ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Η αδυσώπητη ώρα της γκιλοτίνας - κάλπης - ο μαύρος μαρκαδόρος στα πρόσωπα υποψηφίων

Θέλουμε πίσω την αξιοπρέπεια μας από τον νέο Πρόεδρο

Πιστολέρο

Πιστολέρο

pistolerop20@gmail.com

ΠΑΡΑΦΟΥΣΚΩΜΕΝΑ ΣΧΟΛΙΑ – ΛΑΣΠΩΤΗΡΑΣ – ΓΚΕΜΕΠΛΙΚΟΙ ΜΕΘΟΔΟΙ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΓΛΥΤΩΝΟΥΝ ΑΠΟ ΓΚΙΛΟΤΙΝΑ ΤΗΣ ΚΑΛΠΗΣ.

Η γκιλοτίνα των πολιτικών στήνεται την Κυριακή. Πρόκειται για τις ΚΑΛΠΕΣ που μέσω τους οι πολίτες μπορούν να απομακρύνουν όλους εκείνους που θεωρούν ότι τους προκάλεσαν προβλήματα και να ΑΝΤΑΜΕΙΨΟΥΝ όσους πιστεύουν ότι μπορούν να υλοποιήσουν τις ελπίδες τους για καλύτερο αύριο στην πατρίδα Το ύφος της στήλης σήμερα θα ξεφύγει, αφού όσα είχαμε να γράψουμε και να καταγγείλουμε, τα τονίσαμε- παραθέσαμε στο χρονικό διάστημα που διέρρευσε. Στον μακρύ και κουραστικό προεκλογικό αγώνα με τα ΠΑΡΑΦΟΥΣΚΩΜΕΝΑ ΣΧΟΛΙΑ, τα ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ ΠΛΑΝΑ και τους ΒΑΡΥΓΔΟΥΠΟΥΣ ΤΙΤΛΟΥΣ , όπου κυριάρχησε ο ΛΑΣΠΩΤΗΡΑΣ με ειδεχθή ενίοτε αποτελέσματα. Κάποιοι δε, ιδιαίτερα δημοσιογράφοι – όλοι θα κριθούμε κι εμείς δεν βγάζουμε τον εαυτό μας εκτός κρίσεως- χρησιμοποίησαν ΓΚΕΜΠΕΛΙΚΕΣ ΜΕΘΟΔΟΥΣ που προκάλεσαν…

Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

Ο ΜΑΥΡΟΣ ΜΑΡΚΑΔΟΡΟΣ στα πρόσωπα υποψηφίων Προέδρων οδήγησε στην περαιτέρω ΑΠΕΧΘΕΙΑ των πολιτών προς πολιτικούς και δημοσιογραφία και επέτεινε την ΑΠΑΞΙΩΣΗ των ψηφοφόρων. Αν έχουμε κάποιο χαρακτηριστικό που θα μείνει στην ιστορία σ΄αυτές τις εκλογές είναι η ΕΝΑΣΧΟΛΗΣΗ με την ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΗ , παρά με την καθαυτό πολιτική και τα πολλαπλά – πιεστικά και βασανιστικά προβλήματα των πολιτών. Κάποιοι ειδικοί εκλογολόγοι- πολιτικοί αναλυτές και της στήλης συμπεριλαμβανομένης, υποστηρίζουν ότι η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ που άρχισε στις βουλευτικές εκλογές του 2021 και συνεχίζεται αδιαλείπτως. ΟΛΟΙ πρέπει να
πάρουν τα μηνύματα και κυρίως να μην υποτιμούν όλους εμάς τους ψηφοφόρους, που μέχρι πρότινος μας θεωρούσαν δεδομένους και κλεισμένους στο μαντρί να τρώμε τα ψίχουλα που μας έριχναν.

