ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Αμφιλεγόμενος υποστηρικτής Μαυρογιάννη - H Πόπη εδραίωσε Άντρο Κ. - Oι διαλυμένοι Οικολόγοι

Αναμειγμένος σε οικονομικό σκάνδαλο ο φίλος του Μπλακτζον

Πιστολέρο

Πιστολέρο

pistolerop20@gmail.com

ΚΛΗΤΗΡΕΣ ΟΙ ΑΡΧΗΓΟΙ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ - Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

• Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ της κοινωνίας όπως εκδηλώθηκε εδώ και καιρό και κορυφώθηκε σ’ αυτές τις Προεδρικές εκλογές, φαίνεται να πετυχαίνει και να προσδιορίζει το πολιτικό σκηνικό των επόμενων χρόνων. Ξεκάθαρα πλέον τα κόμματα θα πρέπει να έχουν αντιληφθεί ότι οι ψηφοφόροι ΔΕΝ ΥΠΑΚΟΥΝ στα κελεύσματα τους, ιδιαίτερα μετά από τα πάνδεινα που υπέστησαν στα χέρια τους για δεκαετίες και τις επανειλημμένες ευκαιρίες που τους έχουν δώσει. Βλέποντας τους στην υποβολή των υποψηφιοτήτων για τις Προεδρικές εκλογές σε μια άκρη, να συνωστίζονται μαζί με τους κοινούς θνητούς ή σε μια άκρη για να μην μπουν στο πλάνο με τον εκλεκτό που στηρίζουν, παρέπεμπαν σε ΚΛΗΤΗΡΕΣ που περιμένουν να τους φωνάξουν για τα θελήματα. Έστω κι έτσι το μάθημα το πήραν. Περιμένουμε να δείξουν συνέπεια στην συνέχεια αν και φαίνεται ότι δεν θα τους υπακούν ούτε και οι εκλεκτοί τους…

• Όπως το περιγράφει γλαφυρά και ο Τμηματάρχης Υψηλής πολιτικής της ΞΥΠ, παραπέμποντας στην λαϊκή παράδοση, θύμισαν την πρακτική που ακολουθείτο όταν θα λόγιαζαν (τι φοβερή έκφραση, ότι έδιναν τον λόγο τους) την κορούδα της οικογένειας και επειδή ένας από τους αδελφούς της, ήταν ατίθασος, αυθόρμητος και ενδεχομένως παρορμητικός, ενίοτε και με κάποια ιδιαίτερα προβλήματα συμπεριφοράς, για να μην δημιουργήσουν άσχημη εικόνα στους μελλοντικούς συμπεθέρους, τον έστελναν στα χωράφια για να μην εμφανιστεί και να χαλάσει η καλή εικόνα της οικογενείας. Τώρα τους δίνεται η ευκαιρία να μπουν κουμπάροι ή να βαφτίσουν το μωρό (οι αρχηγοί κομμάτων) αλλά φαίνεται ότι δεν ψώνισαν τα χρειώδη της.. βάφτισης.

Ο ΥΨΛΗΟΒΑΘΜΟΣ ΚΥΠΡΙΟΣ ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ ΜΑΥΡΟΓΙΑΝΝΗ

