ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

ΔΗΣΥ: Κατά βούληση Παραλίμνι - Κωστάκη (Πάφο) - Προσβεβλημένοι Υπουργοί

Τσαλαπάτησε την αξιοπρέπεια στενών συνεργατών του με την περιρρέουσα για ανασχηματισμό

Πιστολέρο

Πιστολέρο

pistolerop20@gmail.com

ΜΕΤΑ ΤΟ ΑΛΑΛΟΥΜ ΣΤΟ ΔΗΣΥ ΚΑΤΕΛΗΞΑΝ ΤΕΛΙΚΑ ΣΤΟ ΚΑΝΤΕ ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ Ο ΚΑΘΕ ΨΗΦΟΦΟΡΟΣ

• Μην μου πείτε ότι δεν θα τα δούμε τα πάντα σ’ αυτό το προεκλογικό σκηνικό. Όπως δε περιγράφεται επαρκώς και με σαφήνεια στην αρχαία ελληνική ρήση ώδινεν όρος και έτεκεν μυ (κοιλοπονούσε το βουνό για να γεννήσει το ποντίκι) αντικατοπτρίζεται η κατάσταση στα κόμματα, ιδιαιτέρως δε στα μεγαλύτερα. Στην προκειμένη στον ΔΗΣΥ που μετά από διαβουλεύσεις-συσκέψεις-συγχύσεις-καβγάδες-πανζουρλισμούς – δημοσκοπήσεις – συνεδρίες των σοφών του Πολιτικού Γραφείου, αποφάσισαν να εισαγάγουν ως επιλογή για τους ψηφοφόρους, στο άλλοτε κομματικό τους προπύργιο, τον Δήμο Παραλιμνίου, την ΚΑΤΑ ΒΟΥΛΗΣΗ ψήφο. Όπερ μεθερμηνευόμενο, τα θαλασσώσαμε, δεν μπορούμε να αποκλείσουμε κάποιους μπας και έχουμε πολιτικό κόστος και λέμε στους Παραλαμνίτες και Δερυνειώτες να ψηφίσουν όποιον γουστάρουν. Ε, μα τα χάπια μου τα γαλάζια. Πάλι φταίει ο ΝΙΚΑΡΟΣ και ο ΦΟΥΛΛΗΣ που παρεμβαίνουν ή επιτέλους η ηγεσία του ΔΗΣΥ πρέπει να προβληματιστεί μπας και οδηγεί το κόμμα σε επικίνδυνες ατραπούς και ενδεχομένως σε κάποιο κρημνό.

ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΠΕΡΙΩΠΗΣ ΠΑΝΤΑ ΕΧΟΥΝ ΘΕΣΗ

• Κόμμα δυναμικής και περιωπής του ΔΗΣΥ που θέλει την πρωτιά και απαιτεί να είναι ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΜΠΡΟΣΘΟΦΥΛΑΚΗ, δεν περιπίπτει σε τέτοιου είδους ολισθήματα που οδηγούν τους γαλάζιους οπαδούς σε διλήμματα. Και καλά γιατί να μην ψηφίσουν οι Συναγερμικοί τον ΑΝΤΡΟ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ, τον ΑΚΕΛικό Δήμαρχο Δερύνειας που θα είναι υποψήφιος ; Τα ζητήματα είναι άκρως πολιτικά και τα κόμματα – ιδιαίτερα τα μεγάλα - πρέπει να τοποθετούνται με σαφήνεια και ευθαρσώς. Γιατί με τέτοιου είδους πράξεις τα προβατάκια φεύγουν από το γαλάζιο μαντρί και συνηθίζουν στην ελεύθερη βοσκή. Και μετά τρέχα να τα μαζέψεις.