Προχωρούμε λοιπόν μπροστά. Εμείς από το νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας ζητούμε να φέρει πίσω τη ΧΑΜΕΝΗ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ , πρώτα και πάνω απ’ όλα της πατρίδας μας και κατ’ επέκταση και όλων εμάς των κατοίκων του Κυπριστάν. Δεν θέλουμε ούτε δικαιολογίες, ούτε υπεκφυγές. Πρόκειται για την μεγαλύτερη απαίτηση των ψηφοφόρων σ’ αυτό που θα δώσουν την λαϊκή εντολή για να κυβερνήσει. Θέλουμε να ανακτήσουμε ως κράτος και ως πολίτες όσα χάσαμε. Να περιοριστεί η ανέχεια και η φτώχεια των ανθρώπων που βασανίζονται καθημερινά ... Ο κόσμος θέλει δουλειές για να βγάλει τίμια το μεροκάματο του και να θρέψει την οικογένεια του.

ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΧΑΜΕΝΟΥ ΚΥΡΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

Χρειάζεται αναβάθμιση του χαμένου κύρους των θεσμών και ανασυγκρότηση του κράτους. Πάνω απ’ όλα όμως χρειαζόμαστε Πρόεδρο του κράτους που να προσδώσει κύρος στον θεσμό του ανώτατου άρχοντα του τόπου. Να σταματήσουν οι εταίροι μας στην Ευρωπαϊκή ένωση να μας θεωρούν ΔΕΔΟΜΕΝΟΥΣ και να μας συμπεριφέρνονται σαν να είμαστε τα παραστρατημένα παιδιά που χρειάζονται νουθεσίες και επαιτεία.

ΤΕΛΟΣ ΣΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΑΝΩΜΑΛΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όλοι εμείς που ΠΟΛΕΜΟΥΜΕ για ν’ απαλλαγούμε από την γάγγραινα της ευνοιοκρατίας, των ΣΥΝΘΗΚΩΝ ΑΝΩΜΑΛΙΑΣ που κατακλύζουν την κοινωνία και την πολιτική μας , χωρίς να κρυβόμαστε πίσω από δικολαβισμούς και γλειψίματα στην εξουσία, θέλουμε να ανατείλουν καλύτερες μέρες για τον τόπο μας. Υποσχόμαστε ότι θα παρακολουθούμε και τη νέα Κυβέρνηση και δεν πρόκειται να ΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ σε κανένα να διαπιστώσουμε ότι υπεκφεύγει από τις υποσχέσεις για ανασυγκρότηση του κράτους και εδραίωση μιας άλλης κουλτούρας και νοοτροπίας στη διακυβέρνηση που θα επαναφέρει πίσω τη χαμένη αξιοπρέπεια των Κυπρίων (το επαναφέρουμε φορτικά αλλά αυτό νοιώσαμε αρκετές φορές στην πενταετία ΝΙΚΑΡΟΥ).

Μέσα στον κυκεώνα των προβλημάτων που μας επισώρευσε η οικονομική κατάσταση στον τόπο παρασυρόμαστε και ξεχνούμε ότι θα πρέπει να ΤΙΜΩΡΗΣΟΥΜΕ τους υπαίτιους της κατάστασης στην οποία περιήλθαμε και βιώνουμε. Η πίκρα οδηγεί στην απομάκρυνση από την κάλπη, αλλά αυτό δεν ωφελεί παρά όλους εκείνους που πιστεύουν ότι απλώς ο Κύπριος είναι επιδεκτικός σε όλα τα δεινά που του επισωρεύονται και δεν αντιδράει σε καμία των περιπτώσεων.

