24news team
Θα ήταν «ύψιστη γελοιότητα» υπουργός της κυπριακής Κυβέρνησης να ισχυρίζεται ότι δεν πρέπει να συμμορφωθούμε στις υποχρεώσεις μας απέναντι στην Ελλάδα, για ένα ευρωπαϊκό έργο υποδομής, για το οποίο οι Έλληνες καταναλωτές καταβάλλουν τέλη στους λογαριασμούς τους, έγραψε ο Νικόλας Παπαδόπουλος στα social media.
Ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ δημοσίευσε επίσης βίντεο με δηλώσεις του στο ΡΙΚ ΕΝΑ, μέσω των οποίων άσκησε έντονη κριτική στον υπουργό Μάκη Κεραυνό για «χαρακτηρισμούς και απαξιωτικές αναφορές που υποβαθμίζουν το επίπεδο του πολιτικού διαλόγου στη χώρα μας».
Αρχικά, ο Νικόλας Παπαδόπουλος εξέφρασε τη λύπη του επειδή όπως είπε, «ο υπουργός Οικονομικών έχει επιλέξει να ξεκινήσει αυτή την αντιπαράθεση ενώ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας βρίσκεται στη Νέα Υόρκη, σε μία προσπάθεια να δούμε κατά πόσον υπάρχουν οι πιθανότητες να επαναρχίσει η διαδικασία διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό».
Ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ εξέφρασε επίσης τη λύπη του «για το επίπεδο με το οποίο επιλέγει ο υπουργός Οικονομικών να αναφέρεται απαξιωτικά, όχι μόνο για το δικό μου κόμμα και σε μένα προσωπικά αλλά για όλα τα πολιτικά κόμματα της Κύπρου».
Για να προσθέσει πως «τέτοιοι χαρακτηρισμοί, κατά την άποψή μου, όπως αυτούς που έχει χρησιμοποιήσει, υποβαθμίζουν το επίπεδο του πολιτικού διαλόγου στη χώρα μας. Και να διαφωνούσε μαζί μου ο υπουργός Οικονομικών, πιστεύω θα μπορούσε να είχε απαντήσει με επιχειρήματα και όχι με χαρακτηρισμούς».
Τα μαθήματα υπευθυνότητας και περί παραίτησης
Ο Νικόλας Παπαδόπουλος είπε ακόμα πως θέλει να υπενθυμίσει στον Μάκη Κεραυνό πως για τη βαθμίδα Α που πέτυχε η κυπριακή οικονομία «και ορθά πανηγυρίζει», προηγήθηκε μια πορεία που «οφείλεται μεταξύ άλλων και στις προσπάθειες του δικού μου κόμματος και εμένα προσωπικά, στην υπευθυνότητα του Δημοκρατικού Κόμματος και στις πολιτικές που στήριξε με πολιτικό κόστος. Επομένως μαθήματα υπευθυνότητας και σοβαρότητας δεν δεχόμαστε από κανέναν».
Αναφορικά με την ηλεκτρική διασύνδεση είπε πως «αν ο υπουργός Οικονομικών πίστευε ειλικρινά ότι το έργο GSI είναι επιζήμιο για την Κυπριακή Δημοκρατία, θα παραιτείτο. Από τη στιγμή που δεν παραιτείται, προφανώς θεωρώ ότι δεν το πιστεύει».
Επομένως, συμπλήρωσε, «ο ίδιος πρέπει να ξεκαθαρίσει επειδή οι δικές του δηλώσεις είναι που βγάζουν την εικόνα ότι η προσέγγιση του Υπουργείου Οικονομικών είναι μια στο καρφί και μια στο πέταλο».
Θα ήταν ύψιστη γελοιότητα υπουργός της κυπριακής κυβέρνησης να ισχυρίζεται ότι δεν πρέπει να συμμορφωθούμε στις υποχρεώσεις μας απέναντι στην Ελλάδα, για ένα ευρωπαϊκό έργο υποδομής, για το οποίο οι Έλληνες καταναλωτές καταβάλλουν ήδη τέλη στους λογαριασμούς τους. pic.twitter.com/SKgVME9GEw
— Νικόλας Παπαδόπουλος (@NicholasPapadop) September 23, 2026





























