ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Προϋπολογισμοί: O κορυφαίος Στεφάνου - οικονομολόγος Αβέρωφ - πρόβα συγκυβερνώντων

Ο μοναχικός καβαλάρης Χρίστου - Ο καταπράσινος Θεοπέμπτου - Γκάφα των ΡΙΚάδων

Πιστολέρο

Πιστολέρο

pistolerop20@gmail.com

• Αδικούν και τους εαυτούς τους και την προσπάθεια που καταβάλουν για να γίνουν καλύτεροι, αλλά και συνάμα ακυρώνουν το έργο τους. Αφήνουν ορισμένους/ες να προκαλούν προβλήματα , να διαλύουν την εικόνα των πολιτικών στο σύνολο και τελικά να καταλήγουν οι πολίτες στο εύπεπτο και το χαχανούλικο. Βεβαίως φέρουν ευθύνη για πολλά κακώς κείμενα και για την ΑΝΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ τους ,για την αμέλεια και την ανοχή ορισμένων και την συνενοχή σε σκάνδαλα και σκανδαλάκια , αλλά οι πολιτικοί αρχηγοί στο Κυπριστάν δεν είναι και τόσο ΑΧΑΠΑΡΟΙ όσο τους καταλογίζουν οι πολίτες, παρασυρόμενοι από όσους παρείσακτους- λαθρόβιους κατοικοεδρεύουν στο πολιτικό σύστημα. Κυρίως δε, να κλείνουν τα μάτια στους εκμεταλλευτές της ΑΤΙΜΩΡΗΣΙΑΣ και ανυπερθέτως της ΕΜΜΟΝΗΣ ότι πρέπει να ικανοποιούνται πάντα οι ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ, μέσω ρουσφετιού , τοποθετήσεων και αποφάσεων. Αναγνωρίζουμε ότι το πανίσχυρο οικονομικό κατεστημένο δύσκολα μπορεί να πολεμηθεί, αλλά έχουν καθήκον στην ιστορία και την υστεροφημία τους.

ΘΕΤΙΚΗ Η ΕΙΚΟΝΑ ΑΡΧΗΓΩΝ ΣΤΗΝ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΩΝ

• Η γεύση που αποκομίσαμε από την πρώτη μέρα της συζήτησης των προϋπολογισμών είναι ΘΕΤΙΚΗ και ιδιαίτερα οι ομιλίες των πολιτικών αρχηγών αν επιχειρούσε κάποιος να τις αξιολογήσει θα τους έδινε θετικό πρόσημο. Μην ξεχνάμε ότι η πολιτική είναι δύσκολο παιχνίδι και χρειάζεται ΤΑΛΕΝΤΟ και ψυχική ισορροπία, για να αντεπεξέλθει οποιοσδήποτε. Όλα αυτά τα επισημαίνουμε εμείς που ασκούμε , ενίοτε και ΙΣΟΠΕΔΩΤΙΚΗ ΚΡΙΤΙΚΗ, αλλά στην προκειμένη αποδίδουμε τα εύσημα και ανοίγουμε την συζήτηση για τον πολιτικό που θέλει- πραγματικά και όχι υποκριτικά, συμφεροντολογικά- η κοινωνία.

ΗΓΕΤΙΚΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΣΤΕΦΑΝΟΥ – ΚΛΕΙΔΩΣΕ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΟΥ

• Αρχίζοντας με την αξιολόγηση των ομιλιών κατά την διάρκεια της συζήτησης των προϋπολογισμών, να καταγράψουμε ότι τις εντυπώσεις κυριολεκτικά έκλεψε ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ. Όσοι δεν φοράνε χρωματιστά γυαλιά, αναγνώρισαν ότι ο κ. Στεφάνου σε μια κορυφαία πολιτειακή συζήτηση ανέδειξε τις ικανότητες του, μεταφέροντας με σαφήνεια , συνέχεια και με αποδείξεις, τις θέσεις του για την κριτική που εξάσκησε στην Κυβέρνηση. Ανέδειξε- ενδεχομένως και για πρώτη φορά από την ανάληψη των καθηκόντων του- την ΗΓΕΤΙΚΗ του προσωπικότητα, ως πολιτικός άντρας που βρίσκεται επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Κλείδωσε την παραμονή του και για την επόμενη μέρα , ανεξαρτήτως αποτελέσματος και κατέδειξε ότι όσοι υποστήριζαν ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΛΥΣΗ ως υποψηφιότητα για το ΑΚΕΛ στις Προεδρικές εκλογές, δικαιώθηκαν. Φυσικά μετά την απομάκρυνση από το ταμείο ΟΥΔΕΝ ΛΑΘΟΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ

