ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Tο κύκνειο άσμα του Νίκαρου το εκλαμβάνουν σαν προεκλογική εκστρατεία

Στη Μαδαγασκάρη και το Μάλι δεν αφήνουν να καίγεται το Προεδρικό

Πιστολέρο

Πιστολέρο

pistolerop20@gmail.com

ΚΥΜΑ ΕΥΣΕΒΟΠΟΘΙΣΜΟΥ ΚΑΤΕΚΛΥΣΕ ΤΙΣ ΨΥΧΕΣ ΠΟΛΛΩΝ ΠΕΡΙ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ ΝΙΚΑΡΟΥ

• Ο ορισμός του ΕΥΣΕΒΟΠΟΘΙΣΜΟΥ. Ας προσθέσει ο γλωσσολόγος ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΠΑΜΠΙΝΙΩΤΗΣ στα λεξικά του και ξεχωριστή ερμηνεία για τον όρο, πολιτικός ευσεβοποθισμός με την υπόμνηση, ότι πρόκειται για ιδιαίτερη ψυχολογική κατάσταση κατοίκων που διαβιούν στο Κυπριστάν. Κι όπως θα προσθέσουμε πιο κάτω σε αλληλένδετο γεγονός για τα όσα διαδραματίστηκαν χθες στο Προεδρικό ξεπεράσαμε σαν Κυπριστάν και τους ομογάλακτους μας στο Μάλι και την Μαδαγασκάρη. Μέχρι και στην νήσο Άου- άου δεν αφήνεται ο Ναός της εξουσίας να καίγεται για χατίρι του προεκλογικού. Όλα είναι βεβαίως συμβολικά και ουσιαστικά, αλλά οι Ευρωττοπουζοκυπραίοι πολιτικοί και λαός περί άλλων τυρβάζουν…

• Μπαίνουμε λοιπόν στο κύμα ευσεβοποθισμού που κατέκλυσε τα μυαλά και τις ψυχές αρκετών συμπολιτών μας το τελευταίο διάστημα και αν και στην αρχή το διακήρυτταν χαμηλόφωνα και ταπεινά, τώρα το βροντοφωνάζουν και επιμένουν για την ορθότητα των πληροφοριών τους. Ο συσχετισμός της ΠΥΚΝΗΣ ΔΡΑΣΗΣ του Προέδρου της Δημοκρατίας που παραπέμπει σαφέστατα στο ΚΥΚΝΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΑΣΜΑ του ή αν προτιμάτε στον καλλωπισμό της ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΥΣΤΕΡΟΦΗΜΙΑΣ, προβάλλεται και σαν προεκλογική εκστρατεία.

Αν είναι δυνατό να καίνε την πύλη του Προεδρικού Μεγάρου, να απειλούν ότι θα ρίξουν την πύλη και θα εισέλθουν εντός και να παρακολουθούν όλοι απαθείς

• Η ατυχία της Υπουργού Εργασίας ανέβαλε τα σχέδια για πλήρη ανάπτυξη του προγράμματος του ΝΙΚΑΡΟΥ, που είχε σαφή στόχο να μας καταδείξει ως πολίτες πως μας προσέφερε αρκετά και να μην τον ξεχάσουμε από τον ερχόμενο Φεβρουάριο που θα αποχωρήσει από την πολιτική. Από την ακρίβεια, έως την πυρόσβεση και από το συνταξιοδοτικό των δημοσίων υπαλλήλων έως τα στάδια και τον ψηφιακό μετασχηματισμό, με σχεδιασμένο από το κονκλάβιο του Προεδρικού στρατηγικό αγώνα, θέλησε να αφήσει γλυκιά γεύση με την αποχώρηση του.

• ΚΑΤΕΣΤΗ ΚΟΡΔΕΛΑΚΙΑΣ ΜΕ ΤΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΓΚΑΙΝΙΑ- ΣΥΧΝΑ ΤΑΞΙΔΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΞΕΝΩΝ

• Ακόμη και τα πυκνά ταξίδια του στο εξωτερικό για συναντήσεις με ηγέτες άλλων κρατών, όσο και η υποδοχή άλλων τόσων για επίσημη επίσκεψη στο νησί, μέσω αυτών ο Νίκαρος όντας έμπειρος σε τέτοιου είδους πολιτικές μανούβρες, θέλησε να εκπέμψει το κύκνειο του άσμα με τρόπο που να ακουστεί από το σύνολο των πολιτών ευχάριστα και να ικανοποιήσει όλα τα γούστα σε τραγούδια, από όπερα έως και το βαρύ λαϊκό του μέγιστου Στράτου Διονυσίου, που είναι και το αγαπημένο του, « βρέχει φωτιά στην στράτα μου». Κατέστη δε ΚΟΡΔΕΛΑΚΙΑΣ από τα εγκαίνια έργων, σε σημείο που να πάθει τενοντίτιδα και να χρειαστεί αντιφλεγμονώδη.