• Έτσι και ο ΔΗΣΥ αποφασίζει σύμφωνα με πράκτορα της ΞΥΠ να προτείνει στους δημότες του υπερδήμου της ελεύθερης Αμμοχώστου που περιλαμβάνει ΠΑΡΑΛΙΜΝΙ - ΔΕΡΥΝΕΙΑ - ΑΧΕΡΙΤΟΥ - ΦΡΕΝΑΡΟΣ, να ψηφίσουν κατά βούληση και να επιλέξουν όποιο γουστάρουν. Μέχρι στιγμής υποψήφιοι παρουσιάζονται ο νυν Δήμαρχος ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΠΥΡΙΛΛΗΣ, ο υποναύαρχος εν αποστρατεία ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΦΥΤΙΡΗΣ, ο ιατρός ΜΙΧΑΛΗΣ ΖΟΥΒΑΝΗΣ και ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΙΚΟΛΕΤΤΟΣ που προβληματίζεται αφού φερόταν ως η σίγουρη επιλογή του κόμματος προτού αλλάξει απόφαση η ηγεσία. Για την θέση του Προέδρου του Επαρχιακού Συμβουλίου υποψήφιος του ΔΗΣΥ θα είναι ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΡΟΥΣΟΣ, τέως Υπουργός Συγκοινωνιών και θα έχει αντίπαλο – κατά πάσα πιθανότητα - τον βουλευτή του ΑΚΕΛ Αμμοχώστου ΓΙΑΝΝΑΚΗ ΓΑΒΡΙΗΛ. Μάχη μεταξύ του Τζον Καρ και του υιού του Γιαννή του μάγκα.

ΣΚΟΡΠΟΧΩΡΙ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΩΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΛΑΡΝΑΚΑ- ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΣΑΝ ΤΗΝ ΗΤΤΟΠΑΘΕΙΑ

• Το μοντέλο με την κατά βούληση ψήφο φαίνεται ότι θα υιοθετηθεί και για τον Δήμο Λάρνακας, εκεί όπου προ αμνημονεύτων μηνών σας επισημάναμε ότι η Πρόεδρος του ΔΗΣΥ ΑΝΝΙΤΑ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ στριμωγμένη από την ούτω καλούμενη Σκαλιώτικη ΑΥΤΟΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΜΕΝΗ ΕΛΙΤ σπρώχνει μετά μανίας στην επανεκλογή του νυν Δημάρχου ΑΝΤΡΕΑ ΒΥΡΑ. Στην πόλη καταγωγής της η Αννίτα Δ., καταδεικνύει ότι και αυτή βρίσκεται περιπλεγμένη στην μέγγενη των συμφερόντων, οι οποίες δεν αφήνουν πολιτικούς να αποφασίζουν με πολιτικό ορθολογισμό. Οι κινήσεις κατατείνουν προς αυτή την κατεύθυνση, αφού κάτι τέτοιο επιτάσσει και ο ΚΟΙΝΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΟΣ Βύρα- Αννίτας (κουμπάρος της και του έχει αδυναμία) οπόταν ΣΥΜΠΑΡΑΣΥΡΘΗΚΕ και σε ένα παιχνίδι πολιτικής παραλυσίας.

• Με την στάση της η Πρόεδρος του ΔΗΣΥ ΑΠΟΘΑΡΡΥΝΕ όσους ήθελαν να διεκδικήσουν την Δημαρχία Λάρνακας και κανείς δεν είναι πρόθυμος να διεκδικήσει την Δημαρχία, αφού ενέσπειραν την ΗΤΤΟΠΑΘΕΙΑ ωσάν και θα αντιμετώπιζαν τον ΚΟΛΟΣΣΟ της πολιτικής και δεν μπορούσε το πρώτο κόμμα να κερδίσει… Κάπως έτσι και με την Προεδρία του Επαρχιακού Συμβουλίου, αφού και ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΙΔΗΣ - Δήμαρχος Αραδίππου – που στην περιβόητη δημοσκόπηση που ήταν κριτήριο επιλογής υποψηφίων - αλλά τελικά προσπεράστηκε και ΤΣΑΛΑΠΑΤΗΘΗΚΕ - κάνει δεύτερες σκέψεις, αφού διαπιστώνει εσωκομματικό πόλεμο και απροθυμία στήριξης από την ηγεσία.

ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΦΟ ΤΟΥ ΔΗΣΥ ΔΕΝ ΨΗΦΙΖΕΙ Ο ΕΝΑΣ ΤΟΝ ΑΛΛΟ

• Ου στην Πάφο να δείτε τα ωραία… Για την Προεδρία του Επαρχιακού Συμβουλίου θα προταθεί ο πρώην βουλευτής ΚΩΣΤΑΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ενώ για την Δημαρχία ο ΦΑΙΔΩΝΑΣ ΦΑΙΔΩΝΟΣ. Προσέξτε όμως συνοχή ο ΔΗΣΥ. Φαίδωνος και Κωστάκης είναι ΜΙΣΗΤΟΙ ΕΧΘΡΟΙ και αντίπαλοι και ο καθένας θα κάνει τον δικό του προεκλογικό χωρίς προφανώς να στηρίζει τον άλλο γαλάζιο. Τα χάπια μου τα γαλάζια που βγαίνουν με ένδειξη Αννιτική…

• Επικό και καταγράφηκε στην ιστορία, αφού απεικονίζει σε μια φράση όλη την πολιτική δραστηριότητα του Προέδρου της Δημοκρατίας. Την κατέγραψε η στήλη σε μια στιγμή διαφανοκέφαλης έμπνευσης, όπου μετά τους διορισμούς του Υπουργικού Συμβουλίου επισημάναμε ότι «ο ΝΙΚΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗΣ έβαλε τον πήχη ψηλά και πέρασε από κάτω». Και 10 μήνες αργότερα επαναλαμβάνονται τα ίδια και τα αυτά με διαφορετικούς πρωταγωνιστές. Ποιο διαβολάκι – κάποιο περιφέρεται εκεί στο Προεδρικό τον τσιγκλάει και οδηγεί σε αλλοπρόσαλλες αποφάσεις - του ΕΠΕΒΑΛΕ να αναφερθεί σε επικείμενο ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟ;

• Μα ούτε πρώτη τάξη νηπιαγωγείου στην πολιτική δεν έχει περάσει ο ΝικΧρι; Εκεί εκτός από το Κο-κο η κότα (εμείς δεν πήγαμε νηπιαγωγείο, οπόταν μιλάμε εμπειρικά) σου μαθαίνουν ότι δεν ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΛΕΤΑΙ ο ανασχηματισμός, για ένα σωρό λόγους αυτονόητους, πολιτικούς, σχέσεων με Υπουργούς και όλα τα συναφή. Απλώς ανακοινώνεται με διαδικασίες τακ-τακ να τελειώνουμε. Τι είναι αυτό πάλι; Μετά τον απεσταλμένο του ΟΗΕ θα δώσουμε άλλη καραμέλα στην κοινωνία για να γλυκαίνεται πρόσκαιρα και να ξεφεύγει από την βάναυση καθημερινότητα; Μα δεν άκουσε – δεν είδε τι έκανε μόλις χθες ο ομοϊδεάτης του ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ; Ούτε καν από τον ΝΙΚΑΡΟ δεν ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΣΤΗΚΕ. Χωρίς να πάρει κανείς πρέφα ανακοίνωσε ανασχηματισμό αποφεύγοντας αναταραχές και διαταραχές. Εκτός και αν ο Πρόεδρος μας περιμένει τα Άγια Θεοφάνεια, να ακούσει και το Πνεύμα εν είδει περιστεράς για του λόγου το αληθές και προσδοκεί όταν θα απελευθερώσει το περιστέρι το Άγιο Πνεύμα να κάνει την δουλειά του.

ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΥΠΟ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΚΑΙ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗ ΚΑΙ ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΗΧΗ

• Πως θα συνεχίσουν την εργασία τους, θα επιβληθούν στους υφιστάμενους τους, θα πάρουν ΚΡΙΣΙΜΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ οι Υπουργοί, όταν είναι ΥΠΟ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΚΑΙ ΑΦΙΣΒΗΤΗΣΗ; ΣΥΝΤΕΤΡΙΜΜΕΝΟΙ από την περιρρέουσα, απασχολούνται αν θα συνεχίσουν στα πόστα τους ή οσονούπω θα ψάξουν για εργασία Η ΞΥΠ έκανε την ανάλογη έρευνα και η πλειοψηφία των Υπουργών νοιώθουν ΠΡΟΣΒΕΒΛΗΜΕΝΟΙ, ΚΟΥΡΕΛΙΑΣΜΕΝΟΙ και υποτιμημένοι από τον ΑΓΑΡΜΠΟ τρόπο χειρισμού του θέματος από τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη. Η χειρότερη στιγμή των ανθρώπων είναι η ΑΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ και η ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑ, ιδιαίτερα όταν επιτείνεται από τις ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ ΔΙΑΡΡΟΕΣ για εκδίωξη κάποιων υπουργών και άλλων που θεωρούνται, υποτίθεται, σίγουροι για την παραμονή.

