ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Aντίπαλο θα έχει ο Νικόλας Π. για Προεδρία - Χριστιάνα VS Χρύσης για θέση Αναπληρωτή

Πιστολέρο

Πιστολέρο

pistolerop20@gmail.com

ΠΑΡΑΛΗΡΟΥΝ ΜΕ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΜΑΧΑΙΡΩΜΑΤΑ ΛΟΓΩ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗ

Καλά τόσα μαγικά τους έκανε ο ΝΙΚΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗΣ που όλοι ζαλίστηκαν και παραληρούν στα κόμματα, φτάνοντας στο σημείο να
ανταλλάσσουν με ευπρέπεια συναγωνιστικά μαχαιρώματα; Α, πα, πα. ΔΙΑΛΥΤΗΣ είναι ο Πρόεδρος μας των πολιτικών σχηματισμών. Άσε θα το επεξεργαστούμε κι αυτό σύντομα και να δούμε μπας και ο ΝικΧρι μετατραπεί τελικά σαν ΜΕΝΤΟΡΑΣ της απολιτίκ νέας τάξης πραγμάτων στο Κυπριστάν, όπως τον απεκάλεσε ο Τμηματάρχης Υψηλής πολιτικής της ΞΥΠ. Πάντως, μέχρι και ο ΑΔΙΑΜΦΗΣΒΗΤΗΤΟΣ μέχρι πρότινος και κυρίως πριν από όσα διαδραματιστούν στις Προεδρικές εκλογές, ΝΙΚΟΛΑΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ φαίνεται ότι άρχισε να ακούει το ποδοβολητό του ιππικού των ΑΝΤΙΡΡΗΣΙΩΝ.

ΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΤΑ ΚΟΤΣΙΑ ΝΑ ΤΑ ΒΑΛΕΙ ΜΕ ΤΟ ΠΡΙΓΚΙΠΑΤΟ

Μέχρι στιγμής φυσικά όλα βρίσκονται υπό εκκόλαψη και απομένει, όπως επισημαίνει χαρακτηριστικά και πράκτορας της ΞΥΠ που ανήκει στο Τμήμα των ανεμογάμηδων (αυτών που ασχολούνται με θέματα ΔΗΚΟ- ΔΗΠΑ), να δούμε ποιος έχει τους υπερμεγέθεις γενετικούς αδένες ή ενδεχομένως (είδατε πως είμαστε υπέρ της ισότητας των φύλων) ποια διαθέτει τις υπερτραφείς ωοθήκες, για να αντιπαραταχθεί στον ΠΡΙΓΚΙΠΑ. Ε, μην μου πείτε ότι είναι εύκολο εγχείρημα κάποιος να τα βάλει με το Πριγκιπάτο ντε λα Στρακκέ και να αντιμετωπίσει την μήνη της βασιλικής οικογενείας.

Εμείς μεταφέρουμε τις πληροφορίες, και αμαρτίες αν και έχουμε πολλές, διατηρούμε τις επιφυλάξεις μας περί της μάχης στο ΔΗΚΟ. Πάντως η ΜΟΥΡΜΟΥΡΑ και οι ΜΕΜΨΙΜΟΙΡΙΕΣ είναι έντονες και κορυφώθηκαν – πάλι το γνωστό αφήγημα-από την σύσταση του Υπουργικού Συμβουλίου και το πανηγύρι παρασκηνίου που προηγήθηκε. Ε, μα να φτάσει στο σημείο να τους αποκαλέσει μοιρολογίστρες ο ΝΙΚΟΛΑΣ Π. τότε φανταστήκατε τι άκουσε περί απαιτήσεων ... Ενδεικτικό πάντως είναι ότι λόγω και των μοιρολογιστρών, και της διαμάχης που εξετράπη, ο Πρίγκιπας απομάκρυνε από τα κομματικά του καθήκοντα τον μέχρι πρότινος αρχικονκλαβιούχο ΓΙΩΡΓΟ ΣΟΛΩΜΟΥ.

