ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

#MediaBlog: Τα Γλυκά Νερά και η πικρή δεοντολογία

Φρικτό το έγκλημα για τους συγγενείς και φίλους του ζευγαριού. Ας μην αυξάνουν την φρίκη τα ΜΜΕ...

Χρύσανθος

Χρύσανθος

Το ημερολόγιο της Κάρολαϊν και άλλες αποκαλύψεις

Σοκ έχει προκαλέσει και στην Ελληνική αλλά και στην Κυπριακή κοινωνία η δολοφονία της 20χρονης Κάρολαϊν στα Γλυκά Νερά. Εκτός από τη θλίψη που έφερε η αποκάλυψη για τον συζυγοκτόνο που ο ίδιος έχει παραδεχθεί το ειδεχθές έγκλημα, μεγάλη θλίψη προκαλεί και ο τρόπος κάλυψης του εγκλήματος από τα ΜΜΕ. Τηλεοπτικοί σταθμοί, εφημερίδες, περιοδικά και ιστοσελίδες δεν έχουν αφήσει πτυχή που να μην την ξεψαχνίσουν από το παρελθόν του δολοφόνου αλλά και της νεαρής δολοφονημένης συζύγου του.

Ως ένα σημείο η αγριότητα του εγκλήματος και το γεγονός ότι για πολλές εβδομάδες ο δολοφόνος ισχυρίζονταν πως τον φόνο διέπραξαν ληστές, δικαιολογεί την αγωνία όλων να βγει στο φως η αλήθεια. Από την άλλη, η παρουσίαση σε δημόσια θέα προσωπικών δεδομένων της άτυχης Κάρολαϊν, όπως η αποκάλυψη σελίδων του ημερολογίου της έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις από αρμόδιους φορείς στην Ελλάδα. Η επίκληση της παραβιασμένης για άλλη μια φορά δεοντολογίας επιβεβαιώνει πόσο πίσω είναι τα ΜΜΕ στη σωστή κάλυψη ανάλογης σοβαρότητας θεμάτων.

Και μόνο να διερωτηθεί κάποιος πως θα νιώθει το κοριτσάκι της Κάρολαιν όταν ύστερα από λίγα χρόνια θα μπορεί να διαβάσει αυτά που γράφονται για τη δολοφονία της μητέρας του και τον τρόπο που έδρασε ο κατ’ ομολογίαν δολοφόνος πατέρας του, θα μπορούσε να λειτουργήσει ως αποτρεπτικός παράγοντας για τις υπερβολές.

Ιερό το δικαίωμα των ΜΜΕ να ενημερώνουν την κοινή γνώμη, σεβαστή και η επιθυμία της κοινής γνώμης να μάθουν όλη την αλήθεια για σοβαρά εγκλήματα. Ιερή είναι όμως και η ψυχική υγεία των άλλων θυμάτων της τραγωδίας. Του παιδιού, των συγγενών και των φίλων του ζευγαριού να σταθούν στα πόδια τους μετά από την τεράστια τραγωδία που βιώνουν.

Όσες επιτροπές δεοντολογίας και αν αντιδράσουν, όσες μηνύσεις και να γίνουν εάν οι λειτουργοί των ΜΜΕ δεν είναι ευαισθητοποιημένοι στον ανθρώπινο πόνο και στον σωστό χειρισμό των θεμάτων που προκύπτουν, τα ίδια προβλήματα θα αντιμετωπίζουν οι κοινωνίες. Και δυστυχώς τα παράπλευρα θύματα των τραγωδιών που γίνονται πρωτοσέλιδα και κύρια θέματα στα δελτία ειδήσεων και στις ιστοσελίδες.

Ποιος θα δει το φως στο Τούνελ;

Η πολύ επιτυχημένη εκπομπή της Αγγελική Νικολούλη «Φως στο τούνελ» μετά την επιτυχημένη 9χρονη πορεία της στον ALPHA Ελλάδας, φαίνεται ότι έχει γίνει το μήλο της έριδος μεταξύ τηλεοπτικών καναλιών. Πρόσφατα η εκπομπή έκανε ένα έκτακτο επεισόδιο, το τελευταίο της σεζόν, όπου παρουσιάστηκαν οι ραγδαίες εξελίξεις για τη δολοφονία της 20χρονης Κάρολαϊν από τον σύζυγό της. Η εκπομπή σημείωσε ρεκόρ τηλεθέασης για τη φετινή σεζόν. Τα κανάλια συνεχίζουν να πολιορκούν και την εκπομπή και την Νικολούλη, αφού όπως έγινε γνωστό η δημοσιογράφος είχε υπογράψει συμβόλαιο μόνο για ένα έτος με τον ALPHA. Σύμφωνα με δημοσιεύματα σε ελληνικά ΜΜΕ, το MEGA έχει ήδη κάνει πρόταση στην Νικολούλη και αναμένει την απάντησή της κάτι που αποτελεί σοβαρό ενδεχόμενο ο ALPHA να χάσει μια από τις πιο επιτυχημένες του εκπομπές.

Με Μαραβέγια το «Στην υγειά μας ρε παιδιά»

Η επιτυχημένη εκπομπή «Στην υγειά μας ρε παιδιά» που παρουσίαζε για 17 συνεχόμενα χρόνια ο Σπύρος Παπαδόπουλος φαίνεται ότι επιστρέφει στο αρχικό της σπίτι στην ΕΡΤ με νέο παρουσιαστή και νέα μορφή.

Ο νέος παρουσιαστής που αναμένεται να προσελκύσει και νεαρότερο κοινό, είναι ο γνωστός τραγουδοποιός Κωστής Μαραβέγιας και απ’ όσα μαθαίνω από την Αθήνα η ΕΡΤ επενδύει πολλά σε αυτήν. Το ίδιο μάλλον θα κάνει και ο Κωστής Μαραβέγιας ο οποίος μετά από μια πορεία σε αμφιβόλου ποιότητας και αποτελεσματικότητας κριτικές επιτροπές τηλεοπτικών σόου, θα επικεντρωθεί σε κάτι ποιοτικό και δημιουργικό.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

#MediaBlog: Τελευταία Ενημέρωση

X