ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

#MediaBlog: Την επόμενη φορά θύμα δεν θα είναι η ελευθεροτυπία αλλά ανθρώπινες ζωές

Με σωστά αντανακλαστικά αντέδρασε η δημοσιογραφική οικογένεια στο έγκλημα κατά της πολυφωνίας

Χρύσανθος

Χρύσανθος

Η επίθεση στο ΣΙΓΜΑ και τα ΜΜΕ

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της αστυνομίας για τα σοβαρά γεγονότα που συνέβησαν στο ΣΙΓΜΑ και τον ΔΙΑ την περασμένη Κυριακή και αμαύρωσαν το κράτος δικαίου, παραβιάζοντας το δικαίωμα της ελευθεροτυπίας και της πολυφωνίας.

Οι βάνδαλοι που διέλυσαν τα πάντα στο ΣΙΓΜΑ καταδικάζονται και σωστά, όχι μόνο από όλη την πολιτική ηγεσία αλλά και από όλη την κοινωνία και από όλα τα ΜΜΕ με διάθεση συμπαράστασης, παρά τους όποιους ανταγωνισμούς υπάρχουν μεταξύ των επιχειρήσεων ενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Εάν υπάρχει ένα αισιόδοξο σημείο στην υπόθεση που μαύρισε την ψυχή μας σε μια πολύ σημαδιακή στιγμή, είναι ότι δόθηκε η σωστή και πρέπουσα σημασία και δημοσιότητα από όλα τα ΜΜΕ της Κύπρου. Η κάλυψη των γεγονότων επιβεβαίωσε ότι η δημοσιογραφία στον τόπο μας έχει αφήσει πίσω της παλιές θλιβερές εποχές που κάποια ΜΜΕ απέφευγαν να δώσουν ευρεία δημοσιότητα σε θέματα που αφορούσαν άλλα ΜΜΕ και «αντίπαλα» συγκροτήματα.

Η ομόθυμη διεκδίκηση από την δημοσιογραφική οικογένεια και τα εκδοτικά συγκροτήματα της διαλεύκανσης της επίθεσης κατά της δημοσιογραφίας, της πολυφωνίας και της δημοκρατίας που εκδηλώθηκε στο κτίριο και στους εργαζόμενους του ΔΙΑ, αποτελεί σωστή αντίδραση πολιτισμένης κοινωνίας και μάχη για προάσπιση της δημοκρατίας. Και η προσπάθεια δεν πρέπει να μείνει ως εδώ. Χρειάζεται έλεγχος της εξουσίας μέχρι να διευκρινιστούν όλες οι λεπτομέρειες, να εντοπιστούν όλοι οι ένοχοι και να οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης και να αναληφθούν όλες οι ευθύνες των αρμοδίων για πιθανή κωλυσιεργία. Γιατί εάν επαναληφθεί παρόμοιο φαινόμενο οι συνέπειες ενδέχεται να είναι πολύ πιο τραγικές και ίσως την ανοησία και την εγκληματική μανία ορισμένων να την πληρώσουν όχι μόνο η ελευθεροτυπία και η πολυφωνία αλλά και ανθρώπινες ζωές.

Τι λέει η τηλεθέαση;

Ο ALPHA Κύπρου βρέθηκε και την περασμένη εβδομάδα 12 - 18 Ιουλίου στην κορυφή της τηλεθέασης. Δεύτερος σταθμός σε τηλεθέαση ο ΑΝΤ1, τρίτο το OMEGA, τέταρτο το SIGMA και πέμπτο το ΡΙΚ1. Το ΡΙΚ2 μετά το EURO 2020 επέστρεψε στα γνωστά χαμηλά του ποσοστά και έπεσε πιο κάτω και από την ΕΡΤ.

Αναλυτικά οι μετρήσεις της εταιρείας Nielsen για την τηλεθέαση για την εβδομάδα 12 - 18 Ιουλίου ήταν:

ALPHA: 13.2%

ΑΝΤ1: 11.8%

OMEGA: 11.4%

SIGMA: 9.9%

ΡΙΚ1: 9.4%

ΕΡΤ WORLD: 1.8%

ΡΙΚ2 : 1.4%

Οι πρώτες πέντε εκπομπές σε τηλεθέαση για την ίδια εβδομάδα περιλάμβαναν τρεις ποδοσφαιρικές μεταδόσεις, όλες για τον αγώνα του Super cup Κύπρου μεταξύ Ομόνοιας και Ανόρθωσης που μετέδωσε ο ALPHA Κύπρου. Συνολικά ο ALPHA είχε τις τέσσερις από τις πέντε πρώτες εκπομπές σε τηλεθέαση, συμπεριλαμβανομένης και της τελευταίας εκπομπής του Λούη Night Show για τη φετινή σεζόν. Η τέταρτη σε τηλεθέαση εκπομπή της εβδομάδας ήταν του SIGMA και αφορούσε την εκπομπή για τα τραγικά γεγονότα με την εισβολή κακοποιών στοιχείων και τους βανδαλισμούς που έγιναν στο κανάλι την περασμένη Κυριακή.

Οι πέντε πρώτες εκπομπές σε τηλεθέαση της περασμένης εβδομάδας ήταν:

1. SUPER CUP Κύπρος - Ομόνοια Vs Ανόρθωση 2 από τον ALPHA στις 13/07, το οποίο κατέγραψε μέχρι 42% (122.540),

2. SUPER CUP Κύπρος - Ομόνοια Vs Ανόρθωση 1 από τον ALPHA στις 13/07, το οποίο κατέγραψε μέχρι 35.6% (103.190),

3. Λούης Night Show από τον ALPHA στις 16/07, το οποίο κατέγραψε μέχρι 42.1% (94.170),

4. Έκτακτα Γεγονότα από το SIGMA στις 18/07, το οποίο κατέγραψε μέχρι 30.7% (77.060), και

5. SUPER CUP Κύπρος postgame - Ομόνοια Vs Ανόρθωση από τον ALPHA στις 13/07, το οποίο κατέγραψε μέχρι 31.3% (60.240)

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

#MediaBlog: Τελευταία Ενημέρωση