ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

EΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ: Οικολόγοι με Παπαδάκη - ΕΔΕΚ φλερτάρει και κυνηγούς

Ποιοι θα συμπεριληφθούν στα ψηφοδέλτια Οικολόγων-ΕΔΕΚ

Πιστολέρο

Πιστολέρο

pistolerop20@gmail.com

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ και ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΕΡΔΙΚΗΣ ΣΥΝΕΝΩΝΟΥΝ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

• ΑΙΧΜΗροί θέλουν να καταστούν οι ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ εξ ου και οι δυο παλιόφιλοι ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ και ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΕΡΔΙΚΗΣ επιθυμούν να συνενώσουν τις δυνάμεις τους στις επικείμενες Ευρωεκλογές. Αν και οι διαπραγματεύσεις γίνονται μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, εντούτοις η ΞΥΠ δια πρακτόρων της, σας μεταφέρει την εν λόγω προσπάθεια, που στοχεύει έτσι ώστε οι διαφωνούντες – αντάρτες και λοιποί που αποσκίρτησαν από την ΕΔΕΚ και υπό τον Ευρωβουλευτή ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΑΠΑΔΑΚΗ συνέπηξαν την πολιτική πλατφόρμα «ΑΙΧΜΗ» να συμμετάσχουν στο Ευρωψηφοδέλτιο των Οικολόγων.

• Αν και ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει το σκηνικό εντούτοις φαίνεται ότι στο κοινό ψηφοδέλτιο που μπορεί να ονομαστεί και «ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΑΙΧΜΗ» (ιδέες δίνουμε στο ΠΕΡΔΙΚΑριο) θα συμμετάσχει και ο βουλευτής των Οικολόγων ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΥΡΗΣ, ο οποίος ουσιαστικά θα είναι ο επικεφαλής. Με τα υφιστάμενα δεδομένα δεν θα συμπεριληφθούν οι ηγέτες Περδίκης – Παπαδάκης στο ψηφοδέλτιο και θα δοθεί χώρος σε άλλα στελέχη με αναλογία 4 Οικολόγους-2 ΑΙΧΜΗρούς, ενώ σίγουρα στο ψηφοδέλτιο θα συμπεριλαμβάνεται και Τουρκοκύπριος, κατά πάσα πιθανότητα ο δημοσιογράφος ΣΕΝΕΡΤ ΛΕΒΕΝΤ. Υπενθυμίζουμε ότι ο Λεβέντ συμμετείχε και στις Ευρωεκλογές του 2019 με το κόμμα « Γιασεμί». Ο Λεβέντ τυγχάνει προσωπικός φίλος του Περδίκη, οπόταν θεωρεί απαραίτητη την παρουσία του στο ψηφοδέλτιο.

ΠΑΡΑΜΕΡΙΣΕ ΑΛΑΤΤΑ - ΠΑΜΠΟ ΚΑΙ ΠΡΟΧΩΡΕΙ ΟΙ ΠΕΡΔΙΚΗΣ

• Αν και αρκετούς ξένισε η δήλωση Περδίκη ότι θα συμμετείχαν ενδεχομένως οι Οικολόγοι στην Κυβέρνηση, εντούτοις παραπέμπει σαφέστατα στην κατεύθυνση που παίρνουν πλέον οι Οικολόγοι με την συνεργασία τους με τον Παπαδάκη, ο οποίος στήριξε αναφανδόν τον ΝΙΚΟ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗ στην προεκλογική εκστρατεία των Προεδρικών εκλογών. Τώρα αν θα τσιμπήσουν και κάτι τα παιδιά, θα διαφανεί οσονούπω, αλλά θα πρέπει να είναι χορτοφαγικό αφού ως Οικολόγοι δηλώνουν κατά συνθήκη vegetarian. Οι οποίοι Οικολόγοι του Περδίκη που έφιππος το λευκό άλογο, όπως περιγράφαμε προ έτους και σε ανύποπτο χρόνο από την στήλη (ενημερώναμε ότι θα επιστρέψει στην ηγεσία), συμπαρέσυρε το προηγούμενο καθεστώς που διοικούσε το κόμμα, υποχρεώνοντας σε φυγή την βουλευτή ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΑΤΤΑΛΙΔΟΥ (σας πληροφορήσαμε και δια της επιστολής στην Πρόεδρο της Βουλής που ζητεί να της αφαιρεθεί η παρουσία σε Κοινοβουλευτικές επιτροπές και να δοθεί στους άλλους 2 βουλευτές του κόμματος) και ΑΔΡΑΝΟΠΟΙΩΝΤΑΣ την ΕΦΗ ΞΑΝΘΟΥ και τον τέως Πρόεδρο ΧΑΡΑΛΑΜΠΟ ΘΕΟΠΕΜΤΟΥ. Οπόταν ερμηνεύοντας τον εθνικό ύμνο του, που απέδωσε με γλαφυρό τρόπο η τρομερή μαστόρισσα της παράδοσης ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΠΕΛΑΓΙΑ «περτίτζι μου μιτσόστομο / που πας κακαριστώντας/ εν με θωρείς που σε βουρώ που τάπισον κλαμόντας.» Φανταστήκατε χορωδία με ΑλΑττα-Πάμπο Θεο και Έφη να ερμηνεύουν το άσμα; Τα χάπια μου τα Οικολογικά.

