ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

2.2 δισεκατομμύρια μοιράζονται γιατροί - νοσηλευτήρια - φαρμακευτικές εταιρείες

Περίεργη απόφαση Γ. Λογιστηρίου απαλλάσσει φαρμακευτικές από ρήτρες για καθυστερήσεις

Πιστολέρο

Πιστολέρο

pistolerop20@gmail.com

• Τεράστια βιομηχανία. Μιλάμε ότι μετεξελίχθηκε ως βαριά και με προοπτική να κατακτήσει ακόμη περισσότερα και κυρίως να καταβροχθίσει όσα τολμούν να κρύβουν οι κάτοικοι του Κυπριστάν. Χρησιμοποιούν απλές μεθόδους. Μάρκετινγκ - προβολής από τα ευκολόπιστα Μέσα Μαζικής Εξημέρωσης και με την μέθοδο της διασπορά φόβους και πανικού στους πολίτες που στοχεύει να τους οδηγούν στις αγκάλες τους. Εκεί, θα τους παραλάβουν και ως βιομήχανοι που αποσκοπούν στο χρήμα θα τους απομυζήσουν κανονικά και θα ρουφήξουν όσα περισσότερα μπορούν από τους βασανισμένους και φοβισμένους πολίτες. Σου λένε ότι σου προσφέρουν το πιο πολύτιμο αντάλλαγμα- προϊόν, οπόταν δεν πρέπει να έχεις αντιρρήσεις για όλα εκείνα που τους καταβάλεις.

• Μέτοχοι στην βιομηχανία υγείας, που έχει τζίρο ή κύκλο εργασιών αν προτιμάτε, κάθε χρόνο δυο δισεκατομμύρια και 200 εκατομμύρια Ευρώ είναι οι γιατροί, τα νοσηλευτήρια και οι φαρμακευτικές εταιρείες. Αυτοί μοιράζονται τα 2.2 δις που αντιστοιχούν με το ένα δέκατο του πλούτου που παράγει η χώρα για ολόκληρο τον χρόνο, αν ληφθεί υπόψη ότι το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν (ΑΕΠ) κυμαίνεται στα 20 δισεκατομμύρια. Δηλαδή αυτή η βιομηχανία έχει άνθηση και οσονούπω θα σαρώσει και τα βραβεία για την ευρηματικότητα της.

• Προστέθηκε δε στα προϊόντα και η αντιμετώπιση του κορωνοιού και το χρήμα…πέφτει κανονικά στις τσέπες των μετόχων από τους ταλαιπωρημένους Ευρωττοπουζοκυπραίους. Θέλετε και σύγκριση με στοιχεία, για την άνθηση της βιομηχανίας; Από το 2018 και 2019 που ο τζίρος της βιομηχανίας υγείας ήταν 1.3 δισεκατομμύρια, σχεδόν διπλασιάστηκε και εκτοξεύτηκε το 2021 στα 2.2 δις. τον χρόνο. Ποια βιομηχανία είχε αύξηση κερδών κοντάστο 1 δισεκατομμύριο σε ένα χρόνο;

• Τα τελευταία χρόνια μάλιστα ανέπτυξαν και μια θυγατρική βιομηχανία που καταβροχθίζει αρκετά και συνεχώς χρειάζεται χρήμα. Πρόκειται για το Γενικό Σχέδιο Υγείας (ΓΕΣΥ), για το οποίο οι δαπάνες από τα 920 εκατομμύρια το 2018- 2019 έφθασαν στο 1.276 δις συν τα 550 εκατομμύρια που δαπανούνται για να καλυφθούν τα ελλείμματα των δημοσίων νοσηλευτηρίων. Όπως έλεγε και ο μέγιστος Σπύρος Καλογήρου στον καταπληκτικό ΝΙΚΟ ΚΟΥΡΚΟΥΛΟ στην ταινία «Λόλα» , «είναι πολλά τα λεφτά Άρη». Αμάν τα χάπια μου. Χρήμα, δώσε χρήμα στους ανθρώπους να χορτάσουν.