• Ας δούμε και αρκετά που προκύπτουν από την υποβολή των υποψηφιοτήτων και που η ΞΥΠ δια των πρακτόρων της, σας μεταφέρει ορισμένες παραμέτρους που δεν είδαν το φως της δημοσιότητας …εκτενώς. Θα ξεκινήσουμε από τον υποστηρικτή Νο 72 του ΑΝΤΡΕΑ ΜΑΥΡΟΓΙΑΝΝΗ, ονόματι ΣΕΒΑΝ ΜΠΕΝΟΝ ΒΑΧΕ, ο οποίος σύμφωνα με τον κατάλογο είναι κάποιος Αρμένιος κυπριακής υπηκοότητας, ο οποίος έφτασε μέχρι το πόστο του ΒΟΗΘΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΟΥ ΟΗΕ. Ουάου θα αναφωνήσετε. Το ψηλότερο αξίωμα που πήρε κάποιος με την υπηκοότητα Κυπριστάν. Γιατί δεν ΠΡΟΒΛΗΘΗΚΕ ΕΠΑΡΚΩΣ και ο Μπλακτζον δεν τον παρουσίασε, σαν πιστοποιητικό της έξωθεν καλής μαρτυρίας από ανθρώπους με τόση εμπειρία και θέση στην διεθνή κοινότητα; Έλα μου ντε. Όταν τρελαίνεσαι να βρεις κάποιο δεξιό δικηγόρο για να σε στηρίξει και να δείξεις ανεξάρτητος, δεν θα προβάλεις μετά μανίας ότι ο κ. Βαχέ, συνεχώς βήχει για σένα;

Σεβάν Mπεvόv Βαχέ

Αρμένιος κυπριακής υπηκοότητας, αξιωματούχος της γενικής γραμματείας των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη, επί μακρά σειρά ετών. Γεννήθηκε στη Λευκωσία το 1937. Μετά την αποφοίτησή του από τη Σχολή Μελκονιάν φοίτησε στο Κολλέγιο Κολούμπια των Ηνωμένων Πολιτειών, όπου έτυχε διπλώματος στην ιστορία και τη φιλοσοφία. Είναι επίσης απόφοιτος της Σχολής Διεθνών και Δημοσίων Υποθέσεων του Πανεπιστημίου Κολούμπια.

Εισήλθε στη γραμματεία των Ηνωμένων Εθνών το 1965 και υπηρέτησε σε διάφορα τμήματα της γραμματείας, όπως το Τμήμα Δημοσίων Πληροφοριών, την Ειδική Επιτροπή για την Κατάσταση Αναφορικά με την Εφαρμογή της Διακήρυξης για την Παραχώρηση Ανεξαρτησίας σε Αποικιακές Χώρες και Λαούς, κ.ά. Από το 1982 ως το 1988 υπηρέτησε ως γραμματέας του Οικονομικού και Κοινωνικού Συμβουλίου του ΟΗΕ. Με αυτή την ιδιότητα υπηρέτησε επίσης ως γραμματέας της Β' Επιτροπής (Οικονομικής) της Γενικής Συνέλευσης και γραμματέας της Ειδικής Επιτροπής του Οικονομικού και Κοινωνικού Συμβουλίου για τη μελέτη σε βάθος της δομής και αρμοδιοτήτων των διακυβερνητικών οργάνων του ΟΗΕ στον οικονομικό και κοινωνικό τομέα.

Τον Ιανουάριο του 1985 ο Μπενόν Σεβάν ήταν ο ανώτερος αξιωματούχος της γραμματείας που συνόδευσε την αποστολή η οποία διερεύνησε την κατάσταση των αιχμαλώτων πολέμου στον Περσοϊρακινό πόλεμο.

Τον Απρίλιο του 1988 ο Σεβάνδιορίστηκε από τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Πέρεζ ντε Κουεγιάρ βοηθός ειδικός αντιπρόσωπός του στο Αφγανιστάν, με αποστολή την επιτήρηση εφαρμογής της συμφωνίας για το Αφγανικό που υπεγράφη στη Γενεύη.

Το 1992 διορίστηκε βοηθός γενικός γραμματέας στο Τμήμα Πολιτικών Υποθέσεων των Ηνωμένων Εθνών.

