ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

#MediaBlog: Τα εκατομμύρια της Μενεγάκη και η διακαναλική Άντρου-Αβέρωφ

Τι λέει η τηλεθέαση;

Με το στόμα ανοιχτό έμειναν όσοι διάβασαν τα δημοσιεύματα για το συμβόλαιο της Ελένης Μενεγάκη με τον Alpha.

Όπως έγραψε η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», η Μενεγάκη ακόμα και σε καιρούς δυσβάσταχτους για τον μέσο Έλληνα, όπως το καλοκαίρι του 2015, που ο κόσμος έκανε ουρές στα ΑΤΜ για να σηκώσει αν τα κατάφερνε τα 60 ευρώ που δικαιούνταν ως ημερήσιο όριο ανάληψης, η τηλεντίβα υπέγραψε το ισχυρότερο συμβόλαιο της ελληνικής τηλεόρασης με καθαρές μηνιαίες αποδοχέες 160.000 ευρώ! Δηλαδή 1,8 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο!

Επιπλέον εισέπραττε έξτρα άλλα 200.000 ευρώ ετησίως από χορηγίες που προέκυπταν από τη διαφημιστική τοποθέτηση προϊόντων μέσα από την εκπομπή της. Χωρίς να λαμβάνονται υπόψη και τα έσοδα της από τοποθέτηση προϊόντων μέσα από τα social media.

Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι ο «καυγάς» της Μενεγάκη με τον Alpha και η απόφασή της να μείνει εκτός τηλεόρασης αφορά την απόφαση του καναλιού να μην προσφέρει πια αστρονομικές αμοιβές σε τηλεπαρουσιάστριες.

Έκπληκτοι και σοκαρισμένοι με τα ποσά που φέρεται να εισπράττει ή να εισέπραττε η Μενεγάκη δεν είναι μόνο οι άσχετοι με τον χώρο της TV αλλά και οι σχετικοί. Ακόμα και η Φαίη Σκορδά έδειξε την έκπληξή της on air. «Παιδιά κοιτάω τα ποσά.. Εγώ έχω πάθει ένα σοκ! Δύο εκατομμύρια;», διερωτήθηκε. Για να προσθέσει ως να μονολογούσε: «Ξέρεις τι σημαίνει δύο εκατομμύρια; Μπορείς να καταλάβεις τι είναι δύο εκατομμύρια;»...

Ανεπανάληπτος ήταν ο Λούης Πατσαλίδης στην αποκάλυψη του... ανεπανάληπτου διευθυντή της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας Κλεάνθη Νικολαΐδη, ο οποίος εμφανίστηκε ταυτόχρονα σε δύο τηλεοπτικά κανάλια, απαντώντας σε διαφορετικές μάλιστα ερωτήσεις διαφορετικών δημοσιογράφων!

Ο διευθυντής της Μετεωρολογικής υπηρεσίας φαίνεται πως δεν κατάφερε να συντονίσει τέλεια τους τέσσερις δημοσιογράφους των δύο καναλιών, γι' αυτό και οι τηλεθεατές του ΡΙΚ άκουγαν και τις ερωτήσεις που του έκαναν την ίδια ώρα και οι δημοσιογράφοι του Alpha. Το αποκορύφωμα ήταν που ενώ μιλούσε σε άμεση σύνδεση και με τα δύο κανάλια ακούστηκε να λέει καληνύχτα στους δημοσιογράφους του ΡΙΚ και να συνεχίζει τη συνέντευξη με τους δημοσιογράφους του Alpha!

Το βίντεο έγινε ασφαλώς viral με τον Κλεάνθη Νικολαΐδη να αντιλαμβάνεται πως η τηλεοπτική σκηνοθεσία είναι πολύ δύσκολη δουλειά, ιδιαίτερα όταν γίνεται ταυτόχρονα σε δύο κανάλια...

Για κάποιον άλλο... σκηνοθέτη και αρχηγό κόμματος η διαδικασία οργάνωσης συνέντευξης σε περισσότερα του ενός κανάλια αποδείχθηκε παιχνιδάκι. Αναφέρομαι στον Αβέρωφ Νεοφύτου ο οποίος πέτυχε με συνοπτικές διαδικασίες, με μία και μόνο επιστολή του, να προβληθεί η συνέτευξή του με τον Άντρο Κυπριανού διακαναλικά!

Μετά το κάλεσμα του Αβέρωφ τα κανάλια σκέφτηκαν και συσκέφθηκαν και αποφάσισαν όπως η διακαναλική μάχη φιλοξενηθεί από το ΡΙΚ την ερχόμενη Πέμπτη και προβληθεί ταυτόχρονα από ΡΙΚ, ΑΝΤ1, Alpha, Omega, Sigma. Θα είναι διάρκειας 75 λεπτών και ερωτήσεις θα κάνουν πολιτικοί συντάκτες, ένας από κάθε σταθμό. Θα υπάρχει και ρολόι για να τηρείται ο χρόνος των ερωτήσεων και των απαντήσεων.

Αντιλαμβάνεστε πόσο... διαφωτιστική θα είναι αυτή η πολυπρόσωπη διακαναλική τηλεμαχία με πέντε δημοσιογράφους και δύο ανακρινόμενους...

Τι λέει η τηλεθέαση;

Πρώτος σταθμός τόσο στη γενική τηλεθέαση όσο και στο δυναμικό κοινό ήταν για τη χθεσινή μέρα ο Alpha Κύπρου με διαφορά από τους υπόλοιπους. Δεύτερος βρέθηκε το Omega στη γενική τηλεθέαση και ο ΑΝΤ1 στο δυναμικό κοινό.

Sigma και ΡΙΚ1 βρέθηκαν στις τελευταίες θέσεις με χαμηλά ποσοστά τηλεθέασης, τόσο στη γενική τηλεθέαση όσο και στο δυναμικό κοινό.

Δείτε πιο κάτω τα στοιχεία όπως τα κατέγραψαν τα μηχανάκια της AGB:

Η σειρά που κατέλαβαν τα τηλεοπτικά κανάλια για τη χθεσινή μέρα στη γενική τηλεθέαση:
ALPHA: 16,7%
OMEGA : 11,8%
ANT1: 10,9%
SIGMA: 7,6%
PIK1: 6%
ΕRΤ World: 2,3%
PIK2: 1,6%

Στο δυναμικό κοινό τα ποσοστά για τη χθεσινή μέρα διαμορφώθηκαν ως ακολούθως:
ALPHA: 16,5%
ANT1: 13%
OMEGA: 9,7%
SIGMA: 7,5%
PIK1: 2,3%
PIK2 1,6%
ΕRΤ World: 1,4%

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

#MediaBlog: Τελευταία Ενημέρωση

X