ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ο έμπορας Ιπποκράτης και η απάτη με τις συντάξεις

Ο Πέτρος Αγαθαγγέλου, ο Αρμεύτης, ο ΧριΧρι και αφυπηρέτηση με μπαστούνι…

Πιστολέρο

Πιστολέρο

pistolerop20@gmail.com

• Τεράστια θέματα. Ταλανίζουν τους πολίτες. Σε μια εποχή που η άλλοτε ανθούσα και κραταιά μεσαία τάξη ήδη κατατάσσεται στην ιστορία σαν αφηρημένη έννοια του παρελθόντος, τα θέματα υγείας και οι συντάξεις των εργαζομένων είναι από τα πλέον καυτά προβλήματα της κοινωνίας. Και προσπερνιόνται επιφανειακά, αλλά κυριολεκτικά αποτελούν δυο εκ των μεγαλύτερων ανοικτών πληγών που όταν αλλάζει λίγο ο καιρός/τότε πονάνε σαν τρελές, κατά παράφραση του άσματος που άδει ο συγκλονιστικός Πασχάλης Τερζής.

• Από την μια είναι οι επιδημιολογικές συνθήκες που ταλαιπωρούν την κοινωνία με αμφιβολίες, φόβους και τραντάγματα συνεπικουρούμενες από τους καβγάδες των γιατρών που επιτείνουν την σύγχυση και την αβεβαιότητα. Και από την άλλη η ξεκάθαρη δήλωση της Υπουργού Εργασίας ΖΕΤΑΣ ΑΙΜΙΛΙΑΝΙΔΟΥ ότι μην ψάχνετε κατάργηση του 12% σε όσους αφυπηρετούν στο 63ο έτος της ηλικίας, αλλά πλέον το όριο συνταξιοδότησης αυξάνεται στο 67ο έτος από το 2024. Έτσι απλά και ωμά. Για να μην θεωρείται ότι τα επιδόματα, τις ενισχύσεις και όλα τα συναφή τα βάζουν από την τσέπη τους ο Νίκαρος, ο Πετρίδης και η Ζέτα

• Αν δε θέλετε και την απάντηση-αντίδραση της αντιπολίτευσης να σας παραπέμψουμε στην πρώτη επίσημη δήλωση από την ανάληψη των καθηκόντων του ως βουλευτής, του ΧΡΙΣΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ. «Να δώσουμε συγχαρητήρια στην Υπουργό Εργασίας για τα σχέδια που εκπόνησε και τα προγράμματα που εισήγαγε για την πανδημία».  Άου, άου τα χάπια μου. Και μετά περιμένουν στο ΑΚΕΛ ότι κάτι θα αλλάξει. Αφού πλέον δίνεται άλλοθι στην Κυβέρνηση τότε θα προχωρήσουν για τα περαιτέρω. Έλεος λυπηθείτε τους εγγονούς των κτιστών, σιδεράδων και λοιπών πλυστρών ΧριΧρι.

• Πάμε όμως στους γιατρούς που εσχάτως περάν των υπολοίπων καβγαδίζουν και από τηλεοράσεως. Συγχύζουν τον κόσμο με την στάση τους περί των εμβολιασμών και με πρωτεργάτη τον συχνό επισκέπτη τηλεοπτικών παραθύρων ΧΑΡΗ ΑΡΜΕΥΤΗ να κατηγορεί συναδέλφους του για παροχή βιταμινών αντί εμβολίων. Βγαίνει δε με το μαλλί αλά Μπόρις Τζόνσον, αλλά στο λευκό, ο Πρόεδρος του ΠΙΣ ΠΕΤΡΟΣ ΑΓΑΘΑΓΓΕΛΟΥ, για να παραπέμψει στο απώτατο μέλλον για κάποιες πειθαρχικές έρευνες που θα γίνουν. Μάλιστα στην προσπάθεια του να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα για τον κλάδο του, μιλάει με τέτοιο τρόπο που ούτε με αποκωδικοποιητή μπορείς να αντιληφθείς τα λεγόμενα του. Καθαρά κύριε μου. Θα τιμωρηθούν αν παραβαίνουν ιατρική δεοντολογία, ποιοι που πότε. Και μην στηρίζεσαι ότι όλα σ’ αυτό τον τόπο ξεχνιούνται σε 4 μέρες.

• Κι όμως αυτοί ακάθεκτοι. Να απομυζούν και να ρουφούν κυριολεκτικά και μεταφορικά το αίμα των πολιτών. Καταδεικνύοντας ότι πλέον ο Ιπποκράτης θα ήταν στη σύγχρονη εποχή βιομήχανος ή έμπορος ή στην καλύτερη περιγραφή στυγνός επιχειρηματίας.

