ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

#MediaBlog: Τα fake news της Χαραυγής και η χαρά της Μενεγάκη

Όταν οι τίτλοι γράφονται για προεκλογική και όχι ενημερωτική ανάγκη

Χρύσανθος

Χρύσανθος

Ο σημερινός τίτλος της Χαραυγής κερδίζει επάξια το βραβείο για fake news. Και είναι κρίμα μια εφημερίδα που σχεδόν καθημερινά κατηγορεί άλλους για fake news να καταντά να τα διαδίδει η ίδια για προεκλογικέ σκοπιμότητες. Αναφέρομαι στον σημερινό κύριο τίτλο της εφημερίδας: «Γ. Εισαγγελέας: Μακάρι να δίναμε και άλλα «χρυσά» διαβατήρια – πλήρης κάλυψη στην κυβέρνηση ΔΗΣΥ για δεκάδες πολιτογραφήσεις που δεν πληρούσαν τα κριτήρια».

Κάποιος που δεν γνωρίζει το θέμα και την αναφορά που έκανε στη Βουλή, εύκολα θα μπορούσε να συμπεράνει ότι ο Γενικός Εισαγγελέας τοποθετήθηκε ξεκάθαρα καλύπτοντας τις παρανομίες με τα «χρυσά» διαβατήρια. Ωστόσο διαβάζοντας κάποιος στο ίδιο το κείμενο της εφημερίδας, στο… βάθος του ρεπορτάζ ανακαλύπτει τις πραγματικές δηλώσεις του Γενικού Εισαγγελέα. Τι είπε; Όπως αναφέρει η ίδια η Χαραυγή, η ολοκληρωμένη αναφορά του ήταν: Μακάρι να έρχονταν και άλλες επενδύσεις και να δίναμε και άλλα διαβατήρια διευκρινίζοντας ότι η αναφορά του δεν αφορούσε πρόσωπα που δεν έπρεπε να πάρουν διαβατήρια για άλλους λόγους, όπως τους επενδυτές που ξεγέλασαν την Κυπριακή Δημοκρατία.

Με μία σύντομη ανάγνωση ο κάθε άσχετος αντιλαμβάνεται πως ο Γ. Εισαγγελέας μίλησε ξεκάθαρα για τις επενδύσεις και τους δικαιούχους των διαβατηρίων και όχι αυτούς που ξεγέλασαν το κράτος. Όποιοι και να ήταν αυτοί.

Η Χαραυγή όμως «έκοψε και έραψε» τον τίτλο με πολιτικά και προεκλογικά κριτήρια χαρίζοντας στους αναγνώστες της μία καραμπινάτη περίπτωση fake news.

Κρίμα.

Χαμός γίνεται καθημερινά στα διαδικτυακά ΜΜΕ, στις κουτσομπολίστικες στήλες και στα σόσιαλ μίντια για την επιστροφή της Ελένης Μενεγάκη στο Mega. Ο ένας χρόνος απουσίας της από την τηλεόραση δεν μείωσε καθόλου την λάμψη της παρουσιάστριας. Κάποια δημοσιογραφικά… σαΐνια άρχισαν να ξεψαχνίζουν τις πρόνοιες του συμβολαίου της με το Mega και να κάνουν ολόκληρα ρεπορτάζ και να λαμβάνουν και απόψεις από πρώην συνεργάτες της για μια εκπομπή που κανένας δεν είδε ακόμα.

Την φαντάζομαι να τα διαβάζει όλα αυτά και να χαμογελά αυτάρεσκα απολαμβάνοντας την τεράστια δωρεάν διαφήμιση που γίνεται προκαταβολικά για την νέα εκπομπή της.

Μενεγάκη είναι αυτή θα μου πείτε…

Σε ποιο μεγάλο τηλεοπτικό κανάλι λήφθηκε απόφαση να κοπεί και δεύτερη τηλεοπτική παραγωγή λόγω χαμηλών ποσοστών;

Οι συντελεστές της παραγωγής ελπίζουν ότι θα τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα από τη συμφωνία με τον τηλεοπτικό σταθμό και όσα προνοούν οι εργασιακές σχέσεις. Καταβάλλεται πάντως και μια ύστατη προσπάθεια να δοθεί έστω μικρή παράταση μπας και αλλάξουν τα ποσοστά τηλεθέασης με «στοχευμένες κινήσεις».

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

#MediaBlog: Τελευταία Ενημέρωση

X
X