ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

#MediaBlog: Τα γιο-γιο των καναλιών και ο εφιάλτης στον δρόμο με τα ριάλιτι...

Τι λέει η τηλεθέαση;

Δύο νέες εκπομπές ετοιμάζονται πυρετωδώς για να ενταχθούν στο πρόγραμμα δύο τηλεοπτικών σταθμών. Το... γιο-γιο της τηλεθέασης για κάποια κανάλια είναι ό,τι χειρότερο και για την αξιοπιστία τους και για τα... έσοδά τους. Το ορατό ενδεχόμενο, με την ολοκλήρωση των ριάλιτι, να απολέσουν μεγάλο ποσοστό τηλεθέασης προβάλλει ως εφιάλτης. Όπως έχει τώρα η κατάσταση σε δύο τηλεοπτικούς σταθμούς, εάν σταματούσαν αύριο τα ριάλιτι, θα ήταν περισσότερο κι από τραγική. Η τηλεθέασή τους δεν θα έφθανε το 10% και ίσως να μην ξεπερνούσε και πολύ το 5%.

Ακούω πως υπάρχει και ένα κανάλι που στοχεύει σε ταινίες, ως plan B για αντιμετώπιση της κατάστασης. Στα σχέδιά τους βρίσκονται βεβαίως και οι επαναλήψεις και κάποιοι καλοβλέπουν παλιές, δοκιμασμένες σειρές...

Ιδιαίτερη πίεση για το Omega θα είναι η απώλεια των ποσοστών του «GNTM», το οποίο ουσιαστικά ανέβασε τον σταθμό μέχρι και την πρώτη θέση. Ακούω πως υπάρχει σκεπτικισμός ότι το αναμενόμενο «Master Chef», που έχει μια δυναμική, δεν θα καταφέρει να πετύχει τα ποσοστά των κοριτσιών του «GNTM».

Για το Sigma η απώλεια του «The Voice», το οποίο ουσιαστικά κρατάει ζωντανό σε τηλεθέαση τον σταθμό, ενδέχεται να είναι καταστροφική. Το κανάλι ετοιμάζεται πυρετωδώς για μια νέα δική του παραγωγή αλλά κανείς δεν ξέρει πώς θα τα πάει. Ειδικά μετά την παταγώδη αποτυχία του «Άλλα λόγια θκειε παπά» και την σημαντική πτώση που είχε η «Γαλάτεια», όλα παραμένουν αμφίβολα...

Νέα επεισόδια πληγώνουν την δημοσιογραφική οικογένεια της Κύπρου. Ομάδα δημοσιογράφων δημοσιοποίησε την αντίθεσή της με τον ηλικιακό ρατσισμό, όπως χαρακτηρίζει τον αποκλεισμό δύο γνωστών δημοσιογράφων, των Γιώργου Θεοδούλου και Σάββα Ιακωβίδη ως υποψήφιων για το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΚ. Στην καταγγελία τους αναφέρεται ότι το Διοικητικό Συμβούλιο εξήγγειλε τις εκλογές με το παλιό καταστατικό και θα τις κάνει με το νέο. Στο παλιό καταστατικό οι δημοσιογράφοι που είναι άνω των 65 ετών είχαν όλα τα δικαιώματά τους. Με το νέο καταστατικό οι ελευθερίες τους κουτσουρεύτηκαν και ενώ τους επιτρέπεται να είναι μέλη της ΕΣΚ και να ψηφίζουν, δεν μπορούν να είναι υποψήφιοι για το Διοικητικό Συμβούλιο!

Το απαράδεκτο για το σύνολο των δημοσιογράφων είναι που αυτή την πρόνοια την ψήφισαν μόνο 19 άτομα στην καταστατική συνέλευση που έγινε εσπευσμένα. Ένας αριθμός που δεν ξεπερνά το 5% και σίγουρα δεν αντιπροσωπεύει το σύνολο των δημοσιογράφων.

Συνταξιούχοι δημοσιογράφοι παραπονέθηκαν πως δεν ρωτήθηκαν για τη συγκεκριμένη πρόνοια που ουσιαστικά «τους απαξιώνει και τους περιθωριοποιεί» ενώ τους θέτει σε δεύτερη μοίρα ως μέλη. Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, η πρόνοια παραβιάζει οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης (20007/78/ΕΚ) και συνιστά ηλικιακό ρατσισμό για συναδέλφους με πλούσια πείρα, τους οποίους ουσιαστικά θεωρεί ανάξιους να αναλάβουν καθήκοντα στην ηγεσία της συντεχνίας τους. 

Τις μεθοδεύσεις για περιθωριοποίηση των συνταξιούχων δημοσιογράφων από το Δ.Σ. της ΕΣΚ προβάλλουν με ρεπορτάζ τους και οι εφημερίδες «Αλήθεια» και «Κυπριακό Ποντίκι».

Τι λέει η τηλεθέαση;

Βραδιά εκπλήξεων η χθεσινή για την τηλεθέαση.

Το Omega βρέθηκε στην πρώτη θέση, τόσο στη γενική τηλεθέαση όσο και στο δυναμικό κοινό. Ενώ στη γενική τηλεθέαση δεύτερος ήταν ο ΑΝΤ1 και τρίτο το ΡΙΚ1 με το Sigma να πατώνει στην πέμπτη θέση και στις δύο κατηγορίες.

Αναλυτικά οι μετρήσεις της Nielsen έδειξαν ότι:
Για τη χθεσινή μέρα, στη γενική τηλεθέαση πρώτος σταθμός ήταν το Omega (16,6%), δεύτερος ο ΑΝΤ1 (13,9%), τρίτο το ΡΙΚ1 (13,8%), τέταρτος ο Alpha (12,8%) και πέμπτο το Sigma (7,6%). Ακολουθούν: ΕΡΤ World (1,5%), ΡΙΚ2 (1,3%) και Smile (0,7%).

Στο δυναμικό κοινό πρώτος σταθμός ήταν και πάλι το Omega με το ψηλό 19,1%, δεύτερος ο ΑΝΤ1 (16,6%), τρίτος ο Alpha (11,4%), τέταρτο το ΡΙΚ1 (8%) και πέμπτο το Sigma (5,1%). Ακολουθούν: ΡΙΚ2 (1,2%), ΕΡΤ World (1%) και Smile (0,4%).

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

#MediaBlog: Τελευταία Ενημέρωση

X
X