ΚΑΤΑ ΣΥΝΘΗΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΑΝΤΙΒΑΣΙΛΙΚΩΝ ΨΑΧΝΕΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟ

Έτσι οι παρασκηνιακές ζυμώσεις αντιφρονούντων ή καλύτερα αντιβασιλικών διογκώθηκαν και μια ανομοιογενής συμμαχία που σχηματίστηκε ψιθυρίζει περί εσωκομματικών ανακατατάξεων και παράλληλα βολιδοσκοπεί συγκεκριμένα πρόσωπα αν είναι διατεθειμένα, ούτως ώστε κάποιος εξ αυτών να είναι ανθυποψήφιος του Πρίγκιπα στο εκλογικό συνέδριο του κόμματος τον ερχόμενο Ιούνιο. Οι διεργασίες βρίσκονται σε νηπιακό στάδιο και όλα είναι ρευστά αν και ο χρόνος μέχρι το εκλογικό συνέδριο του Ιουνίου δεν είναι και ιδιαίτερα μεγάλος ώστε να επιτρέπει τον καθησυχασμό οποιουδήποτε.

ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ Ο ΝΙΚΟΛΑΣ ΔΕΝ ΑΚΟΥΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΣΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ

Ωστόσο, οι πληροφορίες του ανεμογάμη πράκτορα της ΞΥΠ επιμένουν ότι ανώτατος κομματικός αξιωματούχος με πολιτειακό αξίωμα παρουσιάζεται πανέτοιμος να διεκδικήσει την Προεδρία του ΔΗΚΟ έστω και αν οι πιθανότητες εκλογής του δεν είναι και πάρα πολλές με τα υφιστάμενα δεδομένα. Παρά ταύτα θα καταγράψει σημαντικό ποσοστό, θα προσφέρει στους αντιβασιλικούς του ΔΗΚΟ μια άλλη επιλογή και ευκαιρία σε όσους μουρμουρούν στο παρασκήνιο και εκφράζουν διαμαρτυρίες να στείλουν το σχετικό μήνυμα προς τον ΠΡΙΓΚΙΠΑ ΝΙΚΟΛΑΟ.

Μάλιστα, το κυριότερο εκ των επιχειρημάτων είναι ότι ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ βρίσκεται σε ΑΠΟΣΤΑΣΗ τόσο από την βάση όσο και από τους βουλευτές και άλλους αξιωματούχους του κόμματος και δεν δέχεται εισηγήσεις και απόψεις που του καταθέτουν για καίρια ζητήματα που απασχολούν το κόμμα. Κλείστηκε στο καβούκι του λένε και παίρνει αποφάσεις ΜΟΝΟ κατόπιν συμβουλών του κονκλαβίου που κατοικοεδρεύει στο Πριγκιπάτο ντε λα Στρακκέ. Όπως λέει χαρακτηριστικά βουλευτής του ΔΗΚΟ καφέ με τον Νικόλα στο γραφείο του έχουμε να πιούμε από την εποχή που δεν υπήρχε το ΦΡΕΝΤΟ ΕΣΠΡΕΣΣΟ που αντικατέστησε τον καφέ από το ουτζάκι (μηχάνημα με άμμο που παρασκευάζει τον πλέον αυθεντικό κυπριακό καφέ).

ΧΡΥΣΗΣ ΠΑΝΤΕΛΙΔΗ ΜΕ ΠΑΡΟΤΡΥΝΣΗ ΝΙΚΟΛΑ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ ΘΕΣΗ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ

Αλληλένδετο με την όλη κατάσταση και ενδεχομένως της προσπάθειας του Πρίγκιπα να ΕΠΙΒΛΗΘΕΙ σε όλη την κομματική επικράτεια, θεωρείται και η αναμενόμενη – για τους πράκτορες της ΞΥΠ θεωρείται βέβαιη- υποβολή υποψηφιότητας από τον βουλευτή Λευκωσίας ΧΡΥΣΗ ΠΑΝΤΕΛΙΔΗ, για την θέση του Αναπληρωτή Προέδρου του ΔΗΚΟ. Ουάου. Οπόταν καταλαβαίνετε ότι η μάχη ΧρυΠαν με την νυν κάτοχο της θέσης ΧΡΙΣΤΙΑΝΑ ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΥ, θεωρείται κρίσιμη έως και αδυσώπητη και θα προκαλέσει αναταράξεις και αναταραχές στο ΔΗΚΟ.

