ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

#MediaBlog - Τα νεύρα της Χαραλαμπίδου και ο χαμός στο ΡΙΚ

«Η Χαραλαμπίδου ξεκάθαρα επιδιώκει δημοσιότητα από ένα ανύπαρκτο πρόβλημα που η ίδια δημιούργησε»

Χρύσανθος

Χρύσανθος

Αναβρασμός και νεύρα, πολλά νεύρα σημειώνονται στο ΡΙΚ. Κυρίως μεταξύ δημοσιογράφων και αιτία είναι μια άλλη, πρώην δημοσιογράφος του ιδρύματος και νυν βουλευτίνα, η Ειρήνη Χαραλαμπίδου. Με αυτήν τα έχουν βάλει πρώην συνάδελφοι και συναδέλφισσές που θεώρησαν μειωτικούς τους χαρακτηρισμούς που εξαπέλυσε εναντίον τους και εναντίον του ΡΙΚ μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η Χαραλαμπίδου, αναφερόμενη στον τρόπο κάλυψης της είδησης με τη συνάντηση των ΥΠΕΞ Κύπρου και Τουρκίας Χριστοδουλίδη και Τσαβούσογλου στα Ηνωμένα Έθνη, διερωτήθηκε γιατί το ΡΙΚ δεν πρόβαλε το βίντεο με ήχο για να ακουστούν όσα ανέφερε ο Τσαβούσογλου. Όπως υποστηρίζει εκεί ήταν η είδηση, στο ότι ο Τσαβούσογλου μίλησε για πρόταση Αναστασιάδη για συνομοσπονδία, κάτι που καταγράφεται και σε πρακτικά. Άφησε μάλιστα ξεκάθαρες αιχμές κατά της δημοσιογράφου Στέλλας Μιχαήλ και του ΡΙΚ ότι απέκρυψαν συνειδητά τι είπε ο Τσαβούσογλου. Όπως έγραψε: "Τα πλάνα που έπαιξε ο ΑΛΦΑ ψες της συνομιλίας Χριστοδουλίδη - Τσαβούσογλου τα είχε και το ΡΙΚ. Η Στέλλα Μιχαήλ κατέγραψε τη συνομιλία και την εστειλε και το ειπε και στον "αερα". Στο οπτικό που πρόβαλε ο Αλφα φαινεται ξεκαθαρα να λεει ο Τσαβουσογλου στον Χριστοδουλίδη οτι ο Αναστασιάδης εβαλε τη συνομοσπονδία στο Τραπεζι και υπαρχουν και πρακτικα. Ο Νικος Χριστοδουλίδης προσπαθούσε να μην αφησει τον συνομιλητη του να ακουστεί αλλά ανεπιτυχώς. Το ΡΙΚ λοιπόν έπέλεξε να παιξει χωρίς ηχο τα πλανα με την Στέλλα να κανει μια αναφορα αναμεσα σε πολλα άλλα. Τηρησαν τα προσχήματα με αυτην την ανεπαισθητη αναφορα αλλα απέκρυψαν το οπτικό που ηταν ακρως διαφωτιστικό. Ποιος εδωσε λοιπον εντολή να μην προβληθεί το οπτικό; Έπεσαν τηλέφωνα από τη Νέα Υόρκη; Σιγουρα. Όπως και με τον OCCRP. Και για όσους έπαιξαν το παιχνίδι του προεδρικού: καλά σοβαρολογείτε; Η είδηση είναι τι είπε ο Χριστοδουλίδης, ή ότι ο Τσαβούσογλου του είπε κατάμουτρα ότι ο Αναστασιαδης έβαλε τη συνομοσπονδία στο τραπέζι και του υπενθύμισε ότι υπάρχουν και πρακτικά!"

Οι δημοσιογράφοι του ΡΙΚ θεώρησαν διπλή προσβολή τα όσα η πρώην συνάδελφός τους, τούς καταλόγισε. Πρώτον, γιατί τους έθιξε ως επαγγελματίες που είτε είναι πληρωμένοι, είτε δεν ξέρουν να κάνουν σωστά τη δουλειά τους και δεύτερον, τους σύγκρινε με άλλο σταθμό με στόχο να μειώσει το ΡΙΚ.