Η ΑΙΧΜΗ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΔΕΚΙΤΕΣ

• Όσον αφορά τον Παπαδάκη αν και κατάφερε να ελκύσει αρκετούς παραπονεμένους- διαφωνούντες-αντάρτες ΕΔΕΚίτες, εντούτοις δεν μπόρεσε να συγκεντρώσει τους πάντες κάτω από την ομπρέλα του. Βλέπετε οι ατίθασοι ΕΔΕΚίτες έχουν ο καθένας και την δική του ιδέα για σωτηρία της πατρίδας και του κόμματος, οπόταν ακολουθούν διαφορετικούς δρόμους. Έτσι κάποιοι εξ αυτών συνέστησαν άλλη πλατφόρμα υπό την επωνυμία «μαζί για τον τόπο μας» όπου θα διεκδικήσουν θέσεις δημοτικών συμβούλων, ενδεχομένως και Δημάρχου με δικό τους ψηφοδέλτιο στους Δήμους Λακατάμειας (μαζί Τσέρι-Ανθούπολη) και Λατσιών (με Γέρι). Εξίσου σημαντικό είναι ότι ο Παπα δεν κατάφερε να ελκύσει και σημαίνοντες αποστασιοποιηθέντες ΕΔΕΚίτες, όπως οι ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΟΜΗΡΟΥ-ΚΩΣΤΗΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ-ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΑΡΝΑΒΑ-ΔΩΡΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΥ που θεωρούν ότι μόνο ΑΜΥΧΕΣ θα προκαλέσουν στον Σιζόπουλο και σε καμία περίπτωση δεν θα τον ταρακουνήσουν. Οπόταν χωρίς να είναι αντίπαλοι δεν είναι ούτε και ενταγμένοι στην ΑΙΧΜΗ χρησιμοποιώντας την ρήση της καθομιλουμένης «μακριά και αγαπημένοι».

Ο ΣΙΖΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΥΝΗΓΗΣΕΙ ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ

• Προφανώς ο ΜΑΡΙΝΟΣ ΣΙΖΟΠΟΥΛΟΣ δεν είναι βέγκαν έτσι και επιχειρεί να εντάξει κάτω από την ομπρέλα του και το κόμμα των Κυνηγών που συνέπραξε με την Αφύπνιση του ΣΤΑΥΡΟΥ ΓΙΑΛΛΟΥΡΙΔΗ, δίνοντας τους μια θέση στο Ευρωψηφοδέλτιο. Ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ που χειρίζεται ως ο απόλυτος ΔΕΡΒΕΝΑΓΑΣ το κόμμα επιχειρεί να ενισχύσει το κόμμα του για να μπορέσει να διατηρήσει την έδρα στο Ευρωκοινοβούλιο (προφανώς με τον Παπαδάκη μόνο κατ’ όνομα την διατηρούσε). Αντιλαμβανόμενος τις ΔΙΑΡΡΟΕΣ και την αδυναμία να μαζέψει τις σοσιαλιστικές ψήφους των πυγμάχων, έκανε σχετικά ανοίγματα που σας περιγράψαμε προ ημερών με την συνεργασία του με το κίνημα «ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ – ΙΣΧΥΡΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ» ή αλλιώς ΕΛΠΙΣ κατά το αρκτικόλεξο.

• Όπως πληροφορείται ο πράκτορας της ΞΥΠ με το προσωνύμιο «μποτοξάκιας» (παρασύρθηκε από την δράση του Σιζό) ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ φλερτάρει έντονα με τους Κυνηγούς - Αφύπνιση προσδοκώντας ότι θα του μεταφέρουν και αυτοί σημαντικό ποσοστό που προστιθέμενο με τα υπόλοιπα θα του δώσει γύρω στο 7-8% που θα είναι αρκετό, σύμφωνα με τις ασκήσεις επί χάρτου που διεξάγονται από τον Σιζό να πάρει την θέση στην Ευρωβουλή, κυρίως λόγω απώλειας της έδρας ενός εκ των μεγάλων κομμάτων!!! Προφανώς ο Σιζό διαβάζει καλά το πολιτικό σκηνικό και γνωρίζει ότι δύσκολα μπορεί να ΥΠΕΡΦΑΛΑΓΓΙΣΕΙ το ΕΛΑΜ, που θα πάρει την μια εκ των έξη εδρών και πιθανότατα να καταταγεί και τρίτο κόμμα.