Προφανώς και ο ΧρυΠαν στηρίζεται από το Πριγκιπάτο με την εσωκομματική μάχη για την κατάληψη του δεύτερου τη τάξει στο ΔΗΚΟ να αναμένεται ενδιαφέρουσα. Από πλευράς της η ΧριΕρω έχει δημιουργήσει τους δικούς της εσωτερικούς μηχανισμούς και η μακρόχρονη παρουσία της στο κόμμα, αλλά και η κοινοβουλευτική της δράση, παραπέμπουν σε οξείες για το ΔΗΚΟ, επιπλοκές . Οι πληροφορίες που περισυλλέξαμε, επιμένουν ότι η απομάκρυνση Γ. Σολωμού και η πρόθεση για στήριξη Χρύση Π, από τον Πρίγκιπα για θέση Αν. Προέδρου, παραπέμπουν σε απώλεια της εμπιστοσύνης του Πριγκιπάτου προς την Χριστιάνα Ε., την οποία δεν θεωρούν καθαρόαιμη βασιλική.

Η ΠΡΟΘΕΣΗ ΑΚΕΛ ΝΑ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΕΙ ΣΤΙΣ ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ΤΗΝ ΜΗΝΗ ΝΙΚΟΛΑ

Ακόμη, οι παροικούντες στην Γρίβα - Διγενή, επιμένουν ότι ο Πρίγκιπας δεν συγχώρεσε ποτέ τις παρασκηνιακές προεκλογικές διαβουλεύσεις που αποδίδει στα δυο εν λόγω ηγετικά στελέχη (ΧριΕρω- ΓιΣο), για να υπάρξει συνεργασία με το ΑΚΕΛ, αλλά με κοινό υποψήφιο για την Προεδρία της Δημοκρατίας, την ΧΡΙΣΤΙΑΝΑ ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΥ. Για όσους παρακολουθούν τις εξελίξεις θα επισημάνουμε ότι την εν λόγω πρωτοβουλία ανέλαβε εκ μέρους του ΑΚΕΛ ο βουλευτής ΑΡΙΣΤΟΣ ΔΑΜΙΑΝΟΥ, που εκθείαζε μάλιστα και τις ικανότητες της
Χριστιάνας και την χαρακτήριζε νικηφόρα επιλογή. Βεβαίως θα αποκτούσε περαιτέρω δυναμική λόγω φύλου στην συγκεκριμένη χρονική συγκυρία (ήταν πρόσφατη η εκλογή ΑΝΝΙΤΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ στην Προεδρία της Βουλής) και θεωρούσε ο ΑριΔα, ότι ΑΚΕΛ- ΔΗΚΟ θα κέρδιζαν τις εκλογές, ενώ με αυτό τον τρόπο διασκέδαζε και τις αντιδράσεις των συντρόφων που δεν ήθελαν υποψήφιο τον Νικόλα Παπαδόπουλο.

