ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Αδιανόητο! Ξεχείλισαν οι δρόμοι στο Παρίσι για... διαγωνισμό ορθογραφίας

Οι διαγωνιζόμενοι έπρεπε να γράψουν, ό,τι ακούνε χωρίς να κάνουν ούτε ένα λάθος

Περισσότεροι από 5.000 άνθρωποι έκατσαν πίσω από τα θρανία, την Κυριακή 4 Ιουνίου, στον διασημότερο δρόμο του Παρισιού, τη λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων, προκειμένου να συμμετάσχουν στον μεγαλύτερο διαγωνισμό ορθογραφίας που έγινε ποτέ στον κόσμο.

Πάνω από 50.000 Γάλλοι ηλικίας 10-90 ετών υπέβαλαν αίτηση συμμετοχής, ωστόσο επελέγησαν 5.000.

Ο διαγωνισμός είχε τρεις γύρους. Οι διαγωνιζόμενοι έπρεπε να γράψουν, ό,τι ακούνε χωρίς να κάνουν ούτε ένα λάθος.

Κάτω από τον λαμπερό ήλιο του Παρισιού, τοποθετήθηκαν 1.779 θρανία, ενώ σε κάθε γύρο οι διοργανωτές προσπαθούσαν να σπάσουν το παγκόσμιο ρεκόρ για μαζικό διαγωνισμό ορθογραφίας.

Στον πρώτο γύρο ο δημοσιογράφος Ωγκυστέν Τραπενάρ της οργάνωσης «Βιβλιοθήκες χωρίς Σύνορα» διάβασε στους συμμετέχοντες ένα απόσπασμα από το «La Mule du Pape» -της συλλογής διηγημάτων «Γράμματα από το Μύλο μου» του φημισμένου Γάλλου πεζογράφου και θεατρικού συγγραφέα, Αλφόνς Ντωντέ. Mε την πρώτη αυτή υπαγόρευση, που έγινε παρουσία των Guiness World Records, έσπασε και το ρεκόρ για το μεγαλύτερο μαζικό διαγωνισμό ορθογραφίας στον κόσμο καθώς μετείχαν πάνω από 1.650 άτομα (από τα 5.000 που επελέγησαν).

Ο δεύτερος γύρος περιλάμβανε την ανάγνωση από τη μυθιστοριογράφο Κατρίν Πανκόλ ενός κειμένου της Βερονίκ Οβαλντέ, του «Fille en colere sur un banc de pierre» και ο τρίτος την ανάγνωση κειμένου του Ντανιέλ Ερερό από τον πρώην διεθνή της εθνικής ομάδας ράγκμπι της Γαλλίας, Πιερ Ραμπαντάν.

 Πηγή: protothema.gr 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Viral: Τελευταία Ενημέρωση

X
X