόσμο. Η περιοχή αναμένεται να παράγει κατά μέσο όρο σχεδόν 4 εκατ. βαρέλια την ημέρα, περίπου το ένα τρίτο της συνολικής παραγωγής πετρελαίου των ΗΠΑ.

Η επιδίωξη αυτής της πηγής ενέργειας έχει μεταβάλει δραστικά το τοπίο.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Viral: Τελευταία Ενημέρωση

X