ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

ΠΙΣΤΟΛΕΡΟ: Στα σπάργανα νέο κόμμα της αριστεράς προκαλεί ανησυχία στο ΑΚΕΛ

Θα αναπροσαρμόσει τις επιδιώξεις της αριστεράς και θα προσδώσει άλλη διάσταση στην πολιτική ζωή

Πιστολέρο

Πιστολέρο

pistolerop20@gmail.com

• Ο κομματικός χάρτης σίγουρα θα αλλάξει μετά τις βουλευτικές εκλογές. Υπό το βάρος και την πίεση της ήττας κάποιοι θα αποχωρήσουν, ενώ ορισμένοι πολιτικοί αρχηγοί θα αμφισβητηθούν εκ των έσω.

• Αν και αρκετά εκ των κομματικών στελεχών δείχνουν ότι ασχολούνται με τις εκλογές και τα ποσοστά του κόμματος, εντούτοις η σκέψη και τα πλάνα τους εστιάζονται στην επόμενη μέρα. Σε ορισμένες περιπτώσεις δε και με συνάξεις ημετέρων όπου αναλύουν τις πιθανότητες τους για κατάληψη της καρέκλας του αρχηγού του κόμματος.

• Σε άλλο επίπεδο φαίνεται να βρίσκεται η επιθυμία αρκετών ΑΚΕΛικών αλλά και ανένταχτων αριστερών που οραματίζονται την δημιουργία νέου κόμματος, που θα αναπροσαρμόσει τις επιδιώξεις της αριστεράς και θα προσδώσει άλλη διάσταση στην πολιτική ζωή.

• Διαπιστώνουν ότι το ΑΚΕΛ υπό την παρούσα μορφή του μάλλον δεν μπορεί να ανασάνει και πλέον ψάχνουν νέες πλατφόρμες έκφρασης των πολιτικών τους πεποιθήσεων. Ήδη οι διαβουλεύσεις βρίσκονται σε εξέλιξη και αρκετοί επέδειξαν ενδιαφέρον για το νέο σχήμα της αριστεράς…

• Οι αρχικές σκέψεις για συμβολική κάθοδο στις βουλευτικές εκλογές κρίθηκε ως πρώιμη και ότι θα διαλύσει την όποια προοπτική τους, ενώ θα τους καταλόγιζαν και αλλότρια κίνητρα στο ενδεχόμενο βαριάς ήττας του ΑΚΕΛ.

• Οπόταν οι σχεδιασμοί παρέμειναν προσωρινά επί χάρτου και αμέσως μετά τις βουλευτικές του Μαΐου, θα κάνουν την επανάσταση τους σηκώνοντας το λάβαρο της ελευθερίας ή αν προτιμάτε την πολεμική σημαία.

• Όσον αφορά τις επερχόμενες εκλογές θα τοποθετηθούν διακριτικά υπέρ κάποιων υποψηφίων, τους οποίους θεωρούν ότι ενδεχομένως να έχουν πιθανότητες να εντάξουν στο σχήμα, αφού κι αυτοί παρουσιάζονται -τουλάχιστον θεωρητικά και σε ακαδημαϊκό επίπεδο- υπέρ της αναγκαιότητας για αλλαγές στο ΑΚΕΛ.

• Από πλευράς ηγεσίας γνωρίζουν ο Γενικός Γραμματέας ΑΝΤΡΟΣ ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ και οι άλλοι επιτελείς τις προθέσεις κάποιων για νέο κόμμα που θα κινείται στον χώρο τους, αλλά θεωρούν ότι δεν έχουν πιθανότητες να προχωρήσουν σε τέτοιο πείραμα -όπως το αποκαλούν- παραπέμποντας σε παρόμοιες ενέργειες στο παρελθόν.

• Όπως μας μεταφέρει ο κόκκινος σύντροφος της ΞΥΠ από την Εζεκία Παπαϊωάννου αν και οι ομόλογοι μας της επαγρύπνησης πιάστηκαν εξ απίνης για τις πληροφορίες περί νέου αριστερού κόμματος , εντούτοις καθησυχάζουν την ηγεσία ότι οι όποιες μαζώξεις και ενέργειες γίνονται βρίσκονται πάντα στα σπάργανα και σίγουρα δεν πρέπει να ανησυχεί η ηγεσία αφού η κατάσταση παρακολουθείται.

• Ωστόσο επειδή η ΞΥΠ είναι προχωρημένη έτη φωτός από την αρτηριοσκληρωμένη επαγρύπνηση και την μεθοδολογία και πρακτικές που ακολουθεί η μυστική υπηρεσία πληροφοριών του ΑΚΕΛ, αξιολογεί ως ιδιαίτερα σημαντική την προσπάθεια και στελεχώνεται από ανθρώπους με ιδεολογία και σαφείς προσανατολισμούς που μπορούν να σηκώσουν το βάρος των αφόρητων πιέσεων που θα δεχθούν πανταχόθεν.

• Γνωρίζοντας φυσικά τους ανηλεείς και αδίστακτους κομματικούς μηχανισμούς θα επιδιώξουν όπως ευδοκιμήσει σύντομα η προσπάθεια τους και οι εμπνευστές της να μετουσιώσουν σε πράξη τις σκέψεις τους για να μην απογοητεύσουν για μια ακόμη φορά ότι στον χώρο της αριστεράς χρειάζεται να φυσήξει φρέσκο αεράκι…

• Απίστευτο αλλά Κυπριστανικό: Το κοινοβουλευτικό παναύρι συνεχίζεται και σήμερα με το πινάκιο της συνεδρίας της Ολομέλειας να έχει πέραν των 80 θεμάτων προς συζήτηση. Τα πλείστα εξ αυτών νομοθετήματα επηρεάζουν -ενίοτε και δραματικά- την ζωή των πολιτών, αλλά και πάλι θα ακολουθηθεί η γνωστή ρήση ψεκάστε - σκουπίστε - τελειώσατε.

• ΥΓ: Οι φωνασκίες και τα παράπονα δεν μας βγάζουν από τις ράγες μας. Όσοι δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στην σκληρή κριτική που εξασκούμε ενίοτε και να τους «πυροβολούμε», καθότι κατέχουν πολιτικά πόστα όπου και διακυβεύεται το παρόν και το μέλλον του τόπου, καλύτερα να μένουν στην θαλπωρή του σπιτιού τους. Αυτά επιτάσσει το πολιτικό παιχνίδι και αν δεν το αντέχουν υπάρχει και το σκάκι ως ευγενές άθλημα. Θα συνεχίζουμε να λέμε τους παναυρκώτες, ότι είναι γνήσιοι πωλητές πορικών και ας κάνουν ειδική αναφορά στα απομνημονεύματα τους για τους ενοχλητικούς δημοσιογράφους.

• Καλημέρα Πρόεδρε της Βουλής από ένα φίλο σας παναυρκώτη.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πιστολέρο: Τελευταία Ενημέρωση