Η ΛΑΤΡΕΙΑ – ΟΙ ΓΛΕΙΦΤΕΣ ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΕΠΩΦΕΛΗΘΗΚΑΝ

• Κι όμως τόση είναι η ΛΑΤΡΕΙΑ κάποιων στον ηγέτη Νίκαρο, που έχτισαν σενάριο περί επανδιεκδίκησης της Προεδρίας της Δημοκρατίας. Φυσικά όλοι αυτοί είναι κατηγοριοποιημένοι και ελαύνονται από διαφορετικά κίνητρα, αλλά έχουν την ίδια αφετηρία. Κάποιοι γιατί έχουν εμπιστοσύνη στον πολιτικό Νίκαρο, ορισμένοι που επωφελήθηκαν επί Προεδρίας του με τον διορισμό τους σε πολιτειακά αξιώματα ή την υποβοήθηση τους μέσω του μηχανισμού του σε ανάδειξη τους σε πολιτικά πόστα , επαγγελματικές διευκολύνσεις που τους παραχωρήθηκαν και γιγαντώθηκαν και εν γένει όλοι εκείνοι που αποτελούν τον σκληρό πυρήνα του επονομαζόμενου περίγυρου του Νίκου Αναστασιάδη. Και βοήθησε αρκετούς και επωφελήθηκαν πάρα πολλοί από τον Νίκαρο. Εξάλλου σ’ αυτό το νησί διαβιεί το παράξενο είδος των ερπετών με την επιστημονική ονομασία «γλείφτες- γλείφτες».

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΔΙΑΣΠΑΣΤΕΙ Ο ΔΗΣΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΔΙΑΦΥΓΗΣ

• Σε όλους αυτούς προστέθηκαν και αρκετοί που αποτελούν μια ξεχωριστή κατηγορία. Εκείνοι που θεωρούν ότι με την αποχώρηση του Νίκαρου και λόγω της παρουσίας δυο υποψηφίων προερχόμενων από τον ΔΗΣΥ θα υπάρξει αναπόφευκτα διάσπαση του κόμματος και ρήγμα που δύσκολα μπορεί να καλυφθεί σε μεταγενέστερο στάδιο. Αν δε προσθέσετε και μικρή μερίδα που μεγαλώνει καθημερινά, που χαρακτηρίζει την υποβολή για Τρίτη θητεία υποψηφιότητας από τον Νίκαρο ως της μόνης διεξόδου διαφυγής για τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ, λόγω και των χαμηλών ποσοστών του που παρουσιάζει στις δημοσκοπήσεις, τότε μπορείτε να συνθέσετε το πάζλ, του αλλοπρόσαλλου ΜΩΣΑΙΚΟΥ που αν δεν ήταν τέχνη θα μπορούσε να αποτελεί ψυχομετρική ένδειξη…

• Για να ολοκληρώσουμε με το εν λόγω θέμα να πληροφορήσουμε όσους αδημονούν, ακόμη και από την αντιπολίτευση που θεωρούν ότι με την παρουσία Νίκαρου θα έχουν ευκολότερο αντιπολιτευτικό έργο, ότι δεν υπάρχει τέτοια πιθανότητα και καλύτερα είναι να αρχίσουν να μαζεύουν μαντηλάκια για να σκουπίσουν τα δάκρυα τους τον Φεβρουάριο του 2023, γιατί η περίοδος της βασιλείας τους ΕΞΕΠΝΕΥΣΕ…Ο Νίκαρος ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΞΑΝΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ. Τώρα αν θα έχει συνεχιστή, αφού οι τρεις εκ των υποψηφίων ήταν στενοί του συνεργάτες αυτό ανάγεται σε άλλο κεφάλαιο , αυτό που παραδέχονται όλοι. Ότι ο Νίκαρος είναι ΜΕΓΑΣ ΣΤΡΑΤΗΛΑΤΗΣ στα πολικά παίγνια και στον καθορισμό του πολιτικού σκηνικού . Αχ και αν ήταν σε όλα τα μέτωπα έτσι, τότε το Κυπριστάν θα ήταν ΠΑΡΑΔΕΙΣΕΝΙΟ ΝΗΣΙ. Φευ όμως…

