ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Βρετανία: Απομάκρυναν παπαγάλους από πάρκο γιατί... έβριζαν

«Με λένε μ@@@@@ κάθε φορά που περνάω»

Πέντε παπαγάλοι απομακρύνθηκαν από ένα βρετανικό πάρκο άγριας ζωής, αφού άρχισαν να… βρίζουν τους επισκέπτες.

Τα αθυρόστομα πουλιά χωρίστηκαν, αφού ξεκίνησαν να βρίζουν επισκέπτες και προσωπικό λίγες μέρες μετά τη δωρεά τους στο Lincolnshire Wildlife Park στην ανατολική Αγγλία.

«Όλοι τους έβριζαν. Ανησυχήσαμε για τα παιδιά», δήλωσε στο CNN Travel, ο διευθύνων σύμβουλος του χώρου, Στιβ Νίκολς. «Με λένε μ@@@@@ κάθε φορά που περνάω», πρόσθεσε.

Οι αφρικανικοί γκρίζοι παπαγάλοι - που ονομάζονται Έρικ, Τζέιντ, Ελσι, Τάισον και Μπίλι - δόθηκαν στο πάρκο από πέντε διαφορετικούς ιδιοκτήτες μέσα στην ίδια εβδομάδα και μοιράστηκαν μαζί έναν χώρο, πριν τοποθετηθούν σε κοινή θέα.

Αλλά το προσωπικό παρατήρησε αμέσως ότι και τα πέντε πουλιά, μοιράζονταν την τάση να ξεφεύγουν και να βρίζουν.

«Κυριολεκτικά, μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, άρχισαν να βρίζουν ο ένας τον άλλο», δήλωσε ο Νίκολς. «Το “άντε γ@@@@@@” είναι το πιο συνηθισμένο», εξήγησε προσθέτοντας πως «είναι πολύ εύκολο να μάθουν. Μπορούν να πουν οτιδήποτε μπορείς να σκεφτείς».

Δημοσιεύτηκε από Lincolnshire Wildlife Park στις Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου 2020

Αρχικά, οι περισσότεροι επισκέπτες απολάμβαναν το «ταλέντο» των παπαγάλων.

Ωστόσο, η ανησυχία για τους νεότερους πελάτες ανάγκασε το προσωπικό να χωρίσει τα πουλιά και να τα απομακρύνει προσωρινά από τους δημόσιους χώρους του πάρκου. Το προσωπικό ελπίζει τώρα ότι η γλώσσα των πουλιών θα γίνει πιο φιλική, τώρα που έχουν χωριστεί.

«Το να πάρεις έναν παπαγάλο που βρίζει, δεν είναι ασυνήθιστο πράγμα, είναι κάτι που συμβαίνει πιθανώς τρεις ή τέσσερις φορές το χρόνο», δήλωσε ο Νίκολς.

Ωστόσο, η πανδημία οδήγησε σε αύξηση των δωρεών, καθώς οι ιδιοκτήτες περνούν περισσότερο χρόνο με τα πουλιά τους και αποφασίζουν να τα δώσουν σε πάρκα που μπορούν να τους προσφέρουν μεγαλύτερο χώρο διαβίωσης, εξήγησε. «Παίρναμε συνήθως έναν ή δύο παπαγάλους σε δυο βδομάδες. Σήμερα πήραμε οκτώ», είπε.

Οι αφρικανικοί γκρι, είναι από τα πιο δημοφιλή είδη παπαγάλων. Περίπου 1,1 εκατομμύρια πουλιά εσωτερικού χώρου ήταν κατοικίδια ζώα στο Ηνωμένο Βασίλειο το 2019, σύμφωνα με την Pet Food Manufacturers' Association.

Πηγή: iefimerida.gr

Viral: Τελευταία Ενημέρωση

X
X