ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

ΑΚΕΛ: Στέφανος - Λουκαΐδης: Ποιος θα παραλάβει το χάος;

Αλλαγή ηγεσίας με ίδια υλικά.

Πιστολέρο

Πιστολέρο

pistolerop20@gmail.com

Ο νέος ηγέτης του ΑΚΕΛ που από αύριο παίρνει το δακτυλίδι από τον ΑΝΤΡΟ ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ, θα έχει να αφηγείται ότι παρέλαβε πρωτοφανές χάος. Αν θα τα καταφέρει να παραδώσει κόμμα με προοπτική, ο χρόνος θα δείξει, αν και με τα υφιστάμενα δεδομένα προδιαγράφεται δυσοίωνο το μέλλον του κόμματος της αριστεράς, αφού για να γυρίσει ο ήλιος, όπως αρέσκονται να άδουν οι σύντροφοι, θέλει δουλειά πολλή.

Αρχίζει λοιπόν το Παγκύπριο Συνέδριο του ΑΚΕΛ, υπό πρωτοφανείς συνθήκες - ελέω και πανδημίας - αλλά κυρίως από τις ανοικτές πληγές και τον βαθύ διχασμό που επικρατεί στο κόμμα, λόγω και της απίστευτης συρρίκνωσης των ποσοστών, αλλά και ελέω της απώλειας του ηγετικού του ρόλου στην κοινωνία. Η κατάσταση στο κόμμα, μάλλον δεν θα ομαλοποιηθεί σύντομα, αφού αρκετοί εκ των συνέδρων παρουσιάζονται έτοιμοι να κριτικάρουν έντονα την ηγεσία, αλλά και να ζητήσουν την απόδοση ευθυνών. Ήδη ο προσυνεδριακός διάλογος που αναπτύχθηκε το προηγούμενο διάστημα, προϊδέασε περί του συγκρουσιακού κλίματος που θα επικρατήσει και φαίνεται ότι αυτή την περίοδο δύσκολα μπορούν να επανασυγκολληθούν τα κόκκινα συντρίμμια.

Αναφορές όπως της δημοσιογράφου ΜΑΡΙΑΣ ΠΑΠΑΛΑΖΡΟΥ, προκάλεσαν έκπληξη , κυρίως λόγω της καυστικότητας τους, αφού έκανε λόγο περί εκβιασμών, προσωπικών ατζέντων και δωρο - κουπονιών ως μεθόδων προσέλκυσης ψήφων στις εκλογές του Μαΐου. Χαρακτηριστικότερη όμως αποστροφή στις εκφράσεις της καλής συναδέλφου και γνήσιας αριστερής Μαρίας είναι και η έμμεση μπηχτή στον υιό Χριστάκη Χριστόφια για την περίφημη ατάκα περί της εργασίας της γιαγιάς του, επισημαίνοντας του ότι «μπήκαν στην Βουλή οι εγγονοί της πλύστρας, μήπως όσοι έμειναν έξω είναι εγγονοί τσιφλικάδων; Λιγότερη αλαζονεία και περισσότερος σεβασμός σας παρακαλούμε».

Όσον αφορά τον νέο Γενικό Γραμματέα του ΑΚΕΛ που θα εκλεγεί την ερχόμενη Κυριακή από την νέα Κεντρική Επιτροπή που απαριθμεί 105- 110 άτομα εκτός κι αν προστεθούν περισσότερα, αφού κάτι τέτοιο δίνει την ευχέρεια το καταστατικό, προτεινόμενοι υποψήφιοι θα είναι οι ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ και ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΟΥΚΑΙΔΗΣ. Αν και άφησε κάποια υπονοούμενα - κυρίως για να μετρήσει τις αντιδράσεις - ότι θα είναι υποψήφιος και ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΔΗΣ, εντούτοις μάλλον δεν θα κατέλθει.

Όσον αφορά τις πιθανότητες ενός εκάστου παρουσιάζονται μοιρασμένες και κάθε πρόβλεψη ενδεχομένως να είναι παρακινδυνευμένη. Ωστόσο, σημαντικό ρόλο θα παίξει και η επιθυμία της οικογένειας Χριστόφια, η οποία αναμένεται να διαθέτει σημαντικό αριθμό εκλεκτόρων στην Κ. Επιτροπή. Μάλλον η επονομαζόμενη και αγία οικογένεια, κλίνει προς την πλευρά του κ. Στεφάνου, οπόταν μια τέτοια κίνηση ενδεχομένως να αλλάξει τις ισορροπίες. Ακόμη τον δικό του ρόλο, αλλά σίγουρα όχι ιδιαίτερα σημαντικό, αφού το προφίλ του απερχόμενου Γενικού Γραμματέα έχει τρωθεί ανεπανόρθωτα, θα παίξει και η θέση του Άντρου Κυπριανού, ο οποίος θα επιθυμήσει να παραδώσει το δακτυλίδι στον διάδοχο του, για να έχει στο μέλλον και τις ανάλογες προσβάσεις.

Πάντως η σκληρή πραγματικότητα για το ΑΚΕΛ είναι ότι οι αλλαγές θα γίνουν με τα ίδια υλικά, αφού και οι δυο, Στέφανος Στεφάνου και Γιώργος Λουκαίδης, αλλά και ο ΧριΧρι, υπήρξαν στελέχη της ηγεσίας του κόμματος, οπόταν η όποια αλλαγή γίνεται με τα ίδια υλικά.

Εν πάσει περιπτώσει οι στιγμές είναι ιστορικές και για το ΑΚΕΛ και για την πολιτική σκηνή του τόπου, αφού το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα εκλέξει τον νέο του ηγέτη, που υπό προϋποθέσεις- συμπτώσεις και αρκετά άλλα γεγονότα, ενδεχομένως να είναι και ο επικεφαλής του κράτους ή άλλου πολιτειακού αξιώματος.

Απίστευτο αλλά Κυπριστανικό: Μέχρι και για τον αριθμό των κοινοβουλευτικών συνεργατών έκανε παρέμβαση ο Φούλης και όρισε το παιχνίδι. Ε, μα αφού οι υπόλοιποι κατέστησαν κομματάρχες χωρίς φωνή…

ΥΓ. Ευχαριστούμε από καρδιάς όσους ευχήθηκαν ή μας τίμησαν με την παρουσία τους στον γάμο της αδελφής μου Πίτσας μετά του Δημήτρη Γερολέμου. Νοιώσαμε την αγάπη όλων και αυτή είναι η ανταμοιβή των ανθρώπων. Τα υπόλοιπα είναι εκ του περισσού. Εξάλλου η ευτυχία δεν είναι κάτι απροσδιόριστο. Είναι στιγμές.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πιστολέρο: Τελευταία Ενημέρωση