ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

#Mediablog: Τι άλλαξε στην τηλεθέαση; Ποιος σταθμός βρίσκεται στην κορυφή και πού οι υπόλοιποι;

Ηρεμία, τάξη και ασφάλεια...

Χρύσανθος

Χρύσανθος

Ηρεμία, τάξη και ασφάλεια...

Το ίδιο σκηνικό με την τηλεθέαση επαναλήφθηκε και την εβδομάδα που μας πέρασε. Καμία θεαματική αλλαγή ούτε στην κατάταξη των τηλεοπτικών σταθμών, ούτε στα πρωτεία των εκπομπών. Ηρεμία, τάξη και ασφάλεια για κάποιους, ανησυχία, αταξία και ανασφάλεια για άλλους...

Τι λέει η τηλεθέαση;

Ο Alpha βρέθηκε και την περασμένη εβδομάδα στην κορυφή της τηλεθέασης όπου φαίνεται ότι έχει πια στρογγυλοκαθήσει. Τα υπόλοιπα κανάλια διατήρησαν σχεδόν την ίδια σειρά που είχαν και την προηγούμενη εβδομάδα με ελάχιστες διαφορές στα ποσοστά που κατέγραψαν. Διαφοροποίηση υπήρξε στην τρίτη και τέταρτη θέση την οποία μοιράστηκαν δύο κανάλια. Είναι πια ξεκάθαρο ότι οι τηλεθεατές έχουν κάνει τις επιλογές τους, παρά το ότι μια εκπομπή έχει ανοδική τάση και βρέθηκε ένα βήμα πριν από την πεντάδα. Πρόκειται για το 5Χ5 του ΑΝΤ1 για το οποίο θα βρείτε περισσότερα πιο κάτω. 

Η εβδομάδα 08-14 Νοεμβρίου λοιπόν έφερε τα κυπριακά κανάλια στην ακόλουθη σειρά, σύμφωνα πάντα με τις μετρήσεις της εταιρείας Nielsen: Μετά τον πρώτο Alpha, τη δεύτερη θέση κατέλαβε ξανά ο ΑΝΤ1, την τρίτη θέση το SIGMA, ενώ πέμπτη θέση δεν υπήρξε αφού την τέταρτη θέση μοιράστηκαν το OMEGA και το ΡΙΚ1 με το ίδιο ποσοστό. 

Αναλυτική αναφορά στις πρώτες δέκα εκπομπές της περασμένης εβδομάδας θα βρείτε πιο κάτω. Ας δούμε πρώτα την τηλεθέαση που σημείωσαν συνολικά τα κανάλια και την σειρά που έχουν καταλάβει για την δεύτερη εβδομάδα του Νοεμβρίου:

ALPHA: 16.4% 

ΑΝΤ1: 14.2%

SIGMA: 10.4%

OMEGA: 10.2%

ΡΙΚ1: 10.2%

ΡΙΚ2 : 2.3%

ΕΡΤ WORLD: 1.4%

Ποιες εκπομπές κέρδισαν την πρωτιά 

Στην εβδομάδα που πέρασε οι πέντε πιο πετυχημένες εκπομπές ήταν στην ουσία δύο! Το «The Λούης night show» του Alpha που βρέθηκε ξανά στην κορυφή και  η σειρά «Σασμός», επίσης του Alpha η οποία για ακόμα μία εβδομάδα παραμένει η πιο αγαπημένη σειρά της κυπριακής τηλεόρασης. Ο «Σασμός» κατέλαβε όλες τις υπόλοιπες θέσεις, από τη δεύτερη έως την πέμπτη θέση. Είναι πια φανερό ότι η σειρά έχει καπελώσει όλες τις άλλες εκπομπές της κυπριακής τηλεόρασης αφού ακόμα και η «Γη της Ελιάς» που αρχικά φιγούραρε στις πρώτες, πρώτες εκπομπές βρέθηκε την περασμένη εβδομάδα στην 9η, 12η και την 14η θέση, χωρίς άλλη παρουσία στην 25άδα.   

