ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Πρίγκιπας προς ΔΗΚΟικούς: Πάμε με Χριστοδουλίδη - ΟΧΙ στην πρόταση Κάρογιαν για συμμαχία

Ο Φούλης αντίκρισε θετικά την πρόταση αλλά ήθελε και Νικόλα μαζί - Ανάλυση της δημοσκόπησης ΣΙΓΜΑ

Πιστολέρο

Πιστολέρο

pistolerop20@gmail.com

ΚΟΜΒΙΚΟΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ Ο ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΚΑΙ Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΣΤΑ ΛΕΧΘΕΝΤΑ ΑΠΟ ΚΑΡΟΓΙΑΝ

  • Μοιράσαμε την τράπουλα που για πολλοστή φορά στην ιστορία του Κυπριστάν ήταν ΣΗΜΑΔΕΜΕΝΗ και ακολούθησαν άπαντες, ασθμαίνοντας και κραυγάζοντας. Όταν από την Δευτέρα μετά από πληροφορίες επιφανών πρακτόρων της ΞΥΠ, υπό τις κωδικές ονομασίες ΝΕΤΣΙ, καταγράφαμε ότι ο Πρόεδρος της ΔΗΠΑ ΜΑΡΙΟΣ ΚΑΡΟΓΙΑΝ επιχειρεί προσπάθεια για σύσταση κυβέρνησης ευρείας αποδοχής με συμμαχία ΔΗΣΥ- ΔΗΚΟ- ΔΗΠΑ- ΕΔΕΚ, οι πλείστοι, ημέτεροι και άλλοι των Μέσων Μαζικής Εξημέρωσης, περί άλλων τύρβαζαν.
  • Ε, κι επειδή ακόμη και στα επιτελεία των κομμάτων δεν γνωρίζουν τα επόμενα να σας πληροφορήσουμε και για όσα συμβαίνουν στο παρασκήνιο και στις μυστικές συναντήσεις των αρχηγών των κομμάτων. Καθότι ΚΟΜΒΙΚΟΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ στην υλοποίηση της πρότασης Κάρογιαν είναι το ΔΗΚΟ, να μεταφέρουμε πληροφορίες από τον πράκτορα της ΞΥΠ, επονομαζόμενο και ανεμογάμη (αρπακτικό πουλί που το λέμε και κίτση, αλλά συνάμα και φοβερή κυπριακή έκφραση που περιγράφει τον άνθρωπο που προσπαθεί να προχωρήσει σε συνουσία με τους ανέμους, δηλαδή δεν έχει σταθερή θέση και άποψη και ονειροβατεί και φυσικά καυχιέται για ανύπαρκτες επιτυχίες, ερωτικές και άλλες), για όσα συμβαίνουν στο επιτελείο της Γρίβα - Διγενή.

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΝΑ ΠΕΙΣΕΙ ΟΣΟΥΣ ΑΝΤΙΔΡΟΥΣΑΝ ΣΕ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗ

  • Άκουσε λοιπόν ο Πρίγκιπας όσα είχε να του προτείνει ο Κάρογιαν και δεσμεύτηκε να απαντήσει προσεχώς. Ωστόσο, όπως μας πληροφορεί ο ανεμογάμης της ΞΥΠ, ο ΝΙΚΟΛΑΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ είχε διαμορφωμένη θέση και άποψη. Κι αφού το σκέφτηκε για 30 δευτερόλεπτα και ήπιε δυο γουλιές από το φρέντο εσπρέσσο αποφάσισε. Δεν μπορούμε για μια σειρά από λόγους να δεχτούμε την πρόταση Κάρογιαν έστω κι αν είναι δελεαστική, αφού προτείνει Κυβέρνηση ευρύτερης αποδοχής με συμμετοχή σ’ αυτή ΔΗΣΥ - ΔΗΚΟ - ΔΗΠΑ - ΕΔΕΚ.
  • Αμέσως ο Πρίγκιπας αφού συσκέφτηκε με τον εαυτό του, ακολούθως ανακοίνωσε την απόφαση του στο κονκλάβιο και προσχώρησε στο επόμενο βήμα. Κάλεσε σταδιακά και τις επόμενες μέρες όσους διαφωνούσαν με την στήριξη του υποψηφίου Προέδρου της Δημοκρατίας και τέως Υπουργού Εξωτερικών ΝΙΚΟΥ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗ. Αφού άκουσε τα επιχειρήματα τους και τους προβληματισμούς τους περί της στήριξης της υποψηφιότητας Χριστοδουλίδη, τους ανακοίνωσε το σαφές και αυταπόδεικτο, δίκην ποδοσφαιρικού συνθήματος. Εδώ ψηφίζουμε ένα, Χριστοδουλίδη ή κανένα.
  • Όσοι εξ αυτών είχαν χλιαρές αντιδράσεις , που τις διατύπωσαν άλλοι ενδομύχως (φοβερή διαδικασία να εκφράζεσαι και να διαμαρτύρεσαι στην ψυχή σου) και άλλοι με ήπιο τρόπο, τους παρέπεμψε στις διαδικασίες των κομματικών οργάνων που θα γίνουν μετά τις 5 Ιουνίου, όταν και θα έχει αποφασίσει μέσω Παγκύπριας Συνδιάσκεψης και το ΑΚΕΛ. Τότε όπως τους είπε θα συνέλθει το Εκτελεστικό Γραφείο και μετέπειτα το Παγκύπριο Συνέδριο, όπου και θα επικυρωθεί η θέση του κόμματος για στήριξη Χριστοδουλίδη. Όσοι εξ αυτών θα θελήσουν να διατηρήσουν την άποψη τους για αναζήτηση και άλλων λύσεων πέραν της υποψηφιότητας Χριστοδουλίδη, μάλλον θα κάνουν παρέα με τον ανεμογάμη, πράκτορα της ΞΥΠ.
  • Τα υπόλοιπα είναι εκ του περισσού και φληναφήματα και αερολογίες που λέγονται στους καφενέδες από διάφορους που παριστάνουν τους πολιτικούς αναλυτές. Διαθέτουμε δε αρκετούς στο Κυπριστάν, που σε σοκάρουν με τις βαθυστόχαστε αναλύσεις τους και με τα έγκυρα στοιχεία που έχουν υπόψη τους και τα περισυλλέγουν από πληροφορίες από την οικιακή βοηθό του Νικόλα, έως την κομμώτρια της Γιώτας Παπαδοπούλου.