• Με ΣΤΕΦΣΤΕΦ θα έδινε αξιοπρεπή μάχη το ΑΚΕΛ και έστω και αν έχανε τις εκλογές, δεν θα προκαλούσε αμηχανία και δυστοκία στην βάση Στην πολιτική – όπως και σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής- χρειάζεται να παίρνεις και ΡΙΣΚΑ. Φοβήθηκε ο Στεφ να τα πάρει και πληρώνει την ανυπαρξία του ΜΑΥΡΟΓΙΑΝΝΗ, που περί άλλων τυρβάζει. Όπως δε είπε στην ομιλία του ο Γ. Γ του ΑΚΕΛ επικαλούμενος ατάκα του Αϊνστάιν ( μας φαίνεται σαν φωναχτή παραδοχή της λανθασμένης επιλογής ΜπλακΤζον) « δεν μπορείς να αλλάξεις πράγματα, χρησιμοποιώντας τα ίδια υλικά». Κάπως έτσι και καιρός να ξεφύγετε από την μέγγενη του ΒΑΘΕΟΣ ΑΚΕΛ, με την ΜΕΘΟΔΟ ΤΗΣ ΣΤΥΜΜΕΝΗΣ ΛΕΜΟΝΟΚΟΥΠΑΣ που θέλει να εξουσιάζει τα πάντα…

• ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ Ο ΦΟΥΛΗΣ ΕΠΙΚΑΛΟΥΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΦΟΒΟ

• Ακούγοντας κάποιος τον ΑΒΕΡΩΦ ΝΟΕΦΥΤΟΥ, θα νόμιζε ότι βρίσκεται σε αμφιθέατρο πανεπιστημίου και παρακολουθεί μάθημα οικονομικών σε φοιτητές πολιτικών επιστημών. Ανέδειξε με σαφήνεια ο ΦΟΥΛΗΣ το ατού του, όπως το προσδιορίζει, που είναι η διαχείριση των οικονομικών και με ψήγματα επένδυσης στον φόβο( όπως τα περί επερχόμενης οικονομικής καταιγίδας) θέλησε να καταδείξει την ανάγκη εκλογής του στην Προεδρία της Δημοκρατίας, έτσι ώστε να συνεχιστεί η σταθερότητα και η οικονομική ευημερία των πολιτών. Φαίνεται, ότι κατέληξε στο συμπέρασμα, ότι οι Ελληνοκύπριοι το μόνο θέμα που τους απασχολεί είναι η τσέπη τους και ως εκ τούτου τα υπόλοιπα περιττεύουν. Επισήμανε για μια ακόμη φορά ότι ψηφίζοντας Φούλη ξέρουν τι θα πάρουν ενώ Χριστοδουλίδη και Μαυρογιάννη ανοίγουν κουτί της Πανδώρας.

• ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΣΩΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗ ΕΚΑΝΑΝ ΠΡΟΒΑ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ- Ο ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΜΙΛΗΣΕ ΓΙΑ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ

• Οι τρεις σωματοφύλακες του ΝΙΚΟΥ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗ, μέσω των ομιλιών τους έκαναν ΠΡΟΒΑ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, αφού περιμένουν την στιγμή που θα αναλάβει τον θώκο ο εκλεκτός τους, για να χαράξουν μέσω του και της δική τους πολιτική. Ο μεν Πρόεδρος του ΔΗΚΟ ΝΙΚΟΛΑΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ανέδειξε το φαγοπότι στο ΓΕΣΥ από τον ΟΑΥ και φαρμακευτικές εταιρίες και τους χτύπησε το καμπανάκι, αφού φαίνεται ότι οσονούπω τα πάντα θα αλλάξουν στους διαχειριστές του συστήματος υγείας. Ο Πρίγκιπας προέβαλε και την απελπισία του για το χαμηλό επίπεδο της προεκλογικής εκστρατείας που διανθίστηκε – προφανώς από τον πρώην εταίρο του Φούλη- με ψέματα, ύβρεις, πλαστογραφίες, λασπολογία, απειλές και εκβιασμούς ψηφοφόρων.
ΔΕΛΤΙΟ ΘΥΕΛΛΗΣ ΚΑΡΟΓΙΑΝ -ΓΕΣΥ Ο ΣΙΖΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

• Ο Πρόεδρος της ΔΗΠΑ ΜΑΡΙΟΣ ΚΑΡΟΓΙΑΝ θέλησε να αναδείξει τον συναινετικό ρόλο που είναι έτοιμος να παίξει στην πολιτική ζωή επικαλούμενος την ανάγκη για κυβέρνηση εθνικής ενότητας χρησιμοποιώντας την ευφάνταστη ατάκα ότι ο καθένας εκδίδει το δικό του δελτίο θυέλλης , παρά να επιχειρεί να ρίξει την σωστική λέμβο στους πολίτες.

• Ο άλλος εταίρος της μελλοντικής Κυβέρνησης ΝικΧρι, ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ ΜΑΡΙΝΟΣ ΣΙΖΟΠΟΥΛΟΣ δεν μπορούσε να παραλείψει να επαναφέρει το θέμα των σπαταλών στο ΓΕΣΥ και την δικαίωση των επισημάνσεων του για τον τρόπο εφαρμογής από ανίκανα- επικίνδυνα πρόσωπα που διόρισε η Κυβέρνηση του συστήματος υγείας Έριξε και την προειδοποίηση – απειλή του ( μάλλον προς ΑΚΕΛ-ΔΗΣΥ) ότι στα πλαστά έγραφα θα απαντήσουν με αδιάσειστα στοιχεία.