• Τυχαία είναι που καθημερινά ακούτε ότι καταφθάνουν από το εξωτερικό επενδυτές για να βάλουν χρήμα για ανέγερση νοσοκομείων; Εκτός κι αν πιστεύετε ότι η μοναδική τους έγνοια είναι να σώσουν τους Ευρωττοπουζοκυπραίους και να τους παράσχουν ποιότητα υγείας. Ποιος θα προστατεύσει τους βασανισμένους πολίτες από την ασυδοσία και την υφαρπαγή των χρημάτων; ΚΑΝΕΙΣ. Όταν σου βάζει υποψίες ο ιατρός και σε υποβάλει σε σειρά αχρείαστων εξετάσεων και χρεώνει μια περιουσία για μια επέμβαση, σου δίνει φάρμακα αβέρτα, τότε δεν έχεις περιθώρια αντίδρασης. Υπεισέρχεται εκεί η ΗΘΙΚΗ και ο όρκος του Ιπποκράτη. Έλα καλέ μην είμαστε αιθεροβάμονες. Αν ζούσε ο Ιπποκράτης θα ήταν κι αυτός μεγαλοβιομήχανος με τα κότερα του , τις επαύλεις του και όλα τα συναφή και δεν θα φορούσε χλαμύδες και σαντάλια.

• Κι επειδή κυκλοφορούν πολλοί ευαισθητούληδες και λοιποί τύποι έτοιμοι να ρίξουν την ρετσινιά της ισοπέδωσης, εννοείται και προσυπογράφουμε ότι υπάρχουν ιατροί- επιστήμονες που είναι αφοσιωμένοι στην ιατρική και δεν έχουν μοναδική έγνοια το χρήμα. Βεβαίως και να κερδίσουν, να αμειφθούν και να ζουν αξιοπρεπώς, αλλά με φειδώ, ενσυναίσθηση και σεβόμενοι τους ταλαιπωρημένους και φοβισμένους πολίτες- ασθενείς τους. Εξάλλου θα τα πάρουν δεκαπλάσια με τα ειλικρινή ευχαριστώ τους και κυρίως την αγάπη και τις ευχές τους.

• Όσο για τις φαρμακευτικές εταιρείες που πλέον κατέστησαν οι πλανητάρχες και διοικούν τους πάντες μέσω και του χρήματος, δεν μπορεί να κάνει και πολλά η Κυπρούλα μας. Εδώ κατέκτησαν τον πλανήτη και με τις κουκκίδες θα ασχολούνται; Το θέμα είναι σ’ αυτούς που διαμοιράζουν το χρήμα να είναι και λίγο συνεσταλμένοι και να μην συνεπαίρνονται και να γίνονται έρμαιο στα σχέδια τους για να κερδίσουν περισσότερα. Μην ξεχνάμε όλοι, ότι για τους πάντες υπάρχει η ΘΕΙΑ ΔΙΚΗ. Κι εκεί δεν υπάρχουν δικολαβισμοί, δικαιολογίες και επιχειρήματα. Άσε που μπορεί να παρουσιαστεί και σαν αυτόκλητος μάρτυρας ο Ιπποκράτης.

• Πάμε και σε κάτι που ανέφερε ο Υπουργός Υγείας ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΑΤΖΗΠΑΝΤΕΛΑΣ, που πασχίζει να εκκαθαρίσει το ναρκοπέδιο που λέγεται τομέας της υγείας, σε πρόσφατη συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Υγείας, αλλά πέρασε στα ψιλά των ΜΜΕ, λόγω άλλων προτεραιοτήτων. Αναφερόμενος λοιπόν σε κάποιες καθυστερήσεις στην προμήθεια φαρμάκων και συνάμα ελλείψεις στην αγορά, επισήμανε το εξής φοβερό : « Τον Μάρτιο του 2020 με εγκύκλιο του το Γενικό Λογιστήριο υπέδειξε ότι δεν πρέπει να πληρώνονται πρόστιμα , επονομαζόμενα και πέναλτι, όταν οι φαρμακευτικές εταιρείες δεν παραδίδουν έγκαιρα τις παραγγελίες».