• Οι καθημερινές ιστορίες ανθρώπων που ταλαιπωρούνται από ιατρούς στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, όπου τους λεηλατούν την περιουσία και το ψυχισμό τους οι γιατροί με άκρατο κυνισμό είναι στην ημερησία διάταξη.

• Φορούν τη λευκή μπλούζα και αντί το μυαλό τους να είναι στους ασθενείς είναι στην τσέπη τους. Εφευρίσκουν τρόπους και ως γνήσιοι έμποροι επιχειρούν το μέγιστο κέρδος από τους ανθρώπους. Χωρίς να λαμβάνουν υπόψη την οικονομική τους κατάσταση, τις προσωπικές τους συνθήκες και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν.

• Φτάνει να γεμίσουν την τσέπη τους ευρώπουλα. Λες και όλοι θα πρέπει να δουλεύουν για να αμείβονται οι γιατροί και να μαζεύουν τα εκατομμύρια για να διάγουν πολυτελή ζωή. Αν είναι στο δημόσιο απαξιούν τους αρρώστους και εφευρίσκουν άλλους τρόπους για να αυξάνουν τις απολαβές τους, όπως οι υπερωρίες και άλλα κολπάκια.

• Αχ βρε Ιπποκράτη μου και αντί όρκο θα έπρεπε να τους μάθεις να μιλάνε για Ευρώ…

• Η μεγαλύτερη απάτη που συντελείται από ΟΛΟΥΣ τους πολιτικούς ηγέτες σε βάρος των Κυπρίων με τη συνενοχή και συνδρομή των συντεχνιών είναι το θέμα των κοινωνικών ασφαλίσεων ή όπως το λένε σε όλο το κόσμο, του ασφαλιστικού. Μιλάμε για τεράστια κομπίνα που ΚΑΝΕΝΑΣ πολιτικός δεν έθεσε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων ούτε καν για συζήτηση.

• Μοιάζει με τεράστια τρύπα που ρίχνουν μέσα όλοι οι εργαζόμενοι και επωφελούνται οι εκάστοτε κυβερνώντες για να δανείζονται χρήματα, τα οποία φυσικά ΟΥΔΕΠΟΤΕ επιστρέφουν στο ταμείο κοινωνικών ασφαλίσεων, για να κάνουν δήθεν κοινωνική πολιτική. Φυσικά τα χρήματα καλύπτουν τις μαύρες τρύπες της οικονομίας και τις ατασθαλίες και τα σκάνδαλα των Κυβερνήσεων.

• Ως αποτέλεσμα της απάτης είναι άνθρωποι που δουλεύουν για 40-45 χρόνια να παίρνουν ελάχιστες συντάξεις και σίγουρα ΔΥΣΑΝΑΛΟΓΕΣ με τις εισφορές τους. Γι να αντιληφθείτε το μέγεθος της απάτης. Πρόσφατα στη Γαλλία κινδύνευσε ο Σαρκοζί γιατί πρότεινε αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης στο 62 έτος ηλικίας. Κι εμείς από τα 65 θα πάμε στα 67 ως όριο συνταξιοδότησης. Δηλαδή φανταστείτε πόσα χρήματα για πόσα χρόνια έπαιρναν οι Κυβερνήσεις από τους κόπους των εργαζομένων και τα πετούσαν στον Καιάδα των σκανδάλων. Και ακόμη υπάρχουν συνταξιούχοι που ζουν κάτω από το όριο φτώχειας και η Κυβέρνηση αλλά και τα υπόλοιπα κόμματα που κόπτονται για τους πολίτες δεν αυξάνουν τις συντάξεις. Εκτός κι αν θεωρούν ότι ζευγάρι που παίρνει 1200 Ευρώ μπορεί να περάσει αξιοπρεπώς. Όσα σπαταλούν κάποιοι για να πιουν το απεριτίφ τους σε χαικλασάτα ξενοδοχεία του εξωτερικού…

• Απίστευτο αλλά Κυπριστανικό: Μαύρισαν οι ψυχές μας. Πυρκαγιές και φωτιές παντού να μας καίνε. Τις ψυχές, τις καρδιές την πατρίδα. Και χάθηκαν στον σχεδιασμό και τα μέσα για να τις σβήσουν…

 

Πιστολέρο: Τελευταία Ενημέρωση

X