ΔΙΕΞΟΔΟΣ ΔΙΑΦΥΓΣΗ ΦΟΥΛΗ- ΕΥΓΕΝΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΕ ΡΙΣΚΟ ΚΑΙ ΚΟΣΤΟΣ ΑΠΟ ΚΑΡΟΓΙΑΝ

  • Επανερχόμαστε στην ευγενή προσπάθεια Κάρογιαν η οποία αν και είχε περιεχόμενο και προοπτική εντούτοις δεν αντικρίστηκε θετικά από το ΔΗΚΟ αν θα ήταν μια καλή λύση για αρκετούς και διέξοδος για κάποιους. Προφανώς και η επισήμανση ότι δεν μπορεί να είναι υποψήφιος κάποιος εκ των αρχηγών των κομμάτων που θα συμμετάσχουν στην εν λόγω διακυβέρνηση αφαίρεση κάποιους πόντους, αφού το ΔΗΚΟ θα δεχόταν αν ήταν υποψήφιος ο Νικόλας. Ε, μα δεν θα ΑΥΤΟΚΤΟΝΟΥΣΕ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ο κομιστής της πρότασης, καθότι δεν θα μπορούσε ο Κάρογιαν να πρότεινε Πρίγκιπα. Θα διαλυόταν το κόμμα του.
  • Όσο για τους υπόλοιπους ο μεγάλος παίκτης της εν λόγω συμμαχίας, ο ΔΗΣΥ, δια του Προέδρου του ΑΒΕΡΩΦ ΝΕΟΦΥΤΟΥ τοποθετήθηκε ΘΕΤΙΚΑ, με την προϋπόθεση ότι θα αποδεχόταν και ο Πρίγκιπας και θα γινόταν προσπάθεια για εξεύρεση ενός προσώπου ευρείας αποδοχής που θα ήταν υποψήφιος της συμμαχίας. Για πολλούς ενδεχομένως η εισήγηση Κάρογιαν να αποτελούσε και ΔΙΕΞΟΔΟ ΔΙΑΦΥΓΗΣ στον Φούλη, μετά και τις μετρήσεις που διεξάγονται τόσο από το κόμμα του, όσο και από άλλες εταιρείες δημοσκοπήσεων και τον δείχνουν να υπολείπεται αρκετών μονάδων από τον συμπολίτη του Χριστοδουλίδη. Βλέπετε καλύτερα είναι να αποχωρείς μέσω θέρους παρά όταν θα πέσουν τα φύλλα τα φθινοπωρινά.

Ο ΣΙΖΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑ ΠΑΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΦΙΛΟ ΤΟΥ ΠΡΙΓΚΙΠΑ ΣΕ ΟΤΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ

