ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Δυσεπίλυτος γρίφος η Προεδρία της Βουλής και πρόσωποέκπληξη ο διεκδικητής

Συμμαχία ΑΚΕΛ- ΔΗΚΟ- Οικολόγοι από την μια και οι υπόλοιποι απέναντι

Πιστολέρο

Πιστολέρο

pistolerop20@gmail.com

• Βρισκόμαστε πλέον μια ανάσα από τις βουλευτικές εκλογές με τους υποψηφίους και τα επιτελεία τους να καταβάλουν τιτάνια προσπάθεια για να πείσουν τους ψηφοφόρους για το εύρος και την καταλληλότητα της υποψηφιότητας τους. Αν και το στοίχημα σ’ αυτές τις εκλογές είναι να πείσουν τους ψηφοφόρους να πάνε στις κάλπες. Εν πάσει περιπτώσει εμείς ως στήλη σας καταρτίσαμε ένα σύντομο οδηγό για αναγνώριση των υποψηφίων Προέδρων και κυρίως των επιτελών τους..

• Θα πάρουν τα βουνά και τα λαγκάδια για να μας βρουν όπου κι αν είμαστε. Έμαθαν προ πολλού τις διευθύνσεις μας (άσε τον επίτροπο προσωπικών δεδομένων να γκρινιάζει), για να μας ευχηθούν χρόνια πολλά στην γιορτή και τα γενέθλια μας. Απευθύνονται σ’ εμάς με το μικρό μας. Ρίχνουν κανένα υπονοούμενο-υπόσχεση, ότι θα βρουν δουλειά του μιτσί όταν αποστρατευτεί. Μας προειδοποιούν με οργίλο ύφος, να μην ξεχάσουμε να τους καλέσουμε στο γάμο της κόρης. Παίρνουν ύφος τεθλιμμένης χήρας/ου όταν τους λέμε ότι πέθανε ο πεθερός μας που ήταν (σε όλες τις περιπτώσεις πολύ καλός) και μας προτρέπουν να τους ειδοποιήσουμε, πότε θα γίνει το μνημόσυνο του για να παραστούν.

• Κάνουν κομπλιμέντο στην καλοδιατηρημένη σύζυγο. Μας επαινούν για τη πρόοδο στη δουλειά. Μας καθησυχάζουν για την ποδοσφαιρική ομάδα της προτίμησης μας και έχοντας εσωτερική πληροφόρηση υπόσχονται ότι θα πάρουμε το πρωτάθλημα. Για να γελάσουμε ρίχνουν και κανένα σαχλο-αστειάκι για την συμπαθητική κοιλίτσα μας. Φυσικά και βρίσκουν γοητευτικότατη την φαλακρίτσα, αφού τέτοια είχε και ο Τέλης Σαβάλλας και εξάλλου είναι και στη μόδα.

• Μετά απ’ αυτό αναφωνείς… τα χάπια μου. Έλα όμως που κι αυτά είναι ακριβά…

• Κι επειδή όλα αυτά είναι συνήθη και τετριμμένα σε προεκλογικές περιόδους να σας μεταφέρουμε και το παρασκήνιο που διαδραματίζεται στα επιτελεία των κομμάτων και ιδιαίτερα στα ψηλά δώματα, όπου οι αρχηγοί καταστρώνουν τους σχεδιασμούς για την επόμενη μέρα. Η οποία επικεντρώνεται στο σύνηθες και εύκολο να δικαιολογήσουν τα αποτελέσματα των εκλογών, ακόμη και ενδεχόμενη βαριά ήττα που θα συνοδεύεται με μείωση των ποσοστών του κόμματος, με ευτελή επιχειρήματα που έχουν την ψευδαίσθηση ότι γίνονται πιστευτά από τους πολίτες. Εξάλλου είναι Κυπριακή πολιτική πατέντα ότι μετά τις εκλογές εμφανίζονται κερδισμένοι…

• Αλλά και στο κυριότερο στην διεκδίκηση της Προεδρίας της Βουλής που αποτελεί μέχρι στιγμής δυσεπίλυτο γρίφο. Αφενός από την μια πλευρά έχουμε ΑΚΕΛ-ΔΗΚΟ-Οικολόγους να έχουν συμφωνήσει ως προς την κοινή τοποθέτηση τους που θα είναι ο ΑΝΤΡΟΣ ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ. Από τα υπόλοιπα κόμματα που θα εισέλθουν στην Βουλή δύσκολα μπορεί να αρπάξουν κάποια ψήφο οι τρεις σύμμαχοι, αφού φρόντισαν ιδιαίτερα δια χειρός Πρίγκιπα να ανατιναχθούν όλες οι γέφυρες επικοινωνίας. Στο ενδεχόμενο προδιαγραφόμενης ήττας δεν αποκλείεται, όπως λέει και ο κόκκινος σύντροφος της ΞΥΠ, να μην διεκδικήσει ο Γ. Γρ. του ΑΚΕΛ και να αφήσει περιθώριο ανοικτό για κάποιο άλλο που θα είναι αναλώσιμος, όπως ο Πρόεδρος των Οικολόγων Πάμπος Θεοπέμπτου…

• Αφετέρου όμως στο άλλο στρατόπεδο η κατάσταση αν και αποτελεί δύσκολο πάζλ, εντούτοις κάποιοι κινούν τα νήματα προς παρουσίαση άλλου υποψηφίου που θα συγκεντρώνει τις ψήφους των υπολοίπων κομμάτων. Δύσκολη άσκηση η εξεύρεση υποψηφίου που θα πρέπει να στηριχθεί από ΔΗΣΥ-ΕΔΕΚ-ΕΛΑΜ-ΔΗΠΑ, αλλά στην πολιτική όλα είναι πιθανά και πραγματοποιήσιμα. Η ΞΥΠ που έχει πληροφορίες και έκανε και σχετικές ασκήσεις επί χάρτου, γνωρίζει την λύση του γρίφου, αλλά χρειάζονται χειρουργικές κινήσεις από όσους θα αναλάβουν πρωτοβουλία να συνενώσουν τα εν λόγω κόμματα για να εκλέξουν Πρόεδρο της Βουλής.

• Αν και γνωρίζουμε ποιο είναι το άτομο που προωθείται για την συνένωση όλων αυτών των κομμάτων, εντούτοις είναι πρωθύστερο και χρονικά άτοπο να τον πυροβολήσουμε αφού όλα βρίσκονται υπό την αίρεση της κάλπης και ελλοχεύει ο κίνδυνος να αντιστραφούν τα δεδομένα. Ο διεκδικητής – έκπληξη μπορεί να συγκεντρώσει τις ψήφους των κομμάτων, αλλά πάντα η προσπάθεια του θα είναι και δύσκολη και χρειάζονται αστραπιαίες κινήσεις σε λίγο χρονικό διάστημα.

• Απίστευτο αλλά Κυπριστανικό: Αυτό το αγχώδες μήνυμα ότι φεύγουν οι νέοι από την χώρα αναζητώντας δουλειά στο εξωτερικό συνεπεία της οικονομικής κρίσης είναι άτοπο, άστοχο και εν πολλοίς περικλείει την μικρότητα μας ως λαός και κράτος. Άστε τα παιδιά να ανοίξουν τα φτερά τους, να ανελιχθούν να γίνουν επιστήμονες και να κερδίσουν και χρήματα. Εξάλλου γιατί μπήκαμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Δεν είναι για τις ελευθερίες (λέμε τώρα ελέω πανδημίας) διακίνησης-εξεύρεσης εργασίας; Ουπς τι είναι αυτό που έρχεται στο διάφανο μου κεφάλι; Ντομάτες από τις μαμάδες που θέλουν τα παιδιά να μην απογαλακτιστούν… ούτε στα 55 τους.

Πιστολέρο: Τελευταία Ενημέρωση