Η ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ ΕΓΙΝΕ ΟΠΙΣΘΟΔΡΟΜΗΣΗ

• Απίστευτο αλλά Κυπριστανικό: Ακόμη η αψυχολόγητη στάση του Προέδρου της Δημοκρατίας, εμμέσως αλλά σαφέστατα παραπέμπει σε παραδοχή ΛΑΘΩΝ στους διορισμούς, αφού μετά από 10 μήνες διαπίστωσε ότι πρέπει να εφαρμόσει την μέθοδο του ξαφνικού πολιτικού θανάτου ή αν προτιμάτε, φύγε εσύ έλα εσύ, χωρίς να υπολογίζει την ΨΥΧΙΚΗ ΔΙΑΤΑΡΑΧΗ των στενότερων συνεργατών του, τους οποίους διαφάνηκε ότι θεωρεί αναλώσιμους. Για να δούμε τι θα κάνετε και με τα κόμματα της συμπολίτευσης, που θα απαιτούν να διορίσετε τους ημέτερους και πάλι θα σας ΠΑΓΙΔΕΥΣΟΥΝ σε επιλογές που τελικά αποδεικνύεται-όπως τσιριλούσαμε εμείς επί μήνες και μας χαρακτηρίζατε ιδιότροπους-εμμονικούς, ΚΑΤΩΤΕΡΕΣ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΩΝ. Τελικά το περιβόητο RESTART - ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ μάλλον μετατρέπεται σε ΟΠΙΣΘΟΔΡΟΜΗΣΗ ή μια από τα ίδια Χριστοδουλιδικά.

• ΥΓ: Κοκκίνισε ο παρουσιαστής των αμυχών ΣΩΤΗΡΗΣ ΠΑΡΟΥΤΗΣ γιατί του έστειλε μήνυμα την ώρα της εκπομπής του ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης για να του υπομνήσει ότι πρώτη φορά στήριζε την Κυβέρνηση. Μάνα μου ρε είναι συγκινητικό. Δεν αφήνουμε ΑΙΧΜΕΣ περί στενών σχέσεων του ΝικΧρι με τον ΣωΠα, αλλά το λέμε ευθαρσώς, αφού σε λίγα χρόνια ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα πάθει ότι και ο ΝΙΚΑΡΟΣ, όπου οι θαμώνες του Προεδρικού - κυρίως δημοσιογράφοι - που έπιναν μαζί τα ουισκάκια του και κάποιους εργοδοτούσε, έγιναν εχθροί του και θέλουν να τον βάλουν φυλακή.

• ΥΓ: Ρωτάμε τους λαλίστατους ΧΑΡΗ ΕΥΡΙΠΙΔΟΥ – ΜΙΧΑΛΗ ΑΣΙΗΚΚΗ και άλλους της τροχαίας που με τους Ε/Κ παρουσιάζονται σκληροί και αμείλικτοι. Οι Σύριοι και άλλοι ξένοι πληρώνουν πρόστιμα - άδειες κυκλοφορίας – ασφάλειες ή συγκαταλέγονται κι αυτά στα προνόμια των αιτητών πολιτικού ασύλου; Γιατί μπορεί κάποιος αστυνομικός να μπει στα γκέτο της ΝΕΑΣ ΣΥΡΙΑΣ και να επιδώσει πρόστιμα; Α, μπα. Έχουν δική τους αστυνομία αν δεν το γνωρίζουν οι ευαισθητούληδες πολιτικοί μας και ο Αρχηγός αστυνομίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πιστολέρο: Τελευταία Ενημέρωση