ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

#MediaBlog: Το γκολ των συνδρομητικών καναλιών και ο αγώνας δρόμου των σειρών

Αγώνας δρόμου από τις σειρές κατά της πανδημίας

Χρύσανθος

Χρύσανθος

Χαράς ευαγγέλια για τους ποδοσφαιρόφιλους και τους λάτρεις των σπορ. Οι επικεφαλής των Cyta, Primetel και Cablenet μόλις έβαλαν ως... ομάδα το πρώτο τους κοινό γκολ! Υπέγραψαν συμφωνία με την οποία αλλάζει το τηλεοπτικό τοπίο όπως το γνωρίζαμε. Ειδικά στις μεταδόσεις των ποδοσφαιρικών συναντήσεων. Με τη συμφωνία οι Κύπριοι τηλεθεατές θα μπορούν με μία μόνο συνδρομή σε οποιοδήποτε από τρία προαναφερόμενα κανάλια να βλέπουν όλους τους αγώνες του κυπριακού ποδοσφαίρου αλλά και τα ευρωπαϊκά εθνικά πρωταθλήματα, τα Champions League και Europa League.
Πρόκειται για μια πολυαναμενόμενη και πολυσυζητημένη εξέλιξη η οποία επιτέλους έγινε πραγματικότητα. Όχι μόνο λόγω των ιδιαίτερων στιγμών που βιώνει ο τόπος και η κοινωνία μας αλλά και λόγω των ιδιαίτερων στιγμών που βιώνουν τα κανάλια, ακόμα και τα συνδρομητικά, όπως μου ανέφερε άτομο που γνωρίζει...

Χάλια είναι η κατάσταση σε καθημερινή εφημερίδα. Όπως μαθαίνω οι εργαζόμενοι, κυρίως οι δημοσιογράφοι είναι ανάστατοι και ρίχνουν μάλιστα μεγάλο φταίξιμο στο Δ.Σ. της ΕΣΚ και κυρίως στον πρόεδρο. Και αυτό γιατί διαπραγματεύεται από μόνος του σημαντικά θέματα χωρίς να ενημερώνει ούτε τα άλλα μέλη του Δ.Σ., ούτε τους ίδιους τους εργαζόμενους, ούτε και το σύνολο των δημοσιογράφων για ένα θέμα που αφορά σοβαρά εργασιακά θέματα του κλάδου. Γι κάποιο παράξενο λόγο ο πρόεδρος της ΕΣΚ φαίνεται να επιλέγει να χειρίζεται τα θέματα από μόνος του ενώ οι προηγούμενοι πρόεδροι ενημέρωναν το σύνολο των δημοσιογράφων για τις εργατικές διαφορές που προέκυπταν. Ανεξαρτήτως ΜΜΕ...

Αγώνα δρόμου για να καλύψουν το χαμένο έδαφος κάνουν κάποιες από τις πρωτοκλασάτες τηλεοπτικές παραγωγές. Έχουν ήδη αρχίσει γυρίσματα μέσα στον καύσωνα και δουλεύουν με τις μηχανές στο φουλ. Όχι μόνο για να συμπληρώσουν τα χαμένα επεισόδια αλλά και για να προλάβουν ένα πιθανό νέο κύμα της πανδημίας. Κάποιοι μάλιστα έχουν, όπως ακούω τροποποιήσει και τα σενάρια τους για να εντάξουν και τις εξελίξεις με την πανδημία του κορωνοϊού και να δικαιολογήσουν ορισμένες ελλείψεις που εξ ανάγκης θα εμφανιστούν στα γυρίσματα.

Ποιος σταθμός ψάχνει εναγωνίως νέα «δυνατή σειρά» για τον χειμώνα αλλά δυσκολεύεται πολύ; Αληθεύει πως δύο προτάσεις που έχει κάνει σε γνωστούς συντελεστές έχουν πέσει στο κενό λόγω «προηγούμενου κακού ιστορικού»;

Τι λέει η τηλεθέαση;

Στη γενική τηλεθέαση για τη χθεσινή μέρα την πρώτη θέση κατέλαβε το ANT1, τη δεύτερη ο Alpha, την τρίτη το Omega, την τέταρτη το Sigma και την Πέμπτη το ΡΙΚ1.

Στο δυναμικό κοινό ο ΑΝΤ1 διατήρησε την πρωτιά ενώ στη δεύτερη θέση βρέθηκε ο Alpha, στην τρίτη θέση το OMEGA, στην τέταρτη το Sigma και στην πέμπτη θέση με πολύ χαμηλό ποσοστό, το ΡΙΚ1.

Οι τηλεοπτικοί σταθμοί παραμένουν σε... χαμηλό βαρομετρικό με ποσοστά που κινούνται κάτω από το 15% και σε αρκετές περιπτώσεις κάτω και από το 12%.

Δείτε αναλυτικά τα στοιχεία όπως τα κατέγραψαν τα μηχανάκια της AGB:

Στη γενική τηλεθέαση η σειρά των καναλιών για τη χθεσινή μέρα ήταν:

ANT1: 11,8%
ALPHA: 11,1%
OMEGA: 10,6%
SIGMA: 9,1%
PIK1: 7,9%
PIK2: 0,9%
ERT WORLD: 1,9%


Στο δυναμικό κοινό η τηλεθέαση που κατέγραψαν τα κανάλια για τη χθεσινή ημέρα ήταν:

ANT1: 14,3%
ALPHA: 10,4%
OMEGA : 8,7%
SIGMA: 8,5%
PIK1: 2,1%
PIK2: 0,8%
ΕΡΤ World: 0,4%

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

#MediaBlog: Τελευταία Ενημέρωση