ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

#MediaBlog: Τα τηλεπαράθυρα, οι υποψήφιοι βουλευτές και η πρωτιά της Γιουροβίζιον

Στην πρωτιά της τηλεθέασης ξανά ο Λούης Πατσαλίδης με τον Μιχάλη Σοφοκλέους να τον ακολουθεί κατά πόδας

Χρύσανθος

Χρύσανθος

Πολλή δουλειά αναμένει τους δημοσιογράφους, τους τεχνικούς και όλους όσους εργάζονται σε τηλεοράσεις, ραδιόφωνα, εφημερίδες και ηλεκτρονικά ΜΜΕ. Ήδη από σήμερα κατατέθηκαν οι υποψηφιότητες για τις βουλευτικές οι οποίες θα είναι οι πολυπληθέστερες από πλευράς υποψηφίων, στην ιστορία της Κυπριακής Δημοκρατίας. Τις τελευταίες εβδομάδες στα τηλεπαράθυρα παρελαύνει σειρά υποψηφίων από όλα τα κόμματα, πολλά νέα και άγνωστα πρόσωπα αλλά και παλιές καραβάνες της πολιτικής.

Από τους 650 υποψήφιους θα εκλεγούν μόνο οι 56. Ωστόσο τα ΜΜΕ προσπαθούν σκληρά να προβάλουν όσο περισσότερους γίνεται χωρίς να είναι σίγουρο ότι θα έχουν όλοι έστω και μία ευκαιρία να πουν τα δικά τους από τηλεοράσεως ή σε κάποια συνέντευξη σε εφημερίδα, περιοδικό ή ηλεκτρονική εφημερίδα.

Το σίγουρο είναι πως όλοι δραστηριοποιούνται έντονα με αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και βεβαίως η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία αφού όλοι παραμένουν εν δυνάμει υποψήφιοι για εκλογή...

Πάντως κάποια παρατράγουδα με την υπερπροβολή ορισμένων υποψηφίων έχουν παρατηρηθεί και έχουν προκληθεί αντιδράσεις. Τόσο από ανθυποψηφίους τους προς τα ίδια τα ΜΜΕ όσο και εντός των κομμάτων.

Όλο και ανεβαίνει η Κύπρος στα προγνωστικά για τον διαγωνισμό της Γιουροβίζιον, σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα διεθνή ΜΜΕ. Μετά την πρώτη πρόβα του El Diablo, η Έλενα Τσαγκρινού, παρά τα ατυχήματα που είχε, κατάφερε να ανέβει τόσο στα στοιχήματα όσο και στις επιλογές των θαυμαστών. Σήμερα αναμένεται η δεύτερη πρόβα η οποία θα έχει και κάποιες εκπλήξεις όπως πληροφορούμαστε. Κάτι που ενδεχομένως να ανεβάσει την Κύπρο ακόμη περισσότερο...
Λίγες ημέρες πριν από την βραδιά του πρώτου ημιτελικού της Γιουροβίζιον στο Ρότερνταμ, τα στοιχήματα οργιάζουν όπως και οι ψηφοφορίες των φαν του διαγωνισμού σε διαδικτυακές δημοσκοπήσεις. Οι απόψεις πάντως διίστανται. Άλλη χώρα θέλουν για νικήτρια τα γραφεία στοιχημάτων και άλλη οι φαν της γιουροβίζιον. Τα στοιχηματικά γραφεία δίνουν την πρωτιά στην Γαλλία ενώ οι οι φαν επιμένουν στην Μάλτα.

Η Μάλτα παραμένει στην πρωτιά των προτιμήσεων των φαν όπως φάνηκε στο ετήσιο poll του OGAE, του σωματείου φίλων του διαγωνισμού της Γιουροβίζιον στο οποίο ψήφισαν συνολικά 43 φαν κλαπς. Οι θαυμαστές του διαγωνισμου επέλεξαν ως νικήτρια την Μάλτα, δεύτερη την Ελβετία και τρίτη τη Γαλλία.

Οι στοιχηματικές εταιρείες δίνουν τώρα πρώτη τη Γαλλία, δεύτερη τη Μάλτα και τρίτη την Ελβετία.

Ωστόσο ποτέ κανένας δεν μπορεί να αποκλείσει εκπλήξεις.

Στην την Κύπρο και την Έλενα Τσαγκρινού, οι φαν της Γιουροβίζιον δίνουν την 5η θέση ενώ οι εταιρείες στοιχημάτων την 7η θέση. Καθόλου άσχημα θα έλεγα...

Το σόου του Λούη Πατσαλίδη (ALPHA) κυριάρχησε την εβδομάδα που πέρασε στην τηλεθέαση μεταξύ όλων των τηλεοπτικών εκπομπών της Κύπρου καταλαμβάνοντας το 37.6% με δεύτερο και πολύ κοντά το Casa de Mikel (ANT1) του Μιχάλη Σοφοκλέους το οποίο κατέγραψε 36.3%. Τρίτη εκπομπή ήταν το SURVIVOR (SIGMA) με 34.1% και πέμπτη το Master Chef (OMEGA) με 24.7%. Ανεβασμένη ήταν και «η πεθερά» (SIGMA) με 19.3%.

Ο ANT1 διατήρησε την πρωτιά στην τηλεθέαση την εβδομάδα που μας πέρασε με τον ALPHA να καταλαμβάνει, το SIGMA την τρίτη θέση, το OMEGA την τέταρτη και το ΡΙΚ1 Πέμπτη. Η διαφορά μεταξύ των καναλιών είναι πολύ μικρή και δεν ξεπερνά τη μία ποσοστιαία μονάδα, ιδιαίτερα τα πρώτα τέσσερα κανάλια. Η τηλεθέαση όπως την κατέγραψε η Nielsen για την εβδομάδα 03 - 09 Μαΐου ανεβάζει τον πρώτο σταθμό ANT1 στο 13.1% και τον πέμπτο στη σειρά που είναι το ΡΙΚ1% στο 9.3%. Το ποσοστό τηλεθέασης παραμένει χαμηλό έως απελπιστικά χαμηλό και διερωτάται κανείς που μπορεί να φτάσει μέχρι το καλοκαίρι που θα έχουν ολοκληρωθεί τα ριάλιτι...

Αναλυτικά οι μετρήσεις της εταιρείας Nielsen για την τηλεθέαση για την εβδομάδα 03 - 09 Μαΐου ήταν:

ΑΝΤ1: 13.1%

ALPHA: 12.4%

SIGMA: 11.25%

OMEGA: 11.1%

ΡΙΚ1: 9.3%

ΡΙΚ2 : 1.5%

ΕΡΤ WORLD: 1.4%

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

#MediaBlog: Τελευταία Ενημέρωση

X