ΤΟ ΦΙΑΣΚΟ ΜΕ ΕΚΛΟΓΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΨΙΕΣ ΠΡΙΓΚΙΠΑ

Σημειώνεται ότι αντίστοιχη πρόταση για στήριξη Χριστιάνας Ε. έγινε και για την Προεδρία της Βουλής και τέθηκε στο ταρπέζι, στην διάρκεια των διαβουλεύσεων ΑΚΕΛ- ΔΗΚΟ, που εξελίχθηκαν σε πολιτικό φιάσκο και αποτέλεσαν την απαρχή για εδραίωση και εκλογή μετέπειτα στην Προεδρία της Δημοκρατίας, του ΝΙΚΟΥ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗ. Ο ιστορικός του μέλλοντος θα καταγράψει ότι εκείνη την μέρα ΑΒΕΡΩΦ ΝΕΟΦΥΤΟΥ – ΑΝΤΡΟΣ ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ και άλλοι γαλάζιοι - κόκκινοι ταγοί, υπέγραψαν με την στάση τους, την πολιτική συνταξιοδότηση τους , αφού αν υπερέβαιναν τους ναρκισσισμούς και ψήφιζαν ΝΙΚΟΛΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ τότε το σκηνικό θα ήταν διαφορετικό…

Επανερχόμενοι, να αναφέρουμε ότι ο Πρίγκιπας φυσικά απέρριψε μετά βδελυγμίας την πρόταση για Χριστιάνα Ε , επισημαίνοντας ότι συνιστά ΥΠΟΤΙΜΗΣΗ του κόμματος αλλά και του ιδίου του Προέδρου του ΔΗΚΟ και ανίερη εμπλοκή στα εσωκομματικά ζητήματα, με σαφή στόχο να προκαλέσει την διάσπαση. Μάλιστα, ωτακουστής στο ΔΗΚΟ μας μετέφερε την έκφραση που χαρκτήριζε την αντίδραση Νικόλα.      «Αν θέλουν συνεργασία να ψηφίσουν τον Πρόεδρο του κόμματος . Δεν θα ορίζει το ΑΚΕΛ τον δικό μας υποψήφιο». Από τότε φυσικά έτρεξε αρκετό Χριστοδουλιδικό νερό στο αυλάκι, αλλά ο Πρίγκιπας θεώρησε προσβλητική την εν λόγω πρόταση και καταλόγισε πρόθεση στην
Χριστιάνα Ε. Και ιδού η απάντηση του. Η ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗ της, αφού αν αφεθεί να δυναμώσει περαιτέρω, ενδεχομένως κάποια στιγμή να επιθυμεί και κάτι περισσότερο…και η κατάσταση να μην είναι ΑΠΟΛΥΤΑ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗ.

Απίστευτο αλλά Κυπριστανικό: Όσοι τρέφουν ψευδαισθήσεις ότι η επικράτηση Κιλιντσάρογλου στην Τουρκία θα αλλάξει την πολιτική τους στο Κυπριακό, να τους προσγειώσουμε, γιατί κι αυτός είναι εξίσου σκληρός με Ερντογάν. Εξάλλου, η Τουρκία δεν αλλάζει πολιτική στο Κυπριακό από το 1957, αφού στηρίζεται σ’ αυτή που χάραξε ο ΝΙΧΑΤ ΕΡΙΜ και προνοεί διχοτόμηση του νησιού. . Απλώς εμείς εθελοτυφλούμε ως λαός και περί άλλων τυρβάζουν οι αχάπαροι – μύωπες πολιτικοί μας . Μην ξεχνούμε και την ρήση ότι όλοι οι Τούρκοι και οι σκύλοι τους ανήκουν στην ίδια γενιά…

ΥΓ: ΚΟΥΙΖ: Ποιος τέως αξιωματούχος δεν άντεξε και κλωτσούσε μετά μανίας τα κιβώτια που περιείχαν τα προσωπικά του αντικείμενα που περισυνέλεξαν οι υπήκοοι για να τα πάρει στο σπίτι του; Ακόμη τον ίδιο αξιωματούχο πήραν ελάχιστοι τηλέφωνο και ακόμη και οι πιο στενοί του συνεργάτες τον ξέχασαν. Η απώλεια εξουσίας για κάποιους είναι όπως η αντίστοιχη για προσφιλή πρόσωπα. Πρέπει να περάσεις τα οδυνηρά τέσσερα στάδια κατά τους ψυχολόγους.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πιστολέρο: Τελευταία Ενημέρωση

X