ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Μυστική συμφωνία ΑΚΕΛ-ΔΗΚΟ-ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ για Άντρο στην Προεδρία της Βουλής

Σημαντικό ρόλο θα παίξει και ποιος θα είναι ο αντίπαλος του Γ. Γρ. του ΑΚΕΛ

Πιστολέρο

Πιστολέρο

pistolerop20@gmail.com

• Ισορροπίες τρόμου για τα μεγάλα κόμματα και αλλαγές στους ρόλους που αποδίδονται μέσω της κάλπης στους πολιτικούς σχηματισμούς, παραπέμπουν οι σφυγμομετρήσεις της κοινής γνώμης, όπως αποτυπώνονται το τελευταίο διάστημα με την επόμενη μέρα να φαντάζει ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα αλλά και αχαρτογράφητη. Φαίνεται ότι οι πολίτες αν και θα επιχειρήσουν να στείλουν μηνύματα μέσω της ψήφου στα κόμματα, ιδιαίτερα τα μεγαλύτερα, εντούτοις και πάλι δεν φαίνεται να προοιωνίζεται κάποια δραματική αλλαγή στην πολιτική τους συμπεριφορά.

• Εξ ου και η μυστική συμφωνία που έγινε μεταξύ κομμάτων που είναι αποδέκτες των μηνυμάτων των ψηφοφόρων, αλλά επιθυμούν να συνεχίσουν στο ίδιο τέμπο αγνοώντας τους ψηφοφόρους και συνεχίζοντας να φωνάζουν καθημερινά για την στρατηγική τους και τον τρόπο που πολιτεύονται. Προφανώς και η ανάγκη επιβίωσης, η απουσία εναλλακτικών επιλογών, αλλά, κυρίως, οι προσωπικές ατζέντες, πάθη και επιδιώξεις παίζουν τον δικό τους καθοριστικό ρόλο.

• Σ’ αυτά τα πλαίσια κινείται και η συμφωνία ΑΚΕΛ-ΔΗΚΟ, στην οποία προστίθενται, ευχαρίστως, και οι Οικολόγοι, η οποία περιγράφει ως πρώτο βήμα την διεκδίκηση με κοινό υποψήφιο της Προεδρίας της Βουλής. Ο καθένας για δικούς του λόγους επιθυμεί να συμπηχθεί τέτοιου είδους συνεργασία, αν και οι πολίτες, ιδιαίτερα η βάση των κομμάτων τους, κατέδειξαν μέσω της κάλπης (βλέπε αναπληρωματική εκλογή Δημάρχου Αγλαντζιάς) ότι δεν είναι και ιδιαίτερα ένθερμοι υποστηρικτές.

• Ωστόσο, σύμφωνα με έκθεση κορυφαίων πρακτόρων της ΞΥΠ και ιδιαίτερα του κόκκινου συντρόφου που επιμένει για την ορθότητα των πληροφοριών, ΑΝΤΡΟΣ ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ και ΝΙΚΟΛΑΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ, για δικούς τους λόγους ο καθένας, συμφώνησαν να διεκδικήσει ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ την θέση του Προέδρου της Βουλής. Σημειώνεται ότι προ καιρού σας ενημερώσαμε ότι ο διακαής πόθος του Άντρου Κυπριανού είναι να αποχωρήσει από την πολιτική ανεβαίνοντας σε πολιτειακό θώκο. Και η χρονική συγκυρία είναι ιδιαίτερα σημαίνουσα για την πολιτική καριέρα του κ. Κυπριανού, αφού αν καταλάβει το δεύτερο τη τάξει πολιτικό αξίωμα, θα αποχωρήσει δαφνοστεφανωμένος από το ΑΚΕΛ, έστω και παραδίδοντας κόμμα με μειωμένα ποσοστά και αρκετά εσωκομματικά προβλήματα.

