ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

#Mediablog: Το διαβολοτράγουδο του ΡΙΚ, η εκκλησία και το προεδρικό

Λέτε αυτή τη φορά να βάλει ο διάβολος το ποδάρι του;

Χρύσανθος

Χρύσανθος

Ακόμα και η Ιερά Σύνοδος, ακόμα και το Προεδρικό ασχολήθηκαν με το τραγούδι που επέλεξε φέτος το ΡΙΚ για να μας εκπροσωπήσει τη Γιουροβίζιον. Το… διαβολοτράγουδο μετά τον ντόρο που έκανε κανονικά θα πρέπει να τα πηγαίνει πολύ καλά αφού και γνωστό έγινε και το ενδιαφέρον του κοινού προσέλκυσε. Όχι μόνο στην Κύπρο αλλά και στην Ευρώπη μετά από τα δημοσιεύματα του ευρωπαϊκού τύπου.

Κάποιοι πάντως επιμένουν πως απλώς γίναμε για άλλη μια φορά βούκινο με τους Ευρωπαίους να πιστεύουν ότι στην Κύπρο κατοικούν οπισθοδρομικοί και φανατικοί χριστιανοί.

Για την ουσία του θέματος το ΡΙΚ προς το παρόν επιμένει ότι δεν υπάρχει περίπτωση να αποσυρθεί το τραγούδι όσες… κατάρες και να του βάλουν.

Το προεδρικό στήριξε σήμερα την διεύθυνση και τη διοίκηση του ΡΙΚ αντιδρώντας στην ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου. Ο Βίκτωρας Παπαδόπουλος δήλωσε ότι το θέμα δεν είναι πολιτικό αλλά καλλιτεχνικό για έναν μεγάλο διαγωνισμό και ότι η τέχνη πρέπει να είναι ελεύθερη, να τέρπει τον κόσμο και να τον ευχαριστεί.

Σημείωσε δε με νόημα πως πρόκειται για ένα μουσικό διαγωνισμό και δεν πρέπει να δίνουμε διαστάσεις που δεν χρειάζονται…

Η Ιερά Σύνοδος είχε χθες ζητήσει από την κυβέρνηση και το Δ.Σ. του ΡΙΚ να ακυρώσουν την επιλογή του El Diablo αφού θεωρεί ότι με την επιλογή του «προέκριναν την παγκόσμια γελοιοποίησή μας με την παρουσίαση της διακήρυξης ότι παραδίδουμε τον εαυτό μας στο διάβολο και ότι προάγουμε με τον τρόπο αυτό την λατρεία του». Σημείωσε ακόμα πως «πρόκειται ουσιαστικά για την εξύμνηση μιας μοιρολατρικής υποταγής και παράδοσης του ανθρώπου στην εξουσία του διαβόλου"

Στην γραπτή ανακοίνωση του Προεδρικού αναφέρεται ότι η κυβέρνηση «σέβεται τις όποιες απόψεις της Ιεράς Συνόδου ή όσων διαφωνούν με τον τίτλο του τραγουδιού που θα εκπροσωπήσει φέτος την Κύπρο στη Eurovision. Σημειώνει όμως ότι την ίδια ώρα η Κυβέρνηση σέβεται απολύτως την πνευματική και καλλιτεχνική ελευθερία της δημιουργίας, η οποία δεν μπορεί να παρερμηνεύεται ή να περιορίζεται λόγω του τίτλου ενός τραγουδιού και δεν θα πρέπει να δίνονται διαστάσεις που δεν χρειάζονται».

Όπως σας έγραψα και τις προάλλες και με την Φουρέιρα παρόμοια προβλήματα είχαμε. Αλλά οι κατάρες και οι… εξορκισμοί για το Fuego και τις τολμηρές εμφανίσεις της Ελένης τελικά μάλλον την βοήθησαν και έφτασε μέχρι τη δεύτερη θέση στη Γιουροβίζιον. Λέτε αυτή τη φορά να βάλει ο διάβολος το ποδάρι του και να το πάρουμε το τρόπαιο; Έστω και γελοιοποιημένοι παγκόσμια όπως μας λένε οι άγιοι πατέρες της Συνόδου;

Σε μια τέτοια περίπτωση όμως που θα την κάνουμε την Γιουροβίζιον; Θα προλάβουμε να χτίσουμε κατάλληλη αίθουσα;
Τελικά μήπως είναι πολλά τα προβλήματα που φέρνει το… διαβολοτράγουδο;

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

#MediaBlog: Τελευταία Ενημέρωση

X