ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

#MediaBlog:Το αντίο του Σπύρου Παπαδόπουλου και η τηλεθέαση των κυπριακών καναλιών

Ο «Ιησούς από τη Ναζαρέτ» κέρδισε την τηλεθέαση στην Κύπρο τη Μεγάλη Εβδομάδα

Χρύσανθος

Χρύσανθος

Τέλος εποχής για μια από τις πιο ποιοτικές εκπομπές της ελληνικής τηλεόρασης. (Αν και τα τελευταία χρόνια κάπως μας απογοήτευσε με τις επιλογές της). Ο Σπύρος Παπαδόπουλος ανακοίνωσε τον τερματισμό της αγαπημένης εκπομπής σε κάθε γωνία της γης όπου υπάρχουν Έλληνες. Φέτος γράφονται οι τίτλοι του τέλους για το «Στην υγειά μας ρε παιδιά» το οποίο μετά από 17 χρόνια συνεχούς παρουσίας σε ΕΡΤ και ΣΚΑΙ κράτησε συντροφιά σε εκατομμύρια τηλεθεατές σε όλο τον κόσμο.

Ο Σπύρος Παπαδόπουλος έγραψε μεταξύ άλλων: «Σαν χτες μου φαίνεται. Πέρασαν όμως 17 χρόνια! Και νιώθω ότι αυτό το καράβι που όλα αυτά τα χρόνια μας ταξίδεψε -και πού δε μας πήγε!- ήρθε η ώρα να...δέσει!

Γιατί όσο καλό κι ανθεκτικό να είναι ένα σκαρί, στο τέλος πάντα η θάλασσα νικάει!

Με λίγα λόγια, αγαπημένοι μου "Έλληνες απανταχού", νομίζω ότι είναι η σωστή στιγμή το "ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ" να περάσει στην ιστορία. Ελπίζω, όχι και στη λήθη!».

Το σίγουρο είναι πως στη λήθη δεν πρόκειται να περάσει αφού κάποιες από τις εκπομπές του έγραψαν κυριολεκτικά τηλεοπτική ιστορία, παρουσιάζοντας καλλιτέχνες, κάποιοι από τους οποίους δεν υπάρχουν σήμερα εν ζωή στις πολύ καλές στιγμές τους.

Με υστερόγραφό του, ο Σπύρος Παπαδόπουλος ανέφερε: «Δεν ξέρω γιατί, αλλά θέλω να μοιραστώ το απωθημένο μου για καλλιτέχνες που αγαπώ και που για διαφόρους λόγους δεν κάναμε εκπομπή μαζί τους....την Χαρούλα Αλεξίου, τους Active member, τον Τόλη Βοσκόπουλο, τον Φοίβο Δεληβοριά, την Ματούλα Ζαμάνη, τον Αλκίνοο Ιωαννίδη, την Μαρινέλλα, τον Γιάννη Μαρκόπουλο, τον Δήμο Μούτση, τον Σταύρο Ξαρχάκο και τον Νίκο Ξυδάκη!».

Στην υγειά σου Σπύρο. Θα μας λείψεις. Και εσύ και η κεφάτη παρέα σου.

Διερωτάστε ποιας ήταν η τηλεθέαση που κατέγραψαν τα κυπριακά κανάλια την Αγία εβδομάδα;

Ο ANT1 ήταν το πρώτο κανάλι την προηγούμενη εβδομάδα με δεύτερο το SIGMA, τρίτο το OMEGA, τέταρο τον ALPHA και πέμπτο το ΡΙΚ1. Οι τηλεθεάσεις των σταθμών όπως τις κατέγραψε η Nielsen δείχνουν την χαμηλή πτήση στην οποία εξακολουθούν να βρίσκονται τα τηλεοπτικά κανάλια της Κύπρου. Ειδικά για την εβδομάδα 26 Απριλίου με 02 Μαΐου, τα ποσοστά δεν ξεπέρασαν το 13.5%. Ίσως να επηρέασαν και οι γιορτές του Πάσχα αλλά σε περίοδο εγκλεισμού και πανδημίας η τηλεόραση θα μπορούσε να καταγράψει πολύ καλύτερα νούμερα και να κερδίσει πολύ μεγαλύτερες επιδόσεις, εάν βεβαίως είχε και την ανάλογη ποιότητα προγραμμάτων…

Αναλυτικά οι μετρήσεις της εταιρείας Nielsen για την τηλεθέαση για την εβδομάδα 26 Απριλίου με 02 Μαΐου ήταν:

ΑΝΤ1: 13.5%

SIGMA: 11.5%

OMEGA: 10.9%

ALPHA: 10.4%

ΡΙΚ1: 8.7%

ΡΙΚ2 : 1.9%

ΕΡΤ WORLD: 1.9%

Όσον αφορά τις πρώτες σε τηλεθέαση εκπομπές για την ίδια εβδομάδα, θριάμβευσε ο «Ιησούς από τη Ναζαρέτ» ο οποίος κέρδισε και αυτό το Survivor, το οποίο κατετάγη δεύτερο και καταϊδρωμένο με τον Λούη να παίρνει την τρίτη θέση.

Οι πρώτες σε τηλεθέαση εκπομπές ήταν:

1. Ιησούς από τη Ναζαρέτ (ΑΝΤ1) 36.1%

2. Survivor (SIGMA) 32.3%

3. Λούης Night Show (ΑLPHA) 23.8%

4. Κάμπινγκ (ΑLPHA) 17.5%

5. Xάλκινα Χρόνια (ΡΙΚ1) 17%

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

#MediaBlog: Τελευταία Ενημέρωση

X