Αρκετοί δημοσιογράφοι του ΡΙΚ αντέδρασαν έντονα (κάποιοι το έκαναν και δημόσια) στις επικρίσεις της Χαραλαμπίδου. Η Στέλλα Μιχαήλ εξήγησε πως δεν είχε μαζί της συνεργείο και πως το βίντεο το γύρισε η ίδια με το κινητό της, αλλά ανέφερε όσα ειπώθηκαν μεταξύ των υπουργών και τις αναφορές για τα πρακτικά. Ζήτησε, μάλιστα, απολογία από την βουλευτή και πρώην συνάδελφό της.
Η Ειρήνη Χαραλαμπίδου, όχι μόνο δεν απολογήθηκε, αλλά "ζήτησε και τα ρέστα", όπως ανέφερε δημοσιογράφος του ΡΙΚ. Επανήλθε στο Facebook γράφοντας: "Λοιπόν αφού μιλούμε για επαγγελματισμό και για τη δημοσια ραδιοτηλεόραση, να μας πει το ΡΙΚ ξεκάθαρα: Πώς ένας ιδιωτικός σταθμός, όπως ο Άλφα, ήταν έτοιμος με κάμερα και άρπαξε την είδηση και την πρόβαλε, της συνομιλίας Τσαβούσογλου - Χριστοδουλίδη, με στόχο την πληροφόρηση του κοινού και την είδηση που βγήκε! Ενώ το ΡΙΚ τραβούσε από τα κινητά των δημοσιογράφων του γιατί προφανώς η κάμερα του έτρεχε τον προεδρο ή τον Πρόδρομο. Ή μήπως τα έξοδα του ΡΙΚ τα κάλυπτε η προεδρία, άρα να ξέρουμε τι να περιμένουμε από αυτές τις αποστολές. Ότι η μόνη εννοια είναι η προβολή του Προέδρου και τα όσα αυτός δηλώνει."

Όπως αναφέρθηκε χθες σε πηγαδάκι εργαζομένων στο ΡΙΚ, το δεύτερο ποστ της Χαραλαμπίδου είναι χειρότερο του πρώτου αφού θεωρεί τους λειτουργούς του ιδρύματος ως παρατρεχάμενους του Προέδρου και του κυβερνητικού εκπροσώπου. Κάποιος, μάλιστα, υπέδειξε:
"Φαίνεται πως ξεχνά η Χαραλαμπίδου ποιοι δημοσιογράφοι μεταπήδησαν από το ΡΙΚ κατευθείαν στα κομματικά έδρανα του ΑΚΕΛ, μεταξύ αυτών και η ίδια. Ίσως ξεχνά και την άκρως μειωτική για δημοσιογράφους λίστα που κυκλοφόρησε εσωτερικά το ΑΚΕΛ με ονόματα εργαζομένων του ΡΙΚ, δίπλα από το όνομα των οποίων αναγραφόταν "δικός μας" και "δική μας"..."

Άλλος συνάδελφος ανέφερε πως η Χαραλαμπίδου "ξεκάθαρα επιδιώκει δημοσιότητα από ένα ανύπαρκτο πρόβλημα που η ίδια δημιούργησε. Άλλο το πολιτικό θέμα που προέκυψε και άλλο η κάλυψη του θέματος. Μπορούσε αν ήθελε να ήταν σωστή να πάρει τηλέφωνο τους πρώην συναδέλφους της να της εξηγήσουν τις συνθήκες υπό τις οποίες έγινε η κάλυψη της είδησης και μετά να προκαλεί τρικυμία σε ένα ποτήρι νερό".

Τι λέει η τηλεθέαση;

Πρώτος σταθμός παγκύπρια στη γενική τηλεθέαση ήταν χθες ο Alpha με 15%, και δεύτερο τον ΑΝΤ1 με 14,8%. Στην τρίτη θέση ισοφάρισαν το Omega και το Sigma που έλαβαν από 12,9% και στην τέταρτη θέση βρέθηκε το ΡΙΚ1 με 9,6%. Ακολουθούν: ΡΙΚ2 με 1,4%, ΕΡΤ World με 1%, Smile με 0,7%.

Στο δυναμικό κοινό την πρωτιά κατέλαβε ο ANT1 με 17,1%, ενώ στη δεύτερη θέση βρέθηκε ο Alpha με 14,8%, στην τρίτη το Omega με 13,5%, στην τέταρτη θέση βρέθηκε το Sigma με 12% και στην πέμπτη θέση το ΡΙΚ1 με 6%. Ακουλουθούν: ΡΙΚ2 με 1,7%, ΕΡΤ World με 0,6% και Smile με 0,3%.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Χρύσανθος

#MediaBlog: Τελευταία Ενημέρωση