ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Δημοσκοπήσεις θα φωτίσουν Νίκαρο - ΔΗΣΥ για επιλογή υποψηφίου στις Προεδρικές

Η αποτύπωση των τάσεων και των προτιμήσεων προς συγκεκριμένους πολιτικούς του Συναγερμικού χώρου θα αποκαλύψουν αρκετά

Πιστολέρο

Πιστολέρο

pistolerop20@gmail.com

• Οργιώδες παρασκήνιο, που δεν θα μπορούσαμε να μην καταγράψουμε μπας και ενοχληθούν κάποιοι, εξελίσσεται στο Προεδρικό και στον ΔΗΣΥ σε σχέση με την επιλογή του υποψηφίου που θα τρέξει στην κούρσα των Προεδρικών εκλογών. Στην Πινδάρου και στον λόφο του Προεδρικού βρίσκονται σε εξέλιξη διεργασίες, που θα αποκωδικοποιήσουν ευκρινώς το στίγμα της κοινής γνώμης σε σχέση με τον υποψήφιο που θα διεκδικήσει τον ανώτατο θώκο της Δημοκρατίας. Προσδοκία όλων είναι να εξευρεθεί ΚΟΙΝΗ ΣΥΝΙΣΤΑΜΕΝΗ και να τρέξουν όλοι μαζί, Προεδρικοί και κομματικοί, στην κούρσα του Φεβρουαρίου του 2023 που οδηγεί στο επίζηλο δέλεαρ , την γλυκύτατη εξουσία. Και την γεύονται εδώ και οκτώμισι χρόνια και όπως ομολογούν άπαντες είναι σαγηνευτική και ελκυστική, όπως όλα τα πληθωρικά θηλυκά. 

• Ως εκ τούτου απαραίτητη είναι η σύμπνοια προς αυτή την κατεύθυνση και με στόχο την καλύτερη λύση, έγιναν αρκετές συσκέψεις και συναντήσεις, με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη να επιθυμεί διακαώς να παραδώσει ο ίδιος το δακτυλίδι στον διάδοχο του, όπως κάνουν όλοι οι βασιλείς που σέβονται τον εαυτό τους και το σχήμα τους. Ειδικότερα ο Νίκαρος, δύσκολα θα απεξαρτηθεί από την εξουσία, οπόταν θα ήθελε ο διάδοχος του να είναι και ολίγο ΥΠΑΚΟΥΟΣ στα κελεύσματα του …

• Αν και η διενέργεια δημοσκοπήσεων δεν είναι και εντελώς αποδεκτή από όλους, εντούτοις χαρακτηρίζεται ως το ΕΡΓΑΛΕΙΟ που θα υποβοηθήσει στην διασαφήνιση των προθέσεων, σκέψεων, επιθυμιών της κοινής γνώμης. Εξάλλου οι έρευνες κοινής γνώμης είναι υποβοηθητικές στο έργο οποιουδήποτε πολιτικού, πόσο μάλλον, κυβερνώντων που επιθυμούν να παραμείνουν στην εξουσία. Η αποτύπωση των τάσεων και των προτιμήσεων προς συγκεκριμένους πολιτικούς του Συναγερμικού χώρου, ενδεχομένως να αποκαλύψουν αρκετά και να υποβοηθήσουν στην διασαφήνιση του σκηνικού. Εκτός των άλλων θα ΑΚΟΥΣΤΕΙ και η βάση του κόμματος και αν ληφθεί υπόψη η φωνή της είναι θέμα που αφορά τις πολιτικές ηγεσίες, αφού οι τελικές αποφάσεις είναι πάντα απότοκο του ενστίκτου, των επιθυμιών , των συσχετισμών και των ατζέντων των ηγετών , που γνωρίζουν όλο το πάζλ που συνθέτει το παρόν και το μέλλον των κομμάτων.

• Η ΞΥΠ έχει συγκεκριμένα στοιχεία περί της διενέργειας των δημοσκοπήσεων, των ερωτημάτων και της φιλοσοφίας τους, αλλά εφόσον βρίσκονται σε εξέλιξη δεν μπορεί να αναφέρει οτιδήποτε. Αυτονόητο θα πείτε, τι μας λέει η ΞΥΠ. Ζαλίστηκε από την ανακατωσούρα στο Κυβερνητικό στρατόπεδο και όλα τα παρεπόμενα της, αφού τα μηνύματα και οι εκθέσεις των πρακτόρων έρχονται σωρηδόν και ο Διοικητής με το επιτελείο του προσπαθούν να τις αποκωδικοποιήσουν. Απλώς επισημαίνουμε ότι κάποιες εξ αυτών ολοκληρώθηκαν και τα αποτελέσματα , ως είναι φυσικό, κρατούνται μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας και πρόσβαση έχουν μόνο δυο- τρία άτομα. Ακόμη και το στενό περιβάλλον Νίκαρου – Φούλη και άλλων ενδιαφερομένων δεν έχουν λάβει οποιαδήποτε γνώση.

