ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

#MediaBlog Τα τηλεοπτικά δελτία, οι πρωτιές και το αγκομαχητό

Τα κατάφερε το OMEGA και διατηρήθηκε στην κορυφή. Κρίσιμος όμως ο Νοέμβριος...

Χρύσανθος

Χρύσανθος

Γράφει ο Χρύσανθος

 

Mεγάλη είναι η μάχη που δίνουν τα τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων για να κερδίσουν τηλεθέαση και να... βγάλουν το μισθό τους.

Η πίεση που ασκείται από τους καναλάρχες και τους υπεύθυνους των δελτίων σε δημοσιογράφους και κινηματογραφιστές είναι μεγάλη, όσο μεγάλα είναι και όσα διακυβεύονται με την επιτυχία ή αποτυχία των δελτίων ειδήσεων.

Το αγκομαχητό για την πρώτη ή την δεύτερη, ακόμα και για την τρίτη θέση στη λίστα τηλεμετρήσεων της Nielsen είναι όχι μόνο τεράστιο αλλά εξαντλητικό.

Μέχρι πριν από λίγους μήνες την πρωτιά στα κεντρικά δελτία ειδήσεων των καναλιών κρατούσε ο ΑΝΤ1 και πάλευε γερά για να τη διατηρήσει. Τους τελευταίους μήνες όμως το δελτίο ειδήσεων του OMEGA κατάφερε και πήρε, με οριακή έστω διαφορά την πρωτιά. Κάτι που γέμισε με χαρά τους υπεύθυνους του OMEGA και με ανησυχία τους υπεύθυνους του ΑΝΤ1.

Εδώ και τρεις μήνες το δελτίο ειδήσεων του OMEGA βρίσκεται στην κορυφή με όντως μικρή διαφορά, αλλά τα κατάφερε. Τον Αύγουστο το OMEGA κατέγραψε 16,1% και ο ΑΝΤ1 16%, τον Σεπτέμβριο ο ΟMEGA κατέγραψε 15,7% και ο ΑΝΤ1 15,1% ενώ Οκτώβρη το OMEGA κατέγραψε 15,7% και ο ANT1 15,1%.

Αντιλαμβάνεστε πως είναι με τεράστια αγωνία που αναμένουν και οι δύο σταθμοί τα αποτελέσματα της τηλεθέασης για το σύνολο του Νοεμβρίου. Και για τους δύο σταθμούς ο μήνας που διανύουμε θεωρείται κρίσιμος αφού ενδέχεται να παγιώσει την πρωτιά στο OMEGA ή θα γίνει ανατροπή με επιστροφή του ANT1..

Σε ποιοι τηλεοπτικό κανάλι τέθηκε όρος από τον καναλάρχη μέχρι το τέλος Ιανουαρίου το κεντρικό δελτίο ειδήσεων να ανέβει τουλάχιστον στη δεύτερη θέση; Αληθεύει πως ο διευθυντής ειδήσεων του απάντησε πως αυτό μπορεί να γίνει μόνο αν καταφέρει να προσλάβει παρουσιαστή και δημοσιογράφους από αντίπαλο ή αντίπαλα κανάλια;

Σε τηλεοπτικό σταθμό επικρατεί απογοήτευση για κάποιες επιλογές που έγιναν πρόσφατα σε σχέση με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων. Η απόδοση των αλλαγών δεν ήταν οι αναμενόμενες ούτε σε επίπεδο τηλεθέασης, ούτε σε επίπεδο ουσίας.

Εκείνο που συζητείται έντονα πίσω από κλειστές πόρτες αλλά και χαμηλοφώνως στους διαδρόμους του σταθμού είναι ποιον τελικά βαραίνουν οι ευθύνες για τις αλλαγές και κατά πόσον θα τολμήσει να το πάρει πάνω του...

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Χρύσανθος

#MediaBlog: Τελευταία Ενημέρωση