ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

#MediaBlog: Θεαματικό restart και στην παραγωγή «κυπριακών» ταινιών!

Είμαστε άραγε ο επόμενος μεγάλος προορισμός του εμπορικού σινεμά στον πλανήτη;

Χρύσανθος

Χρύσανθος

Ενώ στον χώρο των ΜΜΕ όλοι συζητούν για το restart τηλεοπτικών σταθμών, εφημερίδων και περιοδικών, κάποιοι εργάζονται εντατικά και για το restart της κινηματογραφικής βιομηχανίας της Κύπρου. Ναι, έχουμε και τέτοια βιομηχανία, αν το ξεχάσατε!

Με τα κίνητρα που προσέφερε η κυβέρνηση έγιναν το 2019 τα γυρίσματα για τις πρώτες ταινίες με διάσημα μάλιστα ονόματα του Χόλιγουντ. Για φέτος το καλοκαίρι είχαν προγραμματιστεί τα γυρίσματα και για άλλες ταινίες, αλλά ο κορωνοϊός τα ανέτρεψε όλα.

Συγκεκριμένα, αναμενόταν τον Ιούλιο να αρχίσουν εντατικά τα γυρίσματα της ταινίας «MAN OF WAR» του Δημήτρη Λογοθέτη με μια ομάδα πέραν των 200 ατόμων και με προϋπολογισμό 35 εκατομμυρίων δολαρίων. Λόγω της πανδημίας τα γυρίσματα μετατίθενται λίγους μήνες μετά, στον Σεπτέμβριο-Οκτώβριο χωρίς ουσιαστικά να αλλάζει το πλάνο.

Μάλιστα, το «MAN OF WAR» θα αποτελέσει ίσως την πρώτη παγκόσμια, καθαρά χολιγουντιανού τύπου ταινία, που θα αρχίσει γυρίσματα τόσο νωρίς μετά την πανδημία. Μια εξέλιξη η οποία θα αποτελέσει δυναμική διαφήμιση για το καλό όνομα της Κύπρου και τον τρόπο που χειρίστηκε την πανδημία αλλά και για την επαναδραστηριοποίηση της νεοσύστατης κινηματογραφικής βιομηχανίας υψηλού εμπορικού επιπέδου στο νησί.

Το ενδιαφέρον είναι που ο Λογοθέτης ψάχνει εντατικά ένα νέο μεγάλο όνομα του Χόλιγουντ για τη νέα του ταινία στην Κύπρο και ίσως πολύ σύντομα να έχουμε νέες ανακοινώσεις.

Η πρώτη ταινία του Λογοθέτη που γυρίστηκε το καλοκαίρι του 2019 εξολοκλήρου στην Κύπρο ήταν το «Jiu Jitsu» και στους πρωταγωνιστές φιγούραρε και το όνομα του Νίκολας Κέιτζ. Ο ηθοποιός δήλωσε μάλιστα κατενθουσιασμένος με την Κύπρο και ότι ευχαρίστως θα ερχόταν ξανά για γυρίσματα.

Η πιο ενδιαφέρουσα ίσως λεπτομέρεια είναι η δήλωση του σκηνοθέτη ότι προγραμματίζει για το 2021 άλλες τρεις ταινίες, οι οποίες θα γυριστούν όλες στην Κύπρο!

Και μια λεπτομέρεια με μεγάλες... υποσχέσεις: Ο Λογοθέτης μίλησε και για την προοπτική δημιουργίας μεγάλου επαγγελματικού κινηματογραφικού στούντιο στην Κύπρο. Κάτι που θεωρείται δεδομένο ότι θα αποτελέσει άλμα για την κινηματογραφική βιομηχανία του τόπου.

Αυτά, χωρίς να λογαριάζουμε και το ενδιαφέρον άλλων παραγωγών που φαίνεται να «τσιμπάνε» τα κίνητρα που ανακοίνωσε η κυπριακή κυβέρνηση.

Λέτε να είμαστε ο επόμενος μεγάλος προορισμός του εμπορικού σινεμά στον πλανήτη και να μην το έχουμε ήδη καταλάβει;

Τι λέει η τηλεθέαση;

Ο Alpha ήταν ο πρώτος σταθμός στη γενική τηλεθέαση χθες ενώ στην τηλεθέαση του δυναμικού κοινού την πρωτιά κατέλαβε ο ΑΝΤ1.

Η κατάταξη των σταθμών στη γενική τηλεθέαση περιλάμβανε εκτός από τον Alpha στην πρώτη θέση, τον ΑΝΤ1 στη δεύτερη, το Omega στην τρίτη θέση, το ΡΙΚ1 στην τέταρτη θέση και το Sigma στην πέμπτη.

Στο δυναμικό κοινό την πρωτιά κατέλαβε ο ΑΝΤ1 και ακολούθησε ο Alpha στη δεύτερη θέση, το Omega στην τρίτη θέση, το Sigma στην τέταρτη θέση και το ΡΙΚ1 στην πέμπτη.

Αναλυτικά η σειρά που κατέλαβαν τα τηλεοπτικά κανάλια για τη χθεσινή μέρα στη γενική τηλεθέαση:
ALPHA: 15,2%
ANT1: 14,5%
OMEGA : 11,8%
PIK1: 10,5%
SIGMA: 7,5%
PIK2: 1,6%
ΕRΤ WORLD: 0,9%

Η σειρά που κατέλαβαν τα τηλεοπτικά κανάλια στην τηλεθέαση του δυναμικού κοινού για τη χθεσινή μέρα:
ANT1: 18,2%
ALPHA: 15,2%
OMEGA: 11,1%
SIGMA: 8,4%
PIK1: 4,1%
PIK2: 1,2%
ERT WORLD: 0,4%

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

#MediaBlog: Τελευταία Ενημέρωση