Το 1996 ο Σεβάν ανέλαβε ως επικεφαλής του προγράμματος «Πετρέλαιο για Τρόφιμα» στο Ιράκ, το οποίο διήρκεσε μέχρι το 2003. Το πρόγραμμα ετέθη σε εφαρμογή με απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας και απέβλεπε στην αντιμετώπιση των αρνητικών επιπτώσεων που είχαν στους Ιρακινούς οι διεθνείς κυρώσεις οι οποίες είχαν επιβληθεί στη χώρα τους. Το 2005 το όνομα του Σεβάν, μαζί με εκείνο του πρώην γενικού γραμματέα του ΟΗΕ Μπούτρος Μπούτρος Γκάλι, αναμείχθηκε σε οικονομικό σκάνδαλο αναφορικά με τη διαχείριση του προγράμματος «Πετρέλαιο για Τρόφιμα». Συγκεκριμένα, επιτροπή των Ηνωμένων Εθνών, με πρόεδρο τον Πολ Βόλκερ, πρώην διοικητή της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, σε έκθεσή της υποστήριξε ότι ο Μπενόν Σεβάν χρησιμοποίησε την υψηλή θέση του για να εξασφαλίσει προνομιακές εγκρίσεις αγοράς πετρελαίου σε επίλεκτες εταιρείες της Συρίας, της Ιορδανίας, της Αιγύπτου, των ΗΠΑ και της Ρωσίας. Κατά την έκθεση, το σοβαρότερο «ατόπημά» του ήταν η προνομιακή «διευκόλυνση» εταιρειών που είχαν σχέση με φιλικές ή οικογενειακές γνωριμίες με την οικογένεια του Μπούτρος Μπούτρος Γκάλι , ενώ γινόταν λόγος για «ανεξήγητο απόθεμα» 160.000 δολαρίων στον λογαριασμό του Σεβάν. Ο ίδιος ο Σεβάν απέρριψε τους ισχυρισμούς, εξηγώντας ότι το ποσό αυτό προήλθε από κληρονομιά θείας του στην Κύπρο και τόνισε ότι «δεν πήρε ούτε ένα σέντ» προμήθεια ή άλλου είδους ανταμοιβή από το πρόγραμμα των Η.Ε. Εναντίον του δεν διατυπώθηκαν τελικά οποιεσδήποτε κατηγορίες. Παραιτήθηκε από τα Ηνωμένα Έθνη τον Αύγουστο του 2005.

ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗ ΤΟΥ ΜΑΥΡΟΓΙΑΝΝΗ

• Οι υπηρεσίες της ΞΥΠ όμως δεν παραβλέπουν κάτι τέτοια και κυρίως δεν αφήνουν τίποτε να περάσει απαρατήρητο. Κάνοντας αναζήτηση στο διαδίκτυο (ιδού η ευλογία που προσφέρει αυτός ο δαίμονας, το ίντερνετ) βρίσκεις διάφορα για τον ΑΜΦΙΛΕΓΟΜΕΝΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΗ του ΜΠλακΤζον. Εμείς, επιλέξαμε να σας παρουσιάσουμε την αναφορά της διαδικτυακής εγκυκλοπαίδειας ΠΟΛΥΓΝΩΣΗ( Τράπεζας Κύπρου- Πολίτης) , όπου αναφέρεται στο ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ βιογραφικό του κ Βαχέ και τις θέσεις που υπηρέτησε καθώς και την ανέλιξη του στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών( σχετικός σύνδεσμος παρατίθεται). Ωστόσο, υπάρχει και σχετική αναφορά που την μεταφέρουμε αυτούσια: « Το 1996 ανέλαβε ως επικεφαλής του προγράμματος « πετρέλαιο για τρόφιμα» στο Ιράκ το οποίο διήρκεσε μέχρι το 2003. Το 2005 το όνομα του Μπον Σεβάν, μαζί με εκείνο του πρώην Γ.Γ του ΟΗΕ, ΜΠΟΥΤΡΟΣ- ΜΠΟΥΤΡΟΣ ΓΚΑΛΙ( ναι καλέ αυτός που κάποτε είχε κάποιες ΙΔΕΕΣ για επίλυση του Κυπριακού) , αναμείχθηκε σε ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ αναφορικά με την διαχείριση του προγράμματος. Συγκεκριμένα επιτροπή του ΟΗΕ, με Πρόεδρο τον ΠΟΛ ΒΟΛΚΕΡ , πρώην διοικητή της Ομοσπονδιακής τράπεζας των ΗΠΑ, σε έκθεση της, υποστήριξε ότι ο Σεβάν Βαχέ χρησιμοποίησε την θέση του, για να εξασφαλίσει προνομιακές εγκρίσεις αγοράς πετρελαίου σε επίλεκτες εταιρείες αραβικών χωρών. Σοβαρότερο ατόπημα του ήταν η προνομιακή διευκόλυνση εταιρειών που είχαν φιλικές ή οικογενειακές σχέσεις με την οικογένεια του Γκάλι. Μάλιστα γινόταν λόγος για ανεξήγητο απόθεμα 160 χιλιάδων δολαρίων στον λογαριασμό του Σεβάν». Αμάν τα χάπια μου τα μαυρογιαννίτικα.

