ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Τι ψηφίζουν Ομήρου - Παπαδάκης - Μαυρονικόλας και άλλοι αποστασιοποιημένοι ΕΔΕΚίτες

Ψήφος σε ημέτερους υποψήφιους σημαίνει και ψήφο παραμονής στον Σιζόπουλο

Πιστολέρο

Πιστολέρο

pistolerop20@gmail.com

• Αποτελεί κι αυτό καυτό ερώτημα στο εκλογικό πάζλ που χαρακτηρίζεται με την επωνυμία, «συμπεριφορά ΕΔΕΚιτών στην κάλπη». Η στάση τους και κυρίως η ψήφος τους θα αποτελέσει εκ των σημαντικότερων παραμέτρων που θα κρίνουν την εκλογική μάχη στο κόμμα των σοσιαλιστών και ενδεχομένως να παίξουν τον δικό τους ρόλο και την επόμενη μέρα στην ΕΔΕΚ.

• Στην κατηγορία των αποστασιοποιηθέντων και λοιπών απόμακρων πυγμάχων, όπως η στήλη προσέδωσε σαν προσωνύμιο στους ΕΔΕΚίτες λόγω και της γροθιάς που έχουν ως έμβλημα, ανήκουν αρκετά πρώην ηγετικά στελέχη και άλλοι σοσιαλιστές που έπαιξαν τον δικό τους ρόλο στην ιστορία του κόμματος. Ως εκ τούτου σχετικό βάρος έχει η δική του ψήφος και η καθοδήγηση που θα δώσουν σε ΕΔΕΚίτες που εναντιώνονται στην νυν ηγεσία του κόμματος.

• Γιαννάκης Ομήρου – Δημήτρης Παπαδάκης- Κούλης και Ρούλα Μαυρονικόλα, Γιώργος Βαρνάβα, Κωστάκης Αβρααμίδης- Πάντης Παπαλοίζου- Ντίνος Μιχαήλ- Γιώργος Ξενοφώντος-Κώστας Λυμπουρής και άλλοι σημαίνοντες ΕΔΕΚίτες ,αποστασιοποιήθηκαν εντελώς από τα δρώμενα του κόμματος, αλλά στις εν λόγω εκλογές έχουν μπροστά τους ένα τεράστιο δίλημμα που τους ταλανίζει και γρίφο ιδιαίτερα δυσεπίλυτο, παρά το ότι όλοι τους είναι άνθρωποι έντονα πολιτικοποιημένοι με άποψη και θέση.

• Όπως η ΞΥΠ πληροφορείται από τον πυγμάχο- πράκτορα, ήδη έγιναν αρκετές παρασκηνιακές συζητήσεις και συσκέψεις επί του προκειμένου αλλά χωρίς ξεκάθαρο αποτέλεσμα και στάση αφού οι απόψεις διίστανται. Ας μην ξεχνούμε ότι προ λίγων μηνών είχε συσταθεί πλατφόρμα που εκπροσωπούσε τους αποστασιοποιηθέντες ΕΔΕΚίτες, αλλά δεν πήρε περαιτέρω σχήμα λόγω και διαφόρων εσωτερικών προβλημάτων. Ωστόσο η ύπαρξη και η δομή της κυρίως, θα δώσει κατεύθυνση στους πυγμάχους που δεν επιθυμούν στην ηγεσία του κόμματος τον ΜΑΡΙΝΟ ΣΙΖΟΠΟΥΛΟ.

• Ως εκ τούτου το δίλημμα περιγράφεται απλά αλλά είναι δύσκολα να τοποθετηθεί κάποιος λόγω και της κομματικής ταυτότητας, της ιδεολογίας και των λοιπών παρενεργειών. Αφενός, ο πρώτος προβληματισμός επιμένει ότι πρέπει να υποστηριχθούν συγκεκριμένοι υποψήφιοι- όπως ο βουλευτής Πάφου ΗΛΙΑΣ ΜΥΡΙΑΝΘΟΥΣ- οι οποίοι και θα αποτελέσουν την εσωκομματική αντιπολίτευση και ενδεχομένως να είναι και το προζύμι για την αμφισβήτηση Σιζόπουλου στο συνέδριο του κόμματος.

• Αφετέρου όμως η ψήφος δεν είναι ονομαστική και έτσι κάθε σταυρός προτίμησης μπαίνει στο ταμείο της ΕΔΕΚ και πιστώνεται στον Πρόεδρο του κόμματος, ο οποίος και θα το παρουσιάσει ως αποτέλεσμα της σκληρής, δικής του δουλειάς. Παράλληλα θα ενισχυθεί σε σημείο που με ψηλό ποσοστό ψήφων να μην μπορεί να υλοποιηθούν τα όποια σχέδια των αποστασιοποιηθέντων για αμφισβήτηση του. Όπερ μεθερμηνευόμενο ψήφος σε ημέτερους υποψήφιους σημαίνει και ψήφο παραμονής στον Σιζόπουλο.

• Όσον αφορά την επιλογή της αποχής ή της ψήφου σε άλλο κόμμα, έτσι ώστε να κατολισθήσουν τα ποσοστά της ΕΔΕΚ και να τιμωρηθεί ο Σιζόπουλος, αυτή είναι δύσκολη απόφαση και κυρίως δεν μπορεί να εδραιωθεί συστηματικά και ομαδικά σε όλους τους αποστασιοποιηθέντες και αντιδρούντες , αφού παρεισφρέει και ο κομματικός πατριωτισμός, αλλά και η ανάγκη το κόμμα να έχει τα φόντα να παίξει ρόλο στην πολιτική σκηνή για να εμβολιάσει τις όποιες Κυβερνήσεις με δικές του προτάσεις.

• Σε μια περίοδο δε που ο εμβολιασμός δεν είναι υποχρεωτικός και συμπίπτει με την απώλεια του ιστορικού ηγέτη Βάσου Λυσσαρίδη, που θα έδινε τα φώτα του και τις δικές του συμβουλές η κατάσταση στην ΕΔΕΚ είναι ρευστή και κανείς δεν μπορεί να προδικάσει την πορεία του κόμματος στις εκλογές, αλλά κυρίως την επόμενη μέρα.

• Εξάλλου δεν είναι τυχαίο που ο κ. Σιζόπουλος αλλά και τα υπόλοιπα ηγετικά στελέχη της ΕΔΕΚ προσδοκούν ότι θα ανέβουν τα ποσοστά του κόμματος παρά τις περί του αντιθέτου δημοσκοπήσεις, καθότι ευελπιστούν ότι οι αποστασιοποιηθέντες θα ανανήψουν και θα οδηγηθούν από τον κομματικό τους πατριωτισμό να δώσουν την ψήφο στους σοσιαλιστές. Έστω κι αν την επομένη θα πανηγυρίζουν οι Σιζοπουλικοί…

• Απίστευτο αλλά Κυπριστανικό: Καλά είναι ο Υπουργός Υγείας να μας εξηγήσει σήμερα που θα έχει και διάσκεψη τύπου, αν θα σταματήσουμε στο 10ο εμβόλιο ή θα πάμε μέχρι το 1000ο για να αποκτήσουμε ανοσία και να γίνει η περιβόητη… της αγέλης. Γιατί οι επιδημιολόγοι που ολημερίς βρίσκονται στα κανάλια λένε διάφορα και συγχύζουν. Και δεν σημαίνει επειδή μιλούν στους δημοσιογράφους των καναλιών δεν πρέπει να τους κρίνουμε, όπως μας νουθέτησε ο τηλεοπτικός αστέρας…

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πιστολέρο: Τελευταία Ενημέρωση

X