Στην έκτη θέση βρέθηκε το 5Χ5 του ΑΝΤ1 με παρουσιαστή τον Μάρκο Σεφερλή που εξακολουθεί να σημειώνει ανοδική πορεία σημειώνοντας πέντε θέσεις στην πρώτη 25άδα. Το « Casa de Mikel» του ΑΝΤ1 έπεσε στην 7η θέση και στην 8η βρέθηκε «Ο τροχός της τύχης» του OMEGA . Η «Πεθερά» του SIGMA βρέθηκε στην 13η θέση ενώ το «Κάμπινγκ» του ALPHA έπεσε στην 16η θέση. Το «The Voice of Greece», του SIGMA έχει επίσης σημειώσει πτώση και βρέθηκε στην 19η θέση. Έκπληξη αποτελεί το γεγονός πως ούτε την περασμένη εβδομάδα έκαναν την εμφάνισή τους στην 25άδα των πρώτων σε τηλεθέαση εκπομπών της κυπριακής TV οι νέες παραγωγές των κυπριακών καναλιών οι οποίες διαφημίστηκαν πολύ από τα κανάλια αλλά, είτε λόγω κακού timing, είτε περιεχομένου ή ώρας προβολής ή και για άλλους λόγους, δεν κατάφεραν να κερδίσουν τους τηλεθεατές όσο άλλες εκπομπές.     

ΤΟ 5Χ5 του Σεφερλή

Ενδιαφέρον παρουσιάζει το 5X5 του ΑΝΤ1 το οποίο έχει ανοδική τάση στη λίστα με τις πρώτες εκπομπές σε τηλεθέαση. Η διαφήμιση του τηλεπαιχνιδιού που παρουσιάζει ο Μάρκος Σεφερλής αναφέρει: 

Παίκτες Χ 5, Ερωτήσεις Χ 5, Γέλιο Χ 5, Ένας παρουσιαστής που κάνει για 5 και είναι έτοιμος για όλα…

Κάθε απόγευμα στις 18.15, στον ΑΝΤ1, δύο ομάδες, δύο αντίπαλες οικογένειες, από 5 μέλη η κάθε μία, μαντεύουν τις δημοφιλέστερες απαντήσεις, σε καθημερινές, απλές ερωτήσεις. Η ομάδα που θα συγκεντρώσει τους περισσότερους πόντους, περνάει στον τελικό γύρο, διεκδικώντας 5.000 ευρώ. Η νικήτρια οικογένεια έχει το δικαίωμα να παίξει και στα επόμενα δύο επεισόδια, εφόσον συνεχίζει τις νίκες, και να διεκδικήσει μέχρι και 15.000 ευρώ.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλα τα μέλη της οικογένειας, ανεξαρτήτου ηλικίας και γνώσεων. Το μόνο που χρειάζεται είναι να βρουν τι απάντησε η κοινή γνώμη, γιατί πίσω από μια απλή ερώτηση κρύβεται πάντα η πιο απίστευτη απάντηση!

Οι πέντε πρώτες εκπομπές

Oι πρώτες πέντε εκπομπές της εβδομάδας 08-14 Νοεμβρίου ανά ημέρα που έχουν προβληθεί: 

1. ΤΗΕ ΛΟΥΗΣ NIGHT SHOW από τον Alpha στις 12/11, το οποίο κατέγραψε μέχρι 33.4% (92.530) 

  1.  Σασμός από τον Alpha στις 08/11, το οποίο κατέγραψε μέχρι 26.5% (90.800),

3. Σασμός από τον Alpha στις 10/11, το οποίο κατέγραψε μέχρι 26.7% (89.860),

4. Σασμός από τον Alpha στις 11/11, το οποίο κατέγραψε μέχρι 27.8% (86.890), και

5. Σασμός από τον Alpha στις 09/11, το οποίο κατέγραψε μέχρι 25.2% (86.170).

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

#MediaBlog: Τελευταία Ενημέρωση

X