ΙΔΟΥ ΤΟ ΕΥΡΩΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΗΣ ΕΔΕΚ

• Κι επειδή σας ενημερώσαμε προ καιρού για το ψηφοδέλτιο της ΕΔΕΚ να επαναλάβουμε ότι κατά πάσα πιθανότητα θα είναι το εξής: Επικεφαλής οι βουλευτές της ΕΔΕΚ ΑΝΤΡΕΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ-ΗΛΙΑΣ ΜΥΡΙΑΝΘΟΥΣ, που συναίνεσαν να ενταχθούν στο ψηφοδέλτιο. Για τον Πάφιο βουλευτή ο Σιζό ευελπιστεί ότι θα ισχύσει το σύνθημα, τι Μυριάνθους - τι Παπαδάκης, προσδοκώντας ότι θα πάρει έστω και δια της πλαγίας, ψήφους ΕΔΕΚιτών, όπως Γιαννάκη Ομήρου και άλλων που ψηφίζοντας Μυρ θα εκλέξουν κατά συνθήκη Ευρωβουλευτή της ΕΔΕΚ, αλλά κατ’ ουσία θα είναι ανεξάρτητος. Λέτε να πιάσει το κόλπο του Σιζό. Από εκεί και έπειτα στο ψηφοδέλτιο θα ενταχθεί, ο Αντιπρόεδρος του κόμματος ΜΑΡΙΟΣ ΧΑΝΝΙΔΗΣ και ενδεχομένως ο Δήμαρχος Πολεμιδιών ΝΙΚΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ. Επίσης υποψήφιες παρουσιάζονται η τηλερπαρουσιάστρια ΒΙΒΙΑΝ ΚΑΝΑΡΗ καθώς και η σύμβουλος του Προέδρου της Δημοκρατίας εργαζόμενη στο Προεδρικό ΠΑΝΤΕΛΙΤΣΑ ΓΙΟΚΚΑ. Από δε τους Κυνηγούς/ αφύπνιση ένας εκ των επικεφαλής τους είτε ο ΝΙΚΟΛΑΣ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ ή ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΓΙΑΛΛΟΥΡΙΔΗΣ (Λεμεσιανός ΕΔΕΚίτης). Είδατε τον Σιζό που λέγατε δεν θα βρει άτομα. Έχει και περίσσευμα αν επιθυμεί κάποιος να του μετακινήσει ορισμένους.

• Φυσικά θα ήθελε να είναι υποψήφιος και ο ΜΟΡΦΑΚΗΣ ΣΟΛΩΜΟΝΙΔΗΣ, διευθυντής του κόμματος και αρχικονκλαβιούχος, αλλά ο Σιζό του απάντησε με παραφρασμένους στίχους από το άσμα του τιτανοτεράστιου ΓΙΩΡΓΟΥ ΖΑΜΠΕΤΑ «Μορφάκη μου κάτσε φρόνιμα/ μη γίνεσαι ρεζίλι/ Μορφάκη μου κάτσε φρόνιμα/ σ’ το λέω μια και δυο/ δεν εισ’ εσύ για τσαχπινιές/ αλλά για συνεργείο» αναθέτοντας του καθήκοντα επικεφαλής του προεκλογικού. Βλέπετε ο Μορφάκης Σο αποδέχθηκε με βαριά καρδιά και αναμένει τις βουλευτικές εκλογές του 2026 ή ακόμη και συγκυρίες για να καταλάβει την Προεδρία της ΕΔΕΚ (ποια; Τι;). Τα μπότοξ μου ρε τα μπότοξ μου.

• ΥΓ: Κάποιος απ’ αυτούς που συναναστρέφονται με τον ΚΟΛΙΝ ΣΤΙΟΥΑΡΤ και τους άλλους ΟΗΕδες που στην έκθεση του Γενικού Γραμματέα για το Κυπριακό κατάφεραν να περάσουν το μήνυμα ότι εξίσου για την αδράνεια φταίνε και οι δυο πλευρές ότι στην λαϊκή θυμοσοφία έχουμε και μια ρήση που αναφέρει «εν τζιαί λλίες που φάτε» οι στρατιώτες της ΟΥΝΦΙΚΥΠ στην Πύλα από τους Τούρκους. Την επόμενη φορά ελπίζουμε να σας πυροβολήσουν κιόλας και πάλι ο Κολινάκης να τηρήσει ίσες αποστάσεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πιστολέρο: Τελευταία Ενημέρωση