ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Απίστευτη γκάφα: Έσπασε τον μπλε σκύλο αξίας 42.000 δολαρίων

Το γλυπτό με τον μπλε σκύλο έγινε χίλια κομμάτια

Τα διάσημα γλυπτά του καλλιτέχνη Τζεφ Κουνς μπορεί να μοιάζουν σαν να είναι φτιαγμένα από μπαλόνια, αλλά τα έργα του είναι στην πραγματικότητα.... εύθραυστα.

Αυτό διαπίστωσε μια παρευρισκόμενη σε έκθεση τέχνης στο Μαϊάμι, όταν έριξε ένα έργο του Τζεφ Κουνς αξίας 42.000 δολαρίων την Πέμπτη, κάνοντάς το χίλια κομμάτια. Συγκεκριμένα, το μπλε γλυπτό σκύλου που δημιούργησε ο Τζόουνς έσπασε σε μικροσκοπικά θραύσματα όταν μια επισκέπτης-συλλέκτρια κλώτσησε κατά λάθος το βάθρο του, σύμφωνα με την γκαλερί που φιλοξενεί το έργο.

Η Bel-Air Fine Art εξέθετε το συγκεκριμένο έργο στο περίπτερό της στο Art Wynwood, μια έκθεση σύγχρονης τέχνης στο Μαϊάμι, όταν ξαφνικά όλοι έμειναν άφωνοι βλέποντας το γλυπτό να «εξαφανίζεται» από την βάση του.

Το γλυπτό με τον μπλε σκύλο έγινε χίλια κομμάτια

Σε δήλωση του στο CNN, ο περιφερειακός διευθυντής της γκαλερί, Σέντρικ Μποέρο, ο οποίος διαχειριζόταν το περίπτερο της Art Wynwood, δήλωσε ότι η γκαλερί λειτουργεί ως «ένας από τους επίσημους αντιπροσώπους για τα διάσημα γλυπτά του Jeff Koons balloon dogs». «Είναι σπαρακτικό να βλέπεις ένα τόσο εμβληματικό κομμάτι να καταστρέφεται», πρόσθεσε ο περιφερειακός διευθυντής της γκαλερί.

 

«Η συλλέκτρια δεν είχε ποτέ την πρόθεση να σπάσει το γλυπτό, στην πραγματικότητα δεν το άγγιξε ποτέ με τα χέρια της. Έδωσε ακούσια μια μικρή κλωτσιά στο βάθρο, η οποία ήταν αρκετή για να προκαλέσει την πτώση του γλυπτού. Τέτοια πράγματα δυστυχώς συμβαίνουν», κατέληξε.

 Το γλυπτό ήταν κατασκευασμένο από πορσελάνη

 

Σημειώνεται ότι η σειρά των γλυπτών του «Balloon Dog» είναι από τα πιο εμβληματικά έργα σύγχρονης τέχνης και έχουν πουληθεί για δεκάδες εκατομμύρια δολάρια. Ο Τζεφ Κουνς , για την ώρα, δεν έχει κάνει δηλώσεις για το περιστατικό.

Πηγή: iefimerdida

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Viral: Τελευταία Ενημέρωση