ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

ΠΙΣΤΟΛΕΡΟ: Η θεωρία της χαμένης ψήφου πλασάρεται και πάλι από τους μεγάλους

Ιδιαίτερα στην Λάρνακα το ΔΗΚΟ έστειλε και επιστολές

Πιστολέρο

Πιστολέρο

pistolerop20@gmail.com

• Παμπάλαια μέθοδος με απροσδιόριστα έως και μηδαμινά αποτελέσματα μπαίνει στο πολιτικό προσκήνιο από τα μεγάλα κόμματα. Ως ένδειξη πανικού μπορεί να χαρακτηριστεί λόγω και της τραγικής κατάστασης που βρίσκονται οι συσπειρώσεις ΔΗΣΥ- ΑΚΕΛ- ΔΗΚΟ, αλλά και του τεράστιου διακυβεύματος των βουλευτικών εκλογών, αφού τα ποσοστά που θα καταλάβουν τα κόμματα θα καθορίσουν και την εκλογή των ανώτατων πολιτειακών αξιωματούχων.

• Έτσι από πλευράς ΑΚΕΛ ΤΡΟΜΑΞΑΝ από τις διαρροές προς τους Οικολόγους με αποτέλεσμα να εφαρμόσουν και πάλι την γνωστή μέθοδο περί της χαμένης ψήφου. Αν και ο κομματικός μηχανισμός το κάνει διακριτικά, αφού πλέον πρέπει να κοιτάξει και την επόμενη μέρα των εκλογών και οι Οικολόγοι είναι μάλλον η μοναδική πολιτική δύναμη που μπορεί να είναι σύμμαχος τους, εντούτοις η θεωρία της χαμένης ψήφου πλασάρεται εντέχνως.

• Αλλά και οι του ΔΗΣΥ πλασάρουν την εν λόγω μέθοδο, κυρίως γιατί οι διαρροές τους προς τα δεξιά και κυρίως στο ΕΛΑΜ είναι αρκετά μεγάλες και δύσκολα μπορούν να επαναπατριστούν. Και στην προκειμένη ο ΔΗΣΥ προσπαθεί με έντεχνη στρατηγική να περάσει μήνυμα χαμένης ψήφου, αν και πλέον φαίνεται να είναι αργά, αφού το ΕΛΑΜ εδραιώθηκε σε χώρο δεξιότερα του ΔΗΣΥ και δύσκολα μπορεί να εμποδιστεί στην αύξηση των ποσοστών του.

• Από εκεί και έπειτα το ΔΗΚΟ που δεν ενδιαφέρεται για την επόμενη μέρα και χρησιμοποιεί επιθετική στρατηγική σε όλα τα μέτωπα, την θεωρία της χαμένης ψήφου την προωθεί ανυπερθέτως και σε όλες τις επαρχίες και με όλους τους τρόπους.

• Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της εκλογικής περιφέρειας Λάρνακας, όπου σύμφωνα με την έκθεση πράκτορα της ΞΥΠ το Πριγκιπικό κόμμα έστειλε μέχρι και επιστολή στα μέλη του που περιγράφει τα περί χαμένης ψήφου. Ακόμη διοχετεύει η ηγεσία και μέσω ΜΜΕ με έντεχνο αλλά ευδιάκριτο τρόπο τα περί της εν λόγω ύπουλης μπορεί να χαρακτηριστεί μεθόδου.

• Στο ΔΗΚΟ γνωρίζουν ότι στην Λάρνακα δύσκολα θα πάρουν δεύτερη έδρα, μετά την φυγή του ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΡΟΚΟΠΙΟΥ και την ένταξη του στην Συνεργασία Δημοκρατικών Δυνάμεων - ΔΗΠΑ. Αν δε σημειωθεί ότι ο στρατηγός Προκοπίου πήρε 2800 ψήφους στις βουλευτικές του 2016 τότε αντιλαμβάνεται οποιοσδήποτε την δυσκολία του εγχειρήματος για να καταλάβει εκ νέου και δεύτερη βουλευτική έδρα.

• Οπόταν μια βουλευτική έδρα αιωρείται κυριολεκτικά και θα γίνει μεγάλη μάχη από τα άλλα κόμματα για κατάληψη της. Η ΕΔΕΚ – Συμμαχία Πολιτών πήραν από 6% στις εκλογές του 2016 και με το ΕΛΑΜ που φαίνεται να ανεβαίνει στην επαρχία Λάρνακας θα δώσουν την μάχη για κατάληψη της έδρας.

• Βεβαίως στην προκειμένη περίπτωση και λόγω της ανθρωπογεωγραφίας της Λάρνακας και των ιδιαιτεροτήτων της, με την ύπαρξη Δήμων – κοινοτήτων που διαθέτουν μεγάλο αριθμό ψηφοφόρων, το αποτέλεσμα είναι απροσδιόριστο, η μάχη μεγάλη και κυρίως η ευκαιρία για τους μικρούς τεράστια, για να εκπροσωπήσουν την πόλη του Ζήνωνα στο Ναό της Δημμοκρατίας.

• Όπως και για τις άλλες εκλογικές περιφέρειες, αλλά στην Λάρνακα που είναι μικρότερη και δεν επικρατεί ακόμη η απόσταση μεταξύ των πολιτών, σημαντικό ρόλο θα παίξει η προσωπικότητα , οι διασυνδέσεις και η προσωπική επαφή με τους Λαρνακείς.

Απίστευτο αλλά Κυπριστανικό: Άρχισαν πάλι τα κοράκια να μας φοβίζουν. Φορώντας την μάσκα του τρόμου οι Κκημήτρης- Τσουρούλης και Νικήτας συνεπικουρούμενοι και από λοιπούς, ενσπείρουν τον φόβο και τρόμο και φωνάζουν ότι πρέπει να μας κλείσουν κι άλλο στα σπίτια, γιατί ήμασταν κακά παιδιά και δεν τους υπακούσαμε …

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πιστολέρο: Τελευταία Ενημέρωση

X