• ΚΑΙΝΕ ΤΟ ΝΑΟ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΩΠΑΝΕ ΛΟΓΩ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟΥ

• Πάμε όμως και σε συναφές θέμα που δεν έχει σχέση με τον ΘΡΟΝΟ της εξουσίας αλλά με τον Ναό που τον φυλάει. Αν είναι δυνατό να καίνε την πύλη του Προεδρικού Μεγάρου, να απειλούν ότι θα ρίξουν την πύλη και θα εισέλθουν εντός και να παρακολουθούν όλοι απαθείς. Αστυνομία και προεδρικό κονκλάβιο. Αυτά είναι συμβολικά και μέσω τους καταδεικνύεται και ο σεβασμός προς το κράτος και την Δημοκρατία. Δηλαδή το κάψιμο της πύλης ή η παραλίγο είσοδος στο Προεδρικό δεν συνιστούν πράξεις κατά της Δημοκρατίας; Έλεος δηλαδή.

• Οι αιγοπροβατοτρόφοι μπορεί και έχουν ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΑΙΟ και δεν τίθεται αυτό προς εξέταση. Αλλά η ανοχή ελέω προεκλογικού αγώνα να προβαίνουν σε τέτοιου είδους πράξεις, όπως να καίνε την πύλη του Προεδρικού δεν συμβαίνει ούτε στο Τζιμπουτί, στην Γκαμπόν, στο Μάλι, στην Μαδαγασκάρη και την νήσο Άου- άου. Δηλαδή είδατε στα Προεδρικά μέγαρα άλλης χώρας, στου Μαξίμου, στο προεδρικό των Ηλυσίων , στην Ντάουνινγ στρητ να συμβαίνουν τέτοιου είδους χωρκατιλίκια; Αυτή η εύκολη πρόσβαση προς το Προεδρικό μέγαρο και η ανοχή σε επεισόδια είναι κάτι που ξεπερνά την διαμαρτυρία και μετατρέπεται σε οχλαγωγία.

• Η ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΕΞΟΥΣΙΑΣΤΩΝ ΑΙΓΟΠΡΟΒΑΤΟΤΡΟΦΩΝ0 ΟΙ ΑΓΡΟΤΟΠΑΤΕΡΕΣ ΚΡΥΦΤΗΚΑΝ

• Όσο για τους συμπαθείς αιγοπροβατοτρόφους δεν ήταν ανάγκη να το παίξουν Κυβερνήτες και εξουσιαστές για να μας πείσουν. Ταλαιπώρησαν χιλιάδες βασανισμένους ανθρώπους που έτυχε να περνούν εκείνη την ώρα από τα πεδία δράσης τους όπου απέκοψαν τους δρόμους. Δεν δημιουργείς υποστηρικτές αλλά εχθρούς. Και ξέρετε τα όποια εκατομμύρια πάρετε θα είναι από τους φόρους που θα πληρώσουν όλοι αυτοί οι μακάκες που ταλαιπωρήσατε και σίγουρα δεν θα βάλει από την τσέπη ο Νίκαρος, ο Καδής και ο Πετρίδης.

• Όσο για τις αγορτικές οργανώσεις και πάλι ΚΑΤΩΤΕΡΟΙ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΩΝ. Κρύφτηκαν οι αγροτοπατέρες και άφησαν τα πάντα ανεξέλεγκτα. Μόνο φρου- φρου και αρώματα και να μας το παίζουν μεγάλοι στρατηγοί με παρεμβάσεις στην πολιτική. Κι αυτοί μόνο για τους μισθούς. Που ήταν χθες οι τεράστιοι αγροτοπατέρες ΠΑΝΙΚΟΣ ΧΑΜΠΑΣ ( ΕΚΑ)- ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΥ ( ΠΕΚ) , ΤΑΣΟΣ ΓΙΑΠΑΝΗΣ ( ΠΑΝΑΓΡΟΤΙΚΟΣ); Έδιναν την μάχη από τηλεοράσεως;

• Απίστευτο αλλά Κυπριστανικό: Μπορεί να μισούμε το ΝΑΤΟ, αλλά δεν πρέπει να παραβλέψουμε ότι χώρες όπως η Σουηδία και η Φινλανδία που τις έχουμε ως ΠΡΟΤΥΠΑ κοινωνικά, εκπαιδευτικά , υγειονομικά παρακαλούν να ενταχθούν στην Δυτική συμμαχία. Και αντιδρά ΜΟΝΟ η Τουρκία.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πιστολέρο: Τελευταία Ενημέρωση