ΠΕΣ ΜΟΥ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΟΥ ΛΕΝΕ ΣΥΧΝΑ ΣΤΟΝ ΑΓΡΟ

• Φυσικά και γνώριζε τα πάντα ο ΜΑΥΡΟΓΙΑΝΝΗΣ για την δράση του κ. Σεβάν, αφού υπηρέτησε κι αυτός στην έδρα του ΟΗΕ ως Μόνιμος αντιπρόσωπος για αρκετά χρόνια. Περισσότερο, θα τον γνώριζε ο αρχι- επιτελάρχης του ΠΑΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ, αφού ως αμερικανάκι επιχειρηματίας είχε σχέσεις με αρκετούς Κύπριους της διασποράς. Τώρα, γιατί επέλεξαν να μας τον παρουσιάσουν σαν υποστηρικτή τους, είναι μια άλλη ΠΟΝΕΜΕΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. Χάθηκαν τόσοι άνθρωποι να προβληθούν για τη στήριξη στον ΜπλακΤζον και θα έπρεπε οπωσδήποτε να ήταν ο Σεβάν ; Ο ΚΛΗΤΗΡΑΣ και ΨΗΦΟΚΟΥΒΑΛΗΤΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ, απλώς υπακούει και δεν μιλάει και για το συγκεκριμένο και για πολλά. Τον λογαριασμό όμως ποιος θα τον πληρώσει είναι το θέμα…Για τον Μπον Σεβάν καλά είναι να τον ρωτήσουν οι μάστροι μαρκουτζοφόροι δημοσιογράφοι, που θα έχουν την ευκαιρία στην τηλεμαχία της Τετάρτης να έχουν όλους τους υποψηφίους απέναντι τους. Ξέρετε στον Αγρό λένε συχνά. Πες μου τους φίλους σου να σου πω ποιος είσαι.

Η ΠΟΠΗ ΑΒΡΑΑΜ ΚΑΗΚΕ ΑΠΟ ΑΧΙΛΛΕΑ Δ. ΠΡΟΣ ΤΕΡΨΙΝ ΤΟΥ ΑΝΤΡΟΥ Κ.

• Να επισημάνουμε και κάτι άλλο που προκύπτει από ο πανηγύρι των υποψηφιοτήτων. Ο τέως ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΑΝΤΡΟΣ ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ ΚΛΕΙΔΩΣΕ την παραμονή του στο Κοινοβούλιο μέχρι της λήψης της θητείας του. Ε, βεβαίως, όταν ο ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ ΕΚΑΨΕ την ηθοποιό ΠΟΠΗ ΑΒΡΑΑΜ αναφέροντας ότι τον στηρίζει, τότε ο Άντρος Κ. δεν θα παραιτηθεί για να καταλάβει την έδρα του στην Βουλή η πρώτη επιλαχούσα που είναι το γλυκό Ποπάκι. Έτσι όσοι μεμψιμοιρούσαν για τον Άντρο ότι δεν έχει ενεργό συμμετοχή στις εργασίες της Βουλής και το ΑΚΕΛ έχει πρόβλημα εκπροσώπησης, γιατί παρουσιάζεται στις Επιτροπές με μείον 2 βουλευτές( ΣτεφΣτεφ- Άντρος), τώρα σώπασαν, γιατί δεν μπορούν να δώσουν την έδρα στον Αχιλλέα Δ.. Τυχερέ Αντρίκκο.