• Από την άλλη ο Πρίγκιπας και το κονκλάβιο, με την εν λόγω κίνηση θεωρούν ότι θα αιχμαλωτίσουν τον Άντρο και τους ΑΚΕΛικούς και θα στηρίξουν υποψηφιότητα Νικόλα στις Προεδρικές εκλογές, αφού εκ των πραγμάτων δεν θα έχουν άλλη επιλογή αν επιθυμούν να απομακρυνθεί ο ΔΗΣΥ. Και όσα λέει ο Άντρος περί κοινού υποψηφίου, που δεν θα είναι κομματικός θα ξεχαστούν λόγω αδήριτης ανάγκης και αφού και πάλι θα αλλάξει ο άδρωπος σιόρ, για να επαναληφθεί η ιστορία με την προηγούμενη σύμπραξη των δυο κομμάτων και την επική ατάκα του αείμνηστου Δημήτρη Χριστόφια για τον αείμνηστο Τάσσο Παπαδόπουλο.

• Αν κάνουμε μια άσκηση επί χάρτου ή έστω υπόθεση εργασίας βάσει των ευρημάτων του εκλογικού αναλυτή, που είναι έγκυρος και αντικειμενικός και δεν άγεται και φέρεται αναλόγως των κομματικών-τηλεοπτικών επιθυμιών, ΝΑΣΙΟΥ ΟΡΕΙΝΟΥ, όπως παρουσιάσθηκε στην ψεσινή δημοσκόπηση του ΣΙΓΜΑ. Η κατανομή των εδρών προοιωνίζει συντριπτικό παρασκήνιο και δίνει σημαντικό ρόλο έως και ρυθμιστικό ρόλο στην εκλογή Προέδρου της Βουλής σε ΕΛΑΜ κατά πρώτο λόγο και ΕΔΕΚ στην συνέχεια.

• Όπως προέβλεψε βάσει επιστημονικών μοντέλων ο κ. Ορεινός τα ποσοστά και οι έδρες κατανέμονται ως εξής: ΔΗΣΥ: 25.2% - 16, ΑΚΕΛ: 25.2%-16, ΔΗΚΟ: 11.5%-8, ΕΛΑΜ: 8.1%- 6, ΕΔΕΚ: 6.4%-4, ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ: 5%-3 και ΔΗΠΑ: 5%- 3. Οπόταν ΑΚΕΛ- ΔΗΚΟ – Οικολόγοι συγκεντρώνουν 27 έδρες και δεν έχουν απόλυτη πλειοψηφία που είναι αναγκαία στην Τρίτη ψηφοφορία για εκλογή Προέδρου της Βουλής.

• Ωστόσο, το πλεονέκτημα τους είναι δεδομένο αφού σημαντικό ρόλο θα παίξει και ποιος θα είναι ο αντίπαλος που θα τεθεί απέναντι από τον Άντρο Κυπριανού και αν υπάρχει ενδεχόμενο οι υπόλοιποι να συμφωνήσουν σε κοινό υποψήφιο. Εκ των πραγμάτων δύσκολο, γιατί υπάρχουν αρκετές πληγές στις σχέσεις των υπολοίπων, αλλά προφανώς καθότι η πολιτική είναι γένους θηλυκού υπάρχει και το ενδεχόμενο να μας εκπλήξει, έτσι ώστε να επιβεβαιωθεί ο στίχος από το άσμα που άδει ο μέγιστος Στράτος Διονυσίου «της γυναίκας η καρδιά είναι μια άβυσσος/πότε κόλαση και πότε ο παράδεισος». Ποιος θα εμπνευστεί και κυρίως θα εκτελέσει μια τέτοιου είδους επικίνδυνη αποστολή θα διαφανεί οσονούπω, αφού στις 10 Ιουνίου θα εκλεγεί ο νέος Πρόεδρος της Βουλής. Έχουμε κάποιο υπόψη αλλά αφήνουμε και λίγη αγωνία για να έχει δράση το θρίλερ

Απίστευτο αλλά Κυπριστανικό: Ετοιμάζεται ο νέος φθινοπωρινός μπαμπούλας που θα μας πλασάρουν με πάθος οι επιδημιολόγοι, μέσω των πάντα έτοιμων να υπακούσουν μαρκουτζοφόρων. Οι επονομαζόμενες μεταλλάξεις.. Της Ινδίας, της Αφρικής, της Αθήνας, ενώ δεν μπορεί να ταυτοποιηθεί η αντίστοιχη του Κυπριστάν. Βλέπετε μόλις ο ιός διαπίστωσε πως θα αλλάξει και θα γίνει Ευρωττοπουζοκυπραίος προτίμησε να αυτοκτονήσει.

Πιστολέρο: Τελευταία Ενημέρωση

X