ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

#MediaBlog: Τι αποκαλύπτει η τηλεθέαση Ιουλίου και το αβάσταχτο Déjà Vu των επαναλήψεων

Στην κυπριακή TV γίνεται αυτή την περίοδο το... έλα να δεις της επανάληψης

Χρύσανθος

Χρύσανθος

Το γνωρίζαμε πως οι τηλεοπτικοί σταθμοί, ως είθισται θα έκαναν επαναλήψεις και αυτό το καλοκαίρι όπως το συνηθίζουν τόσα χρόνια. Δεν γνωρίζαμε όμως πως οι επαναλήψεις θα είχαν τόση έκταση και θα ανταγωνίζονταν σε τέτοιο βαθμό τις επαναλήψεις ανταγωνιστών!

Στην κυπριακή TV γίνεται αυτή την περίοδο το... έλα να δεις της... επανάληψης. Στην κυριολεξία όμως!

Στην ζώνη υψηλής τηλεθέασης, τη λεγόμενη prime time, στη νυχτερινή ζώνη, τα κανάλια έβγαλαν όλη την παλιά πραμάτεια τους και την έριξαν αδιακρίτως και όπως - όπως στο πρόγραμμα. Είναι η μοναδική τους ελπίδα να τσιμπήσουν κανένα ποσοστό...

Έτσι ο Κύπριος τηλεθεατής ζει ένα Déjà Vu που έχει ξαναζήσει αλλά σε... overdose, σε όλους σχεδόν τους σταθμούς, στις ίδιες περίπου ώρες.

Σε κάποιες σειρές μάλιστα οι πρωταγωνιστές έχουν αποδημήσει εις Κύριον εδώ και έτη...

Έχουμε και λέμε:

To Sigma προβάλλει μεταξύ άλλων το "Στην υγειά μας ρε παιδιά" με επεισόδια που προέβαλε και ξαναπροέβαλε, αλλά και το "Βουράτε Γειτόνοι", "Παντρεμένοι κι οι δυο", ακόμα και τα αλήστου μνήμης "Άσπρα μπαλόνια"!.

Ο ΑΝΤ1 συνεχίζει την 100ή επανάληψη του "Κωνσταντίνου και Ελένης" και των "Θα βρεις τον δάσκαλό σου", "Οι συμμαθητές" και βεβαίως την αξεπέραστη "Αίγια Φούξια" μέχρι και το "Της αγάπης Μαχαιριά" και το "Μη μου λες αντίο" αλλά και τα... "5 κλειδιά"!

Το Omega παίζει το "Στο Παρά Πέντε" και το "Πενήντα Πενήντα" και το μεσημέρι αλλά και το βράδυ! Θυμήθηκε όμως και τους "9 μήνες" και το "Όνειρο ήταν"!

Ο Alpha παίζει την αξεπέραστη "Μουρμούρα" του αλλά και "Το σόι σου", το "Πάμε πακέτο" και τον "Αστέρα Ραχούλας" και το δικό του "Στην υγεία μας ρε παιδιά" αλλά πολύ αργά στις 3.15 το πρωί!

Πολύ δύσκολα βγαίνει η δουλειά των δημοσιογράφων τον Ιούλιο και κυρίως τον Αύγουστο, και είναι φυσικό λόγω των αδειών. Ωστόσο, σε κάποιο τηλεοπτικό κανάλι οι δημοσιογράφοι βρίσκονται σε απελπιστική κατάσταση. Ούτε οι βάρδιες, ούτε τα ρεπορτάζ βγαίνουν κανονικά με αποτέλεσμα να προκαλούνται ένταση και αντιπαραθέσεις.

"Μείναμε τρεις και ο κούκος" φώναζε συνάδελφος που είχε να ετοιμάσει δουλειά που κανονικά θα την έκαναν τρία άτομα, όπως είπε.

Αληθεύει ότι στα κομματικά ΜΜΕ του ΑΚΕΛ (Χαραυγή, Άστρα και Διάλογος) κατακρατείται μέρος των μισθών των δημοσιογράφων για το Ταμείο Υγείας και το Ταμείο Προνοίας τους αλλά δεν καταβάλλονται στα ταμεία αυτά και παραμένουν στα ταμεία του εργοδότη;

Γιατί άραγε δεν αντιδρά η Ένωση Συντακτών παρά τα μηνύματα που έχει πάρει από κάποια μέλη της για χειρισμό της κατάστασης;

Τι λέει η τηλεθέαση;

Καμπανάκια χτύπησαν στο Sigma μετά την ανάγνωση των συγκεντρωτικών ποσοστών τηλεθέασης για τον Ιούλιο. Το κανάλι που παλιά βρισκόταν στην κορυφή της λίστας βρέθηκε στην προτελευταία θέση με ένα ποσοστό λίγο πιο πάνω από το 10%. Όπως ακούω οι σκέψεις και οι συσκέψεις για αντιμετώπιση της κατρακύλας του σταθμού είναι πολλές αλλά το αποτέλεσμα κανένα. Οι ιθύνοντες του σταθμού αναμένουν και ελπίζουν στη νέα περίοδο προγραμμάτων μπας και επιστρέψουν οι χαμένες χιλιάδες των τηλεθεατών.

Σύμφωνα με τις τηλεμετρήσεις της Nielsen για όλο τον Ιούλιο, πρώτος τηλεοπτικός σταθμός στη γενική τηλεθέαση ήταν ο Alpha Κύπρου με ποσοστό 15,2%, με δεύτερο τον ΑΝΤ1 με 12,5%, τρίτο το Omega με 12,3%, τέταρτο το Sigma με 10,3% και πέμπτο το ΡΙΚ1 με 8,2%.

#MediaBlog: Τελευταία Ενημέρωση