• ΠΗΡΑΝ ΤΟΥΣ ΣΚΥΛΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΓΑΤΕΣ ΤΩΝ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΚΑΙ Ο ΠΑΜΠΟΣ ΚΑΝΕΙ ΤΟΝ ΘΥΜΩΜΕΝΟ

• Την μεγαλύτερη πλάκα την έχουν οι ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ. Ρε σας πήραν και τους σκύλους και τις γάτες και εσείς προειδοποιείτε σε διάσκεψη τύπου ότι τα μέλη σας δεν πρέπει να μετέχουν στην προεκλογική εκστρατεία; Τι κάνει η καμήλα στο Πεντάκωμο; Ο σκύλος που δανείστηκε ο ΑΧΙΛΛΕΑΣ Δ., και μας το έπαιξε φιλόζωος στην υποβολή υποψηφιοτήτων, ανήκει στον Αντιπρόεδρο των Οικολόγων ΑΔΩΝΗ ΓΙΑΓΚΟΥ. Και αργότερα εμφανίστηκε η βουλευτής ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΑΤΤΑΛΙΔΟΥ, κοινοβουλευτική συνεργάτιδα ΕΦΗ ΞΑΝΘΟΥ και η ΚΑΛΛΙοΠΗ ΙΩΣΗΦΙΔΟΥ στο πλευρό του Μαυρογιάννη. Πώς να σας περιγράψει κάποιος ΧΑΡΑΑΜΠΕ ΘΕΟΠΕΜΠΤΟΥ; Συνονθύλευμα , διαλυμένη διαδήλωση , αχταρμά; Κλείστε το μαγαζί και τραβάτε ο καθένας τον δρόμο του και φτάνει να θέλετε να σας λένε και κόμμα με αρχές…

• Απίστευτο αλλά Κυπριστανικό: Μετά που αποκάλεσαν φασίστες την Ιταλική Κυβέρνηση και την ΜΕΛΟΝΙ τώρα το ΡΙΚιστάν χαρακτήρισε ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ τους Κινέζους για όσα ακολουθούν ή παρουσιάζουν για κορωνοιό( δελτίο Σαββάτου) . Τελικά αν υπήρχε τρόπος και εξαρτάτο από την δημόσια ραδιοτηλεόραση, θα διακόπτονταν οι σχέσεις με όλες τις χώρες του πλανήτη. Ε, για όλους κάτι θα ανακάλυπταν να τους χαρακτηρίσουν. Το κουβαριστράδικο του ΘΑΝΑΣΗ ΤΣΩΚΟΥ και του λογιστή ΜΙΧΑΛΗ ΜΙΧΑΗΛ χαράσσει πολιτική και ο ΝΙΚΑΡΟΣ που πάλι πέτυχε διάνα, τους ακολουθεί. Πάντως η ΜΑΔΑΓΑΣΚΑΡΗ τι- βι δεν κάνει τέτοια ατοπήματα. Εκτός κι αν τα θεωρείτε λεπτομέρειες.

• ΥΓ: Τι ψηφίζει αυτές τις εκλογές ο Ευρωβουλευτής του ΑΚΕΛ ΝΙΑΖΙ ΚΙΖΙΛΓΙΟΥΡΕΚ; Πάντως όχι Μαυρογιάννη και τον εκλεκτό του ΑΚΕΛ. Ε, μα αφού άτομο του στενού του περιβάλλοντος ( η ΞΥΠ γνωρίζει) υπέγραψε υπέρ ΑΧΙΛΛΕΑ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πιστολέρο: Τελευταία Ενημέρωση

X