ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

#MediaBlog: Τα τηλεοπτικά φιλιά και οι δημοσιογράφοι... πολιτικοί

Είναι απαράδεκτο κάποιοι δημοσιογράφοι-παρουσιαστές να υψώνουν τον τόνο της φωνής τους και να προσπαθούν να επιβληθούν

Χρύσανθος

Χρύσανθος

Έτοιμοι για επανέναρξη των γυρισμάτων είναι οι παραγωγοί των σειρών που έχουν διακοπεί απότομα λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Ωστόσο κάποιες από τις σειρές που επενδύουν στο... αισθησιακό κομμάτι με φιλιά, φιλιά... φιλιά αναμένεται να έχουν κάποια δυσκολία για να επανέλθουν γρήγορα στην... κανονικότητα.

Λέτε ο κορωνοϊός να αλλάξει και την τηλεόραση και τα σενάρια των τηλεοπτικών σίριαλ; Θα υπάρξουν άραγε ξανά αγκαλιές και ατελείωτα φιλιά όπως... παλιά;  Και οι σειρές που επένδυσαν μόνο σ' αυτά τι θα γίνουν;

Σε καιρούς με ιδιαίτερη πίεση, όπως η περίοδος που διάγουμε με την πανδημία, είναι αναμενόμενο να δημιουργούνται κάποια προβλήματα λόγω κούρασης από τους λειτουργούς των ΜΜΕ. Οι ώρες εργασίας είναι αυξημένες, η ροή των ειδήσεων συνεχής όπως και η ένταση. 

Εκείνο όμως που είναι απαράδεκτο είναι κάποιοι δημοσιογράφοι-παρουσιαστές να υψώνουν τον τόνο της φωνής τους και να προσπαθούν να επιβληθούν στους συνομιλητές τους. Ιδιαίτερα εάν διαφωνούν με αυτά που λένε ή αν θεωρούν πως δεν απαντούν σωστά στις ερωτήσεις τους...

Τις τελευταίες ημέρες παρατήρησα τέσσερα τέτοια «κρούσματα». Δύο σε τηλεοπτικές εκπομπές διαφορετικών, μεγάλων καναλιών και δύο σε ραδιοφωνικές εκπομπές, μεγάλων ραδιοφωνικών καναλιών.

Δεν λέω, και οι δημοσιογράφοι άνθρωποι είναι και θα πρέπει να έχουν και άποψη και να την εκφράζουν και μάλιστα δυναμικά. Εκείνο που είναι πέραν κάθε δεοντολογίας είναι οι δημοσιογράφοι να συμπεριφέρονται ως... πολιτικοί. Να αγορεύουν και να προσπαθούν να επιβάλουν την άποψή τους. Να θεωρούν πως έχουν δίκαιο και κατέχουν όλες τις απαντήσεις...

Για καλμάρετε, λίγο βρε παιδιά. Με τον κορωνοϊό χάσαμε για λίγο κάποιους εμμονικούς πολιτικούς και τους ξερόλες από την TV και τα ραδιόφωνα. Και αυτό είναι καλό.

Μην μας το χαλάτε please!

Τι λέει η τηλεθέαση;

To Sigma τερμάτισε πρώτο χθες στη μάχη της γενικής τηλεθέασης ενώ στο δυναμικό κοινό την πρωτιά κέρδισε ο ΑΝΤ1.

Τα ποσοστά όλων των καναλιών παραμένουν χαμηλά σε σχέση με άλλες εποχές και δεν ξεπερνούν το 12% στη γενική τηλεθέαση, ενώ τρεις σταθμοί φαίνεται να βρίσκονται πολύ κοντά μεταξύ του 10,3% - 11,9%.


Δεύτερος σταθμός στη γενική τηλεθέαση μετά το Omega, βρέθηκε ο ΑΝΤ1, στη τρίτη θέση βρέθηκε ο Alpha, στην τέταρτη το ΡΙΚ1 και στην πέμπτη θέση το Sigma.

Στο δυναμικό κοινό την πρώτη θέση κατέλαβε ο ΑΝΤ1, τη δεύτερη το Omega, την τρίτη ο Alpha, την τέταρτη το Sigma και την πέμπτη θέση το ΡΙΚ1.

Δείτε αναλυτικά τα στοιχεία όπως τα κατέγραψαν τα μηχανάκια της AGB:

Στη γενική τηλεθέαση η σειρά των καναλιών για τη χθεσινή ημέρα ήταν:

OMEGA : 11,9%
ANT1: 11,1%
ALPHA: 10,3%
PIK1: 8,1%
SIGMA: 7,9%
ΕRT World: 2,2%
PIK2: 1,4%

Στο δυναμικό κοινό η σειρά των καναλιών για τη χθεσινή ημέρα ήταν:

ANT1: 14,1%
OMEGA: 9,7%
ALPHA: 9%
SIGMA: 8,5%
PIK1: 3,7%
PIK2: 1%
ERT WORLD: 0,8%

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

#MediaBlog: Τελευταία Ενημέρωση