• Αμάν τι ήταν αυτό; Δηλαδή να φέρνουν όποτε και όταν θέλουν τα φάρμακα χωρίς καμία επίπτωση. Μόνο να εισπράττουν από το κράτος και αυτοί να ταλαιπωρούν με τις καθυστερήσεις τους ασθενείς που περιμένουν τα φάρμακα τους. Και καλά αυτή η οδηγία δεν έτυχε από τον τέως Υπουργό Υγείας , την Κυβέρνηση και τους εμπλεκόμενους, όπως τον Γενικό Ελεγκτή κάποιας μελέτης ή έρευνας και να πληροφορήσουν τους πολίτες;

• Αν ήταν λόγω εκβιασμού των φαρμακευτικών υπηρεσιών λόγω πανδημίας, να πληροφορήσουν τους πολίτες και να το γνωρίζουν επακριβώς. Η προμήθεια φαρμάκων στις χώρες γινόταν ανεξαρτήτως των λοκντάουν και λοιπών μέτρων που επιβλήθηκαν. Περιμένουμε κάποιος να μας εξηγήσει. Να σας πληροφορήσουμε ότι οι βουλευτές- μέλη της Επ. Υγείας δεν ζήτησαν διευκρινήσεις , προφανώς γιατί δεν άκουσαν οι άνθρωποι ή έστω δεν υπάρχει ρουσφέτι για να προσφέρουν στους ψηφοφόρους, οπόταν δεν τους ενδιαφέρει.

• Απίστευτο αλλά Κυπριστανικό: Στην Ελλάδα επέστρεψε για εμβολιασμένους η κανονικότητα. Λικνίζονται , πίνουν, τραγουδούν, φιλιούνται, χωρίς μάσκες και προστατευτικά μέτρα με την εμβολιαστική κάλυψη στη χώρα να βρίσκεται μόνο στο 55 %. Κι εμάς στο Κυπριστάν με 80 % του πληθυσμού εμβολιασμένους συνεχίζονται αυστηρά μέτρα. Τελικά ο μέγας ΣΩΤΗΡΗΣ ΤΣΙΟΔΡΑΣ, ο ΓΚΙΚΑΣ ΜΑΓΙΟΡΚΙΝΗΣ και οι υπόλοιποι Ελλαδίτες λοιμωξιολόγοι που παρέλαυναν από τα κανάλια και οι δικοί μας επιστήμονες τους αντέγραφαν, τους επικαλούνταν και τους εξυμνούσαν, είναι ΑΔΑΕΙΣ, ΑΝΕΥΘΥΝΟΙ και ΑΧΑΠΑΡΟΙ και θα προκαλέσουν προβλήματα στην κοινωνία; Κάποιος δεν πρέπει να μας εξηγήσει; Άτε ρε Ευρωττπουζοκυπραίε φόρεσε την μάσκα σου και σιώπα…

• ΥΓ: Κι επειδή στα καφενεία εφημερίδων και ιστοσελίδων αναφέρονται σε επεισόδια με κλαψιάρηδες πολιτικούς, λόγω των δημοσιευμάτων της στήλης και παραπέμπουν σε ανώνυμη στήλη , να πούμε για πολλοστή φορά ότι δεν φοράμε ούτε μάσκα , ούτε κουκούλα. Έχουμε την φωτογραφία μας στην στήλη και συγγραφέας εδώ και 25 συναπτά έτη από διάφορες επάλξεις είναι ο ΣΤΕΛΙΟΣ ΞΙΟΥΡΗΣ. Καλημέρα σε όλους τους Πάτροκλους και άλλους φίλους μου…

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πιστολέρο: Τελευταία Ενημέρωση