ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

O Yπ. Οικονομικών εξοργίζει Συναγερμικούς βουλευτές - ΔΗΣΥ για χρεώσεις τραπεζών

Στο σκαμνί της Επ. Εμπορίου για εξηγήσεις ο Κ. Πετρίδης

Πιστολέρο

Πιστολέρο

pistolerop20@gmail.com

• Το δόγμα που καθιερώσαμε εδώ και αρκετά χρόνια περί της σύντομης και περιεκτικής περιγραφικής κατάστασης του Κυπριστάν θα το επαναλάβουμε, ευκαιρίας δοθείσης και γεγονότων διαδραματισθέντων. Ζούμε σε μια ΙΔΙΟΤΥΠΗ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ, η οποία και διοικείται από τρεις πυλώνες. Τις τράπεζες, την επονομαζόμενη ΕΛΙΤ που αποτελείται από καμιά 10αριά οικογένειες - ονομάζονται και τζάκια - που κρατούν το χρήμα και τα κόμματα.

• Ενίοτε συνεπικουρούνται και από τα Μέσα Μαζικής Εξημέρωσης, αν και οι πολίτες έχουν και αυτοί ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ γιατί δεν στηρίζουν τα ΜΜΕ για να μπορούν να αντεπεξέρχονται στις καθημερινές οδομαχίες με τους εκπροσώπους των τριών πυλώνων. Τα υπόλοιπα είναι εκ του περιττού και οι όποιες εξηγήσεις δίνονται από το καθένα, ανάγονται στην προσωπική επιθυμία των ανθρώπων να αυτοπροσδιορίζονται ως γνώστες κοινωνικοοικονομικών παρασκηνίων, έως και καθηγητές πολιτικών... επιστημών.

• Τούτων παρουσιασθέντων περνούμε και στο προκείμενο που διαδραματίζεται στα παρασκήνια του διαδρόμου Υπουργείο Οικονομικών - Πινδάρου και το οποίο η ΞΥΠ σας αποκαλύπτει, μετά από πληροφορίες που περισυνέλεξε πράκτορας που κινείται στον εν λόγω χώρο, που χαρακτηρίζεται και σαν αεροδιάδρομος, αφού σ’ αυτόν προσγειώνονται και απογειώνονται διάφορα πετούμενα και αλεξιπτωτιστές.

• Τις τελευταίες μέρες υπήρξε έντονη αντιπαράθεση αρκετών Συναγερμικών και βουλευτών του ΔΗΣΥ, οι οποίοι θεώρησαν σαν ΑΚΑΙΡΗ την χρονική στιγμή, αφού με ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ του υπ. Οικ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΠΕΤΡΙΔΗ επιτράπηκε στις τράπεζες να αυξήσουν τις χρεώσεις τους επί λογαριασμών. Θεωρήθηκε από τους βουλευτές του ΔΗΣΥ και την Πινδάρου, ότι τέτοια ενέργεια ΦΟΡΤΙΖΕΙ περαιτέρω τους πολίτες, οι οποίοι ΑΠΟΚΑΜΩΜΕΝΟΙ από την διετή πανδημική κρίση και τα οικονομικά προβλήματα που επισώρευσε, δεν θα ήθελαν να φορτωθούν και νέα βάρη.

• Χαρακτηριστική προς τούτο και η δήλωση του Προέδρου της Επιτροπής Εμπορίου – βουλευτή ΔΗΣΥ Αμμοχώστου ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΗ, ο οποίος χαρακτήρισε αδικαιολόγητες τις αυξήσεις και κατηγόρησε το Υπ. Οικονομικών για αδράνεια. Προς τούτο συγκαλεί και εκτάκτως και εν μέσω εορτών την ερχόμενη Τρίτη 4 Ιανουαρίου την Επ. Εμπορίου για να κατσαδιάσει τους τσάρους της Οικονομίας και δη τον Κωνσταντίνο Πετρίδη. Ακόμη ο Χατζηγιάννης θα ζητήσει όπως και οι υπόλοιποι βουλευτές την περιβόητη μελέτη που συνέταξε ο Πετρίδης και οι παρατρεχάμενοι του για το θέμα και παραμένει απόρρητη. Σε άλλες περιπτώσεις οι εκπρόσωποι του λαού, αναλόγως φύλου σκίζουν και τα αντίστοιχα χρωματιστά εσώρουχα τους, αν η Κυβέρνηση δεν παραδίδει στην Βουλή μελέτες και στοιχεία. Σ’ αυτή την περίπτωση ΑΝΕΧΘΗΚΑΝ τον Πετρίδη να τους παίζει ΚΡΥΦΤΟΥΛΙ και να μην τους δίνει την μελέτη στην οποία στηρίχθηκε το σκεπτικό των αυξήσεων στις χρεώσεις τραπεζών.