Η ΨΗΦΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΙΜΩΡΗΤΙΚΗ

Ωστόσο θα πρέπει να αντιληφθούμε ότι η ψήφος μας είναι μοναδική και με βαρύνουσα σημασία. Δεν πρέπει να αφήσουμε την ευθύνη μας για τους άλλους. Κι εμείς πρέπει να αναλάβουμε τις ευθύνες μας και να τοποθετηθούμε στις κάλπες. Η ψήφος στις 5 και 12 του Φεβράρη πρέπει να είναι και ΤΙΜΩΡΗΤΙΚΗ. Δεν πρέπει να ξεχάσουμε ποιοι μας οδήγησαν στις καταστάσεις που βιώνουμε. Να μην ξεχάσουμε όλους εκείνους που λόγω ανικανότητας, ανεπάρκειας, ανευθυνότητας μας οδήγησαν σε ατραπούς επικίνδυνες και πρωτόγνωρες.

Διαμορφώσαμε γνώμη για τις ικανότητες όλων των υποψηφίων και ιδιαίτερα των τριών βασικών υποψηφίων, να κυβερνήσουν. Γνωρίσαμε μέσα από την καθημερινή προεκλογική εκστρατεία , την προηγούμενη δράση και το πρόγραμμα τους, αλλά κυρίως και πάνω απ’ όλα, το ένστικτο μας ως ψηφοφόροι και πολίτες μιας χώρας που βρίσκεται σε δοκιμασία, ποιος είναι ο ικανός να μας βγάλει από τα αδιέξοδα.

Απίστευτο αλλά Κυπριστανικό: Καμιά φορά οι στιχουργοί των ασμάτων όταν εμπνέονται για να δημιουργήσουν πραγματικά προκαλούν δέος, όπως στην προκειμένη ο παμμέγιστος ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΑΡΔΗΣ, με το αποτέλεσμα των πράξεων τους αποτυπώνει διαχρονικές πραγματικότητες αλήθειες. Όπως και το συγκεκριμένο άσμα που ερμηνεύει η Χαρούλα Αλεξίου το « φεύγω κι αφήνω πίσω μου συντρίμμια» που με τη μαγευτική της φωνή μας ταξιδεύει. Αφιερωμένοι εξαιρετικά οι στίχοι. Για σένα γράφτηκε ΝΙΚΑΡΕ μας.

ΥΓ1. Δεν μας αφορά η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ στα κόμματα και ποιοι θα χάσουν τις καρέκλες τους, αν υπάρχει τέτοια περίπτωση με τους ΚΡΟΚΟΔΕΙΛΟΥΣ της πολιτικής ζωής. Τα μηνύματα θα τα στείλουμε μέσω της ψήφου μας. Μπορεί και πάλι να έχουν κλειστά τα πολιτικά κινητά τους και να μην λάβουν το μήνυμα ή να το σβήσουν χωρίς να το διαβάσουν αλλά μην ξεχνούν ότι ακολουθούν και οι Ευρωεκλογές και Δημοτικές εκλογές του 2024 όπου δεν θα μπορούν να κρυφτούν τα κομματικά ποσοστά…Σχετικό ΚΟΥΙΖ: Τελικά ο Φούλλης έδωσε το δακτυλίδι στον διάδοχο;

ΥΓ2: Τους απερχόμενους Υπουργούς, κονκλάβιο και λοιπούς πολιτειακούς αξιωματούχους του ΝΙΚΑΡΟΥ και πάλι τους αποχαιρετούμε με αγάπη. Ο καθένας γνωρίζει – αν δεν το καταλαβαίνει ας αναμετρηθεί με την ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ του- αν επιτέλεσε το έργο του. Αντιλαμβανόμαστε ότι η προσαρμογή θα είναι ΒΙΑΙΗ , από τα οφίκια και τα κυριάτα στην ανωνυμία της καθημερινότητας, αλλά τι να γίνει η ζωή είναι μια ανάσα και κάνει κύκλους. Όποιος πρόλαβε τον Κύριο είδε. Να συγχαρούμε και την ΞΥΠ και τους πράκτορες για το έργο που επιτέλεσαν. Η αξιολόγηση θα είναι εσωτερικά και δεν είναι προς δημοσιοποίηση…

ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ και ΚΑΛΗ ΨΗΦΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πιστολέρο: Τελευταία Ενημέρωση

X