• Εξάλλου, στόχος Νίκαρου και ΔΗΣΥ είναι να διενεργηθούν σειρά δημοσκοπήσεων ώστε η εικόνα που θα σχηματισθεί να αντικατοπτρίζει εν πολλοίς την πραγματικότητα και τις τάσεις και ανάμεσα στους ψηφοφόρους των άλλων κομμάτων. Οι θετικές ψήφοι , η αποδοχή και η προτίμηση που συγκεντρώνει οποιοσδήποτε υποψήφιος σε άλλους κομματικούς χώρους , σίγουρα παίζει σημαντικό ρόλο στην εξίσωση που οδηγεί στην επιλογή του εκλεκτού, που υπό κάποια δεδομένα θα είναι και ο επόμενος Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

• Αν δε ληφθεί υπόψη ότι σε ΑΚΕΛ- ΔΗΚΟ- ΕΔΕΚ, τα εσωκομματικά προβλήματα ταλανίζουν τις ηγεσίες και σε οποιοδήποτε ενδεχόμενο , δύσκολα θα οδηγήσουν το ΣΥΝΟΛΟ των ψηφοφόρων τους στον υποψήφιο που θα υποδείξουν ή και το ότι οι συμμαχίες , θα είναι μάλλον έωλες και κυρίως ανεδαφικές, τότε μόνο με ΕΜΦΥΛΙΟ μπορεί να χαθεί η Προεδρία της Δημοκρατίας από τον ΔΗΣΥ .

• Αν και είναι νωρίς κάποιες εμφυλιοπολεμικές τάσεις σε Προεδρικό- ΔΗΣΥ παρατηρούνται και ο διαχωρισμός σε στρατόπεδα, ενδεχομένως να αποπροσανατολίσει από τον κοινό στόχο και να ανοίξει τον δρόμο σε άλλους που καραδοκούν να εκμεταλλευτούν την κατάσταση. Φυσικά σε τέτοιες περιπτώσεις παίζει σημαντικό ρόλο και ο εγωισμός των ηγετών και κατά πόσον είναι έτοιμοι να υποχωρήσουν ένα βήμα προς τα πίσω , ανοίγοντας χώρο προς τους συναγωνιστές και συνοδοιπόρους τους. Διαφορετικά θα χάσουν την εξουσία, θα κλαίνε επί ερειπίων, θα υποστούν την κατακραυγή της κοινής γνώμης και θα ψάχνουν το λάθος και η ιστορία του κόμματος θα τους αποδώσει ευθύνες.

• Σε όλο αυτό το σκηνικό προφανώς και δεν μπορεί να παραγνωριστεί ότι οι κομματικές διαδικασίες στον ΔΗΣΥ θα πρέπει να κινηθούν ώστε να τηρηθεί το καταστατικό και να υποδειχθεί ο υποψήφιος του κόμματος που θα επιλεγεί να τρέξει στις Προεδρικές εκλογές. Δρόμος που ενδεχομένως να αποκλείει ορισμένους και να δίνει τροφή για συζητήσεις.

• Πάντως η ΞΥΠ που πάντα θέλει να δίνει εισηγήσεις, ενίοτε ρηξικέλευθες κάποτε και εκτός πλαισίων και καθεστηκυίας τάξης, ορισμένες φορές και εκτός τόπου και παραμέτρων, αλλά πάντα καλοπροαίρετα, σε ανύποπτο χρόνο, εισηγήθηκε την από κοινού συνάντηση Νίκαρου- Φούλη- Χριστοδουλίδη η οποία μπορεί σε χρόνο μηδέν να ΚΑΘΟΡΙΣΕΙ ποιος θα είναι ο επόμενος Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Δεχόμαστε τα πυρά πανταχόθεν αλλά σαν πιστολέρο γνωρίζουμε ότι εφόσον πυροβολείς, θα σου ανταποδώσουν στα ίσα…

• Απίστευτο αλλά Κυπριστανικό: Επειδή αρκετοί εκ των νεοσσών της Βουλής αγνοούν βασικούς κανόνες ευγενείας , παρουσιάζουν τάσεις Ευρωττοπουζοκυπραίου πολιτικού και κρατούν μούτρα σε όσους τους κριτικάρουν, τους διατυπώνουν την άποψη τους, χωρίς να ανταποδίδουν χαιρετισμούς και φιλοφρονήσεις από θαμώνες του Κοινοβουλίου, θα εισηγηθούμε στην Αννιτούλα να ετοιμάσει μια ταμπέλα και να την βάλουμε στην είσοδο του Ναού της Δημοκρατίας. Χωριάτικη μεν έκφραση αλλά αυτή μόνο ενδεχομένως να καταλαβαίνουν, αφού πιστεύουν ότι ανέβηκαν σε θρόνο και υποτιμούν τους πάντες. Λοιπόν αυτό το περιέγραψε ευκρινώς η λαϊκή θυμοσοφία. « Απού μπαίνει τζιαί λαλεί με γειά σου, με καλώς τον, στον παναύρι έπαρτον τζιαι δώστον όσο – όσο».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πιστολέρο: Τελευταία Ενημέρωση

X