ΔΙΚΑΙΩΜΕΝΟΣ Ο ΧΡΙΣΤΟΥ ΓΙΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ ΜΕ ΕΟΚΑ ΚΑΙ ΓΡΙΒΑ

• Ως μοναχικός καβαλάρης ο Πρόεδρος του ΕΛΑΜ ΧΡΙΣΤΟΣ ΧΡΙΣΤΟΥ αναφέρθηκε στο μεταναστευτικό και στα συνεπαγόμενα προβλήματα με την σπατάλη 130 και πλέον εκατομμυρίων για τους μετανάστες , τα οποία θα μπορούσαν να διοχετευτούν στους Ελληνοκύπριους και θα έδιναν λύσεις σε πολλά εκ των προβλημάτων τους . Ακόμη καυτηρίασε την στάση των κομμάτων για το θέμα που προέκυψε με το ψήφισμα κατά του Αρχηγού της ΕΟΚΑ και προειδοποίησε ότι δεν θα μείνουν σιωπηλοί να αμαυρώνεται η ενδοξότερη σελίδα της Κυπριακής ιστορίας. Η σταθερότητα στις θέσεις του ΕΛΑΜ και οι συγκυρίες με το μεταναστευτικό βοηθούν τον Χρίστου να διατηρήσει και σ’ αυτές τις εκλογές το ποσοστό του που ενδεχομένως τον Β’ γύρο να είναι απαραίτητο σε πολλούς που πρέπει να φορέσουν το μαύρο τους πουκάμισο και να προσκυνήσουν στον Γρίβα για να έχουν πιθανότητες να πάρουν …κάτι.

• ΑΡΙΣΤΟΣ ΠΡΑΣΙΝΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ο ΠΑΜΠΟΣ ΟΧΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ

• Όσον αφορά τον πρόεδρο των Οικολόγων ΧΑΡΑΛΑΜΠΟ ΘΕΟΠΕΜΤΟΥ αποδείχθηκε η ρήση έκαστος εφ’ ώ ετάχθη, αφού με την ομιλία του απέδειξε ότι είναι ΑΡΙΣΤΟΣ ΠΡΑΣΙΝΟΣ βουλευτής αλλά δεν έχει τις ηγετικές ικανότητες να είναι επικεφαλής κόμματος. Εμπεριστατωμένη ομιλία του αλλά παρέπεμπε σε αντίστοιχη ενός βουλευτή πράσινου κόμματος που με το ήπιο – μειλίχιο του στιλ και τις θέσεις και γνώσεις του θα μπορούσε να διαπρέψει σίγουρα σαν μέλος του Κοινοβουλίου . Η αρχηγία θέλει άλλου είδους προσόντα και ο Πάμπος μας δεν διαθέτει και καλά είναι να κλείσει τ’ αυτιά στις σειρήνες και να παραδώσει την Προεδρία , αφού έχει να επιτελέσει σημαντικό έργο στην κοινωνία ως βουλευτής.

• Απίστευτο αλλά Κυπριστανικό: Η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά. Ούτε στην Μαδαγασκάρη, Μοζαμβίκη και νήσο Άου- άου, την κορυφαία πολιτειακή πράξη, όπως την χαρακτήρισε ο Πρύτανης του κοινοβουλευτικού ρεπορτάζ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΠΑΡΗΣ, δεν την παραγνωρίζουν, όπως έκανε το ΡΙΚ και δεν μετέδωσε απευθείας την συζήτηση. Καμία δικαιολογία και ακόμη και στην Ουγκάντα σήμερα θα έπρεπε ο πολιτικός τους προϊστάμενος και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να στείλουν τον μεν Γ.Δ στο κουβαραστράδικο του και τον Πρόεδρο του Δ.Σ στα λογιστικά του. Έλεος δηλαδή. Και παρά τις διαμαρτυρίες των βουλευτών και της Προέδρου του σώματος, στο δελτίο ειδήσεων προέβαλαν την είδηση για την κορυφαία πράξη, το ευαγγέλιο του κράτους για το 2023, ενάμιση λεπτό και μετέδωσαν την συνεδρία σε επανάληψη στις 11.30μ.μ. Αν είχαν ευθιξία θα έλεγαν δημόσια συγνώμη και θα καταλάβαιναν ότι είναι επικίνδυνοι για να διοικούν υπηρεσίες τέτοιου βεληνεκούς. Ε, δεν μπορούμε όλοι να τα κάνουμε τα πάντα. Εμείς οι λάτρεις του ποδοσφαίρου θα είχαμε επιλογή αφού το ΡΙΚ αν δεν το ξέρουν ΤΣΩΚΟΣ- ΜΙΧΑΗΛ έχει τρία κανάλια

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πιστολέρο: Τελευταία Ενημέρωση

X
X