ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

#MediaBlog Τα ριάλιτι της κλειδαρότρυπας και οι άγριοι τσακωμοί

Όσο πλησιάζει το τέλος των ριάλιτι τόσο αυξάνονται οι καυγάδες και οι ίντριγκες

Χρύσανθος

Χρύσανθος

Όσο τα ριάλιτι της κλειδαρότρυπας, BigBrother και The Bachelor πλησιάζουν στο τέλος τους, τόσο αυξάνονται οι καυγάδες, οι ίντριγκες και οι θεατρινισμοί. Οι διαγωνιζόμενοι και οι διαγωνιζόμενες, που μοιάζουν όλο και περισσότερο σε ηθοποιούς που ακολουθούν ένα στημένο και σκηνοθετημένο σενάριο, έχουν βαλθεί να βγάλει ο ένας τα μάτια του άλλου. Και μάλιστα με ιδιαίτερα θεαματικό τρόπο.

Οι βρισιές, οι τσακωμοί και οι παραλίγον ξυλοδαρμοί είναι στην ημερήσια διάταξη και βεβαίως γίνονται με θόρυβο μπροστά στις κάμερες. Και έχουν και συνέχεια την επομένη στα πρωϊνάδικα και στα απογευματινά μαγκαζίνο.

 

Και τα δύο ριάλιτι με τον τρόπο που προβάλλονται από κανάλια και εκπομπές επιβεβαιώνουν τον χαρακτηρισμό ως τα ριάλιτι που όλοι αγαπούν να… μισούν.

 

Αν και σχεδόν όλοι τα υποβιβάζουμε σε τηλεοπτικά υποπροϊόντα χαμηλής ποιότητας δεν παύουμε να ασχολούμαστε μαζί τους. Ίσως επειδή αυτό γίνεται και από τις μεγάλες μάζες τηλεθεατών που ασχολούνται καθημερινά με τους παίκτες και τις ίντριγκές τους.

 

Ωστόσο φαίνεται πως κάποιοι αντιδρούν με τον σωστό τρόπο.

 

Στην Ελλάδα το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΔΡ) έλαβε πλήθος καταγγελιών και για τα δύο ριάλιτι.

 

Ειδικά για το «Big Brother» και την επίθεση του παίκτη Δημήτρη Κεχαγιά (που έχει πια αποχωρήσει από το ριάλιτι) κατά του συμπαίκτη του, Χρήστου Βαρουξή, τόσο λεκτικά όσο και με βρισιές και απειλή για χειροδικία, οι καταγγελίες ήταν πολλές. Μερικές από αυτές ανέφεραν: «Απειλές, λεκτική και ψυχολογική βία, παρολίγον χειροδικία και μπούλινγκ όλων των διαστάσεων» – «Απειλούσε και τραμπούκιζε συμπαίκτη του» – «χυδαίες εκφράσεις…και…ύβρεις…» – «έβριζε ασύστολα» – «Απειλεί και τρομοκρατεί τους συμπαίχτες του».

Το ΕΣΔΡ, όπως ανακοινώθηκε σχημάτισε φάκελο και ο ΣΚΑΪ θα κληθεί σε ακρόαση για το θέμα την Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου.

Θύελλα αντιδράσεων έχει ξεσηκώσει ως γωνστόν και το ριάλιτι του Alpha, «The Bachelor» εναντίον του οποίου έχουν κινηθεί και αγωγές για στημένα περιστατικά. Πρόσφατα η Ένωση Γυναικών Ελλάδος (ΕΓΕ) με επιστολή της προς το ΕΣΔΡ ζήτησε να σταματήσει αυτό το «ριάλιτι κακού γούστου», όπως το χαρακτηρίζουν, καθώς δεν εξευτελίζει απλώς την προσωπικότητα των γυναικών, αλλά φτάνει στο σημείο να καταπατά τα θεμελιώδη δικαιώματά τους.

Παρ’ όλα αυτά δεν φαίνεται να ιδρώνει το αυτί των τηλεοπτικών καναλιών τα οποία ετοιμάζουν νέους γύρους ριάλιτι της κλειδαρότρυπας…

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

#MediaBlog: Τελευταία Ενημέρωση

X
X