ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

ΠΙΣΤΟΛΕΡΟ: Ο νόμος των Νουρή-Μαύρου και οι δημοτικές εκλογές του Δεκεμβρίου

Για να ικανοποιηθεί ο ναρκισσισμός ορισμένων να πληρώνουν οι υπόλοιποι

Πιστολέρο

Πιστολέρο

pistolerop20@gmail.com

• Κινδυνεύουν τα βασίλεια με τους υπερχρεωμένους Δήμους και τρέχουν αλαλάζοντας οι ενθρονισμένοι να αλυσοδεθούν μπας και τους ρίξουν από τους Θρόνους. Δεν μας λένε όμως τα 600-700 εκατομμύρια που χρωστούν οι Δήμοι, ποιος θα τα πληρώσει. Οι γνωστοί και μη εξαιρετέοι φορολογούμενοι… μακάκες. Η ασυδοσία, η αχαπαροσύνη και η κομματοκρατία οδήγησαν σε ατασθαλίες, χρέη και λοιπές οικονομικές τρύπες.

• Σ’ αυτά τα πλαίσια κινείται και η μεταρρύθμιση στην τοπική αυτοδιοίκηση που στοχεύει να αλλάξει την ζοφερή κατάσταση και να οδηγήσει σε άλλα μονοπάτια, με την προσδοκία τα βασίλεια να μην κυριαρχούν αφήνοντας χρέη και εξυπηρετώντας μόνο κομματικά συμφέροντα. Αν και με το υφιστάμενο σύστημα δύσκολα μπορεί να ξεφύγει οτιδήποτε από την κομματική μέγγενη, εντούτοις τρέφουμε κάποιες ελπίδες ότι το νέο μοντέλο τουλάχιστο θα βοηθήσει περισσότερο τους πολίτες και θα σπαταλούνται λιγότερα λεφτά σε πολυτελή κτήρια των δημοτικών αρχόντων.

• Στα πλαίσια αυτά και ο επονομαζόμενος -δημοσιογραφική αδεία- νόμος των Νουρή και Μαύρου αποκτάει ιδιαίτερη σημασία, αφού θα κληθούν στο επόμενο διάστημα να τοποθετηθούν τα κόμματα για το μέλλον της τοπικής αυτοδιοίκησης. Το πολυσέλιδο νομοσχέδιο που ετοίμασε το Υπουργείο Εσωτερικών, με τον ΝΙΚΟ ΝΟΥΡΗ να προβάλει ως προσωπικό στοίχημα την ψήφιση του και την Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εσωτερικών ΕΛΕΝΗ ΜΑΥΡΟΥ, με την γνώση και την μαεστρία της να ολοκληρώνει την δαιδαλώδη συζήτηση του νομοθετήματος στις 11 Ιανουαρίου, θα βρίσκεται ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής πολύ πριν τις εκλογές του Μαίου. Εκεί θα κριθούν οι πάντες.

• Προφανώς τα κόμματα έχουν τους δικούς τους σχεδιασμούς. Θα περιμένουν την έκβαση των βουλευτικών εκλογών και τους χαμένους για να μην κλαίνε και να λένε διάφορα για την στήριξη που τους παρείχε το κόμμα, θα τους ρίξουν στην επόμενη μάχη των δημοτικών εκλογών, που τοποθετείται τον Δεκέμβριο. Έτσι κι αυτοί θα σιωπήσουν και όλοι θα είναι ευτυχισμένοι. Με την ψήφιση όμως του νομοσχεδίου όλοι αυτοί δεν θα έχουν την ευκαιρία να διεκδικήσουν τον Θρόνο τους, οπόταν και θα δημιουργηθεί μέγα θέμα για τους υποψηφίους και τα κόμματα. Όλα για τις θέσεις, τους Θρόνους, τα βασίλεια και το ρουσφέτι για να ικανοποιηθεί ο ναρκισσισμός ορισμένων να πληρώνουν οι υπόλοιποι..

• Οπόταν η ψήφιση του νομοθετήματος, μάλλον αναβάλλεται και θα πάμε- όσοι θα έχουν τέτοια δύναμη - μετά από έξη μήνες για να ψηφίσουμε Δημάρχους και δημοτικούς συμβούλους για περιορισμένη θητεία. Με την εμπλοκή της Μαύρου σε καμία των περιπτώσεων δεν μπορεί να καρπωθεί η Κυβέρνηση ως αποκλειστική της επιτυχία την μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης, αλλά ποιος νοιάζεται… Τα κόμματα ξέρετε διυλίζουν τις καταστάσεις υπό άλλο φακό… Εξάλλου για το ΑΚΕΛ δεν τίθεται εσωκομματικό θέμα για να καρπωθεί αποκλειστικά την μεταρρύθμιση η Μαύρου και να υπερισχύσει στις βουλευτικές εκλογές, αφού θα τρέξει χωρίς αντίπαλο στην επαρχία Κερύνειας μετά την κομματική θυσία του ΧΡΗΣΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ να μην διεκδικήσει έδρα.

• Απίστευτο αλλά Κυπριστανικό: Έχουν πολλά στο κεφάλι τους οι πολίτες και τα καμώματα με την Καρντάσια και λοιπές αρλούμπες του διαδικτύου τα προσπερνούν με θυμηδία, ενίοτε και με οργή, γιατί εδώ ο κόσμος καίγεται και άλλοι που είναι ταγμένοι να του απαλύνουν τον πόνο, δημοσιοποιούν ακόμη και τρέλες της στιγμής και διατάσσουν εφόδους σε σπίτια… Δεν κατάλαβαν ακόμη ότι η δημοσιοποίηση των πάντων σε σχέση με την προσωπική τους - χλιδάτη ζωή, σ΄αυτές τις περιόδους προκαλεί αντίθετα αποτελέσματα; Κι έχουν δίπλα τους και επικοινωνιολόγους.

• Κουίζ: Ποιου τηλε-αστέρα ολκής ο πατέρας είναι έμμισθος σε κόμμα; Για να καταλαβαίνουμε και προς τα πού κλίνει η κριτική και ποιους επηρεάζει.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πιστολέρο: Τελευταία Ενημέρωση

X
X