  • Όσον αφορά τον Πρόεδρο της ΕΔΕΚ ΜΑΡΙΝΟ ΣΙΖΟΠΟΥΛΟ έχει τόσα ανοικτά εσωκομματικά μέτωπα που η απάντηση του δεν ήταν και ιδιαιτέρως πολύπλοκη. Αν συμφωνήσουν και οι άλλοι θα πεταχτεί στο καράβι και ο Σιζό ελπίζοντας ότι η τρικυμία της ΕΔΕΚ θα κοπάσει. Διαφορετικά θα ακολουθήσει τον φίλο του τον Πρίγκιπα και όλο και κάτι θα καρπωθεί.
  • Το δε δέλεαρ της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας που θα υποβοηθούσε τον υποψήφιο Πρόεδρο της συμμαχίας ήταν χρήσιμο ατού, αλλά φαίνεται δεν λήφθηκε υπόψη. Πάντως ο Κάρογιαν με ευγενείς προθέσεις και παραβλέποντας τον κομματικό και προσωπικό του εγωισμό έκανε την προσπάθεια του, ενδεχομένως και με ρίσκο και συνεπαγόμενο κόστος αλλά δεν ευοδώθηκε και έχει ήσυχη την συνείδηση του.
  • Από εκεί και έπειτα θα πάρει τα μπογαλάκια του και μαζί με τους ΔΗΠΑ τζήδες του θα αποφασίσει για τον υποψήφιο που θα στηρίξει. Πρώτα θα πρέπει να ηρεμήσουν άπαντες και σύντομα θα τοποθετηθεί και η ΔΗΠΑ, μάλλον προς τα τέλη Ιουνίου.

ΤΙ ΜΑΣ ΕΔΕΙΞΕ Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΤΟΥ ΣΙΓΜΑ - ΑΝΑΛΥΣΗ ΑΠΟ ΕΙΔΙΚΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑ ΤΗΣ ΞΥΠ

  • Κι επειδή σεβόμαστε τους αναγνώστες μέσω ειδικού πράκτορα της ΞΥΠ άριστου τεχνοκράτη θα προχωρήσουμε σε ανάλυση της δημοσκόπησης που παρουσίασε ψες το ΣΙΓΜΑ στα πλαίσια της εκπομπής ΧΩΡΙΣ ΠΕΡΙΣΤΡΟΦΕΣ του μαθουσάλα ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΡΕΚΛΑ.
  • «Η δημοσκόπηση του Σίγμα επιβεβαιώνει μια σειρά άλλων δημοσκοπήσεων αλλά και γενικά σφραγίζει την εικόνα που τόσους μήνες συζητιόταν σε πηγαδάκια. Αυτή τη στιγμή ο Νίκος Χριστοδουλίδης καταγράφει ένα ευρύ προβάδισμα έναντι των ανθυποψηφίων του. Με την αναγωγή αγγίζει σχεδόν το 40% με δεύτερο τον Αβέρωφ Νεοφύτου στο 20% και Ανδρέα Μαυρογιάννη στο 14.5%. Δεν θα πρέπει να παραγνωριστεί το ποσοστό του Αχιλλέα Δημητριάδη ο οποίος αγγίζει το 8.5%.
  • Η υποψηφιότητα του Νίκου Χριστοδουλίδη παρουσιάζεται πολυσυλλεκτική, χωρίς ακόμα να έχει στήριξη από οποιοδήποτε κόμμα, μάλιστα θεωρείται από την πλειοψηφία ως η καταλληλότερη για την προεδρία. Με βάση και το γεγονός ότι υπάρχει φαίνεται μια απαίτηση στο εκλογικό σώμα για μια ανεξάρτητη υποψηφιότητα, κάνει (την υποψηφιότητα) αυτή να έχει μια ιδιαίτερη προοπτική και ένα εκτόπισμα, τουλάχιστο αυτή την στιγμή. Σημειώνεται επίσης ότι χωρίς ακόμα να εξαγγείλει ο Ανδρέας Μαυρογιάννης λαμβάνει μια σχετικά καλή στήριξη από το ΑΚΕΛ μέχρι που μπορεί να φθάσει θα διαφανεί στην πορεία.
  • Ενδιαφέρον έχουν και τα σενάρια Β γύρου, τα οποία να σημειωθεί έχουν επιβεβαιωθεί και στις Προεδρικές εκλογές το 2008, 2013, 2018. Xαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι ο Νίκος Χριστοδουλίδης κερδίζει και στα δύο σενάρια στα οποία θα ευρισκόταν στον Β γύρο, μάλιστα πολύ πιο εύκολα κερδίζει τον Ανδρέα Μαυρογιάννη. Ενδιαφέρον παρουσιάζει το σενάριο Μαυρογιάννη - Νεοφύτου, στην περίπτωση που θα ευρίσκονταν αντιμέτωποι στον Β γύρο. Το σενάριο αυτό είναι πολύ ρευστό αφού ουσιαστικά οι δύο είναι ισοπαλία, συνεπώς θα μπορούσε οποιοσδήποτε να έχανε.
  • Απίστευτο αλλά Κυπριστανικό: Το Ισραηλινό βαν των κατασκόπων πως και ξέφυγε από τις αρχές και πήγε ταξίδι σε άλλες χώρες. Ε, μα ήξερε πολλά και θα έκαιγε πολλούς. Μπορούσε το βαν να ανατινάξει την πολιτική ζωή. Πάντως το κυριότερο είναι ότι όλους μας παρακολουθούν. Τόσο ενδιαφέρον έχει η ζωή τους και τόση ανασφάλεια έχουν που ψάχνουν μέχρι και τις γκόμενες των αντιπάλων…
ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πιστολέρο: Τελευταία Ενημέρωση