• Οργίλες αντιδράσεις εκφράστηκαν και εκ μέρους συντεχνιών - ΚΕΒΕ - Συνδέσμων καταναλωτών οι οποίοι χαρακτήρισαν τις εν λόγω κινήσεις σαν χαράτσι που προέρχεται από οργανισμούς που διαθέτουν μονοπώλιο στην αγορά. Φυσικά ως είθισται η Κεντρική Τράπεζα, αναδεικνύεται ο σύγχρονος ΠΟΝΤΙΟΣ ΠΙΛΑΤΟΣ που νίπτει τας χείρας τους και παραπέμπει σε γενικότητες. Οι καλοπληρωμένοι της Κ.Τ και ο Διοικητής της, φαίνεται ότι έχουν πρόβλημα που θα διαθέσουν το χρήμα που αποκόμισαν από μισθό και 13ο και που ισοδυναμεί με τις απολαβές δυο- τριών ετών ενός εργαζόμενου του ιδιωτικού τομέα και ιδιαίτερα των νέων , επονομαζόμενων και δούλων με πτυχία, παρά να ασχολούνται με τις τράπεζες. Ένιψαν τα χέρια τους με νερό Ευρωπαϊκό και καθάρισαν.

• Επανερχόμενοι στην διαμάχη Υπ. Οικονομικών – κομμάτων , οργανωμένων φορέων να επισημάνουμε ότι η πλειοψηφία των βουλευτών του ΔΗΣΥ θεωρεί ότι η άκαιρη στιγμή που επιλέχθηκε από τις τράπεζες προσδίδει ευκαιρία στην αντιπολίτευση να ΣΤΗΛΙΤΕΥΣΕΙ την ανεκτική στάση του κυβερνώντος κόμματος και της διακυβέρνησης Αναστασιάδη σε μια περίοδο που χαρακτηρίζεται από ετοιμασίες για τις Προεδρικές εκλογές και όλα μετρούνται και θα εμφανιστούν στην δημόσια συζήτηση το επόμενο διάστημα. Εξάλλου το επιχείρημα ότι Κυβέρνηση - ΔΗΣΥ είναι υπέρ των τραπεζών είναι επιχείρημα της αντιπολίτευσης που πληγώνει

• Με αυτή του την πράξη όπως φωναχτά εκφράζουν βουλευτές του ΔΗΣΥ ο Πετρίδης δίνει επιχειρήματα στην αντιπολίτευση ανάβει φωτιές σαν άλλος ΝΕΡΩΝΑΣ και κρύβεται στα πολυτελή του γραφεία απολαμβάνοντας τους θώκους, ενώ θα τρέχουν αυτοί να σβήνουν φωτιές και να καθησυχάζουν τον ταλαιπωρημένο κοσμάκη.

• Πάντως ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ ΑΒΕΡΩΦ ΝΕΟΦΥΤΟΥ και υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας δεν τοποθετήθηκε στο συγκεκριμένο θέμα αν και οι πληροφορίες μας επιμένουν ότι δεν του άρεσε η ενέργεια Πετρίδη και εκ των πραγμάτων και ελέω προεκλογικής περιόδου, θα τον υποχρεώσουν να αντιταχθεί στις τράπεζες . Διαφορετικά θα επαναλαμβάνουν τα γνωστά περί του Φούλη που είναι προστάτης των τραπεζών και άλλα συναφή.

• Αξιοσημείωτη είναι και η σιγή του ΔΗΚΟ και του εν δυνάμει υποψηφίου για την Προεδρία της Δημοκρατίας ΝΙΚΟΛΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, που και αυτός δέχεται πυρά για προστασία των τραπεζών και ως εκ τούτου επαναφέρεται το σλόγκαν ότι Φούλης και Πρίγκιπας είναι συνεργάτες στο θέμα της προστασίας των τραπεζών. Εκτός κι αν ο κορωνοιός δεν αφήνει τον Πρίγκιπα να πάρει το τηλέφωνο και να δώσει οδηγία για να εκδοθούν σχετικές ανακοινώσεις.

• Απίστευτο αλλά Κυπριστανικό: Ανασκόπηση – ενδοσκόπηση και αναδιάταξη εν όψει ολοκλήρωσης του 2021. Η ψυχική καταπόνηση και η οικονομική δυσπραγία αρκετών ήταν το κυριότερο χαρακτηριστικό του χρόνου που φεύγει. Ελπίζουμε ο φόβος που φώλιασε στις καρδιές των ανθρώπων να δώσει την θέση της το 2022 στην χαρά την ελπίδα και την αισιοδοξία.

• ΥΓ. Έφυγε ένας ακάματος εργάτης της δημοσιογραφίας με καθαρή ψυχούλα, ο συνάδελφος για 10 ετία και καλός φίλος ΠΑΜΠΟΣ ΒΑΣΙΛΑΣ. Θα μείνει χαραγμένο στις μνήμες μας το χαμόγελο του και η αγάπη του για την δημοσιογραφία που έφτανε στα όρια της λατρείας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πιστολέρο